|
|
#241 |
|
Connoisseur
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posts: 88
Device: Kobo Glo, H2O
|
Dalej nie działa. Natomiast moje kolejne obserwacje poczyniona na przykładzie paru książek są następujące:
- jeśli książka nie ma w Calibre ustawionego ID Lubimy czytać i nie ma kilku wydań w LC, to metadane pobierają się bez problemu, - jeśli książka ma w Calibre ustawione ID LC i nie ma kilku wydań, to metadane pobierają się bez problemu, - jeśli książka nie ma w Calibre ustawionego ID LC i ma kilka wydań, to metadane się pobierają, ale wtyczka nie pyta z którego wydania je pobrać, - jeśli książka ma w Calibre ustawione ID LC i ma kilka wydań, to wyskakuje błąd, który wkleiłem wcześniej. Jak zauważyła szanowna Autorka wtyczki błąd rzeczywiście wydaje się nie mieć nic wspólnego z wtyczką, ale po moich testach tym bardziej nie wiem co się dzieje i komu to zgłosić. |
|
|
|
|
|
#242 |
|
Guru
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posts: 951
Device: Various
|
OK. To już są jakieś konkrety. Posiedzę nad tymi uwagami i zobaczymy.
|
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zealot
![]() Posts: 110
Device: Prestigio PER3464B, Onyx Lynx, Lenovo S5000 i Tab4-8"
|
U mnie podobnie jak u @mietek81. Mój błąd, że nie napisałem dokładnie.
np. - jeśli książka ma w Calibre ustawione ID LC i ma kilka wydań, to wyskakuje błąd, który wkleiłem wcześniej. calibre, version 9.3.1 BŁĄD: Błąd pobierania: Nieudane pobieranie metadanych; naciśnij „Pokaż szczegóły”, by uzyskać więcej informacji Traceback (most recent call last): File "multiprocessing\connection.py", line 338, in _recv_bytes BrokenPipeError: [WinError 109] Potok został zakończony During handling of the above exception, another exception occurred: Traceback (most recent call last): File "calibre\utils\ipc\simple_worker.py", line 53, in run File "calibre\utils\ipc\__init__.py", line 20, in eintr_retry_call File "multiprocessing\connection.py", line 256, in recv File "multiprocessing\connection.py", line 353, in _recv_bytes EOFError Serdecznie pozdrawiam bravosx |
|
|
|
|
|
#244 |
|
Guru
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posts: 951
Device: Various
|
Rozumiem już sytuację i krótko mówiąc – nie jest dobrze.
Nie będzie możliwy wybór wydania w dodatkowym okienku, sugeruję więc odznaczyć checkbox "Jeśli w metadanych istnieje identyfikator LC, sugeruj inne wydania książki". Niestety, zwiazane jest to z bardziej restrykcyjnym podejściem nowej wersji Calibre. Już wcześniej autor mocno odradzał jakiekolwiek okienka dodatkowe podczas przetwarzania pobierania metadanych i teraz po prostu "zatrzasnął drzwi". Nie pomoże tu nic zgłaszanie błędu, bo wtyczka wykorzystywała tu niejako obejście zakazu (wymijała szlaban bokiem), ale teraz jest na drodze po prostu mur. Pomyślę nad rozwiazaniem tego uwstecznienia, bo sama korzystałam z wyboru wydania. Na razie – wyłączamy checkbox i czekamy na nową wersję. |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| improved, lubimyczytac, plugin |
|