Register Guidelines E-Books Today's Posts Search

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre > Plugins

Notices

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old Today, 08:46 AM   #241
mietek81
Connoisseur
mietek81 , Klaatu Barada Niktu!mietek81 , Klaatu Barada Niktu!mietek81 , Klaatu Barada Niktu!mietek81 , Klaatu Barada Niktu!mietek81 , Klaatu Barada Niktu!mietek81 , Klaatu Barada Niktu!mietek81 , Klaatu Barada Niktu!mietek81 , Klaatu Barada Niktu!mietek81 , Klaatu Barada Niktu!mietek81 , Klaatu Barada Niktu!mietek81 , Klaatu Barada Niktu!

Device: Kobo Glo, H2O
Dalej nie działa. Natomiast moje kolejne obserwacje poczyniona na przykładzie paru książek są następujące:
- jeśli książka nie ma w Calibre ustawionego ID Lubimy czytać i nie ma kilku wydań w LC, to metadane pobierają się bez problemu,
- jeśli książka ma w Calibre ustawione ID LC i nie ma kilku wydań, to metadane pobierają się bez problemu,
- jeśli książka nie ma w Calibre ustawionego ID LC i ma kilka wydań, to metadane się pobierają, ale wtyczka nie pyta z którego wydania je pobrać,
- jeśli książka ma w Calibre ustawione ID LC i ma kilka wydań, to wyskakuje błąd, który wkleiłem wcześniej.

Jak zauważyła szanowna Autorka wtyczki błąd rzeczywiście wydaje się nie mieć nic wspólnego z wtyczką, ale po moich testach tym bardziej nie wiem co się dzieje i komu to zgłosić.
mietek81 is offline   Reply With Quote
Old Today, 12:12 PM   #242
BeckyEbook
Guru
BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.

BeckyEbook's Avatar

Device: Various
OK. To już są jakieś konkrety. Posiedzę nad tymi uwagami i zobaczymy.
BeckyEbook is offline   Reply With Quote
Advert
Old Today, 01:28 PM   #243
bravosx
Zealot
bravosx began at the beginning.

Device: Prestigio PER3464B, Onyx Lynx, Lenovo S5000 i Tab4-8"
U mnie podobnie jak u @mietek81. Mój błąd, że nie napisałem dokładnie.

np. - jeśli książka ma w Calibre ustawione ID LC i ma kilka wydań, to wyskakuje błąd, który wkleiłem wcześniej.

calibre, version 9.3.1
BŁĄD: Błąd pobierania: Nieudane pobieranie metadanych; naciśnij „Pokaż szczegóły”, by uzyskać więcej informacji

Traceback (most recent call last):
File "multiprocessing\connection.py", line 338, in _recv_bytes
BrokenPipeError: [WinError 109] Potok został zakończony

During handling of the above exception, another exception occurred:

Traceback (most recent call last):
File "calibre\utils\ipc\simple_worker.py", line 53, in run
File "calibre\utils\ipc\__init__.py", line 20, in eintr_retry_call
File "multiprocessing\connection.py", line 256, in recv
File "multiprocessing\connection.py", line 353, in _recv_bytes
EOFError

Serdecznie pozdrawiam bravosx
bravosx is offline   Reply With Quote