Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre > Server

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-10-2021, 09:21 AM   #1
huotg01
Member
huotg01 began at the beginning.
 
Posts: 23
Karma: 10
Join Date: Apr 2013
Location: Montreal, Qc, Canada
Device: Moon Reader, Xiaomi Note 10
GUI, how to propose more than 1 library ?

Hi

Sorry if it is obvious, but I don't see how to propose more than one library when using the GUI interface. Are we limited to one ?

Could someone guide me to the solution ?

Thanks

Gaston
huotg01 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 10:14 AM   #2
theducks
Well trained by Cats
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 26,342
Karma: 41365351
Join Date: Aug 2009
Location: The Central Coast of California
Device: Kobo Aura2, K4NT(Fixed: New Bat.), Galaxy Tab A
You are using the Content Server? The home screen displays the Logged in USERS available libraries. (see attachment sample)

Preferences: Sharing over the net: User Accounts (a tab) sets the rights
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	WhichLib.JPG
Views:	48
Size:	24.0 KB
ID:	187043  
theducks is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 02:36 PM   #3
huotg01
Member
huotg01 began at the beginning.
 
Posts: 23
Karma: 10
Join Date: Apr 2013
Location: Montreal, Qc, Canada
Device: Moon Reader, Xiaomi Note 10
Thanks @theducks

In fact, I don't want to restrict access on a per user basis.

I just want, by default, to present 2 libraries when the user log in.

Please see the attached screenshot. After the login, the user is presented with the question: "Choose the Calibre Library to display". Now, there is just one choice If I clic on "Calibre Library", it will display all the books in the library. I want to keep this one, but offer another virtual library (eg: french library, English Library, etc).

Is it possible ?

Thanks,

Gaston
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Calibre-1.png
Views:	46
Size:	130.1 KB
ID:	187049  

Last edited by huotg01; 05-10-2021 at 02:44 PM.
huotg01 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 03:12 PM   #4
theducks
Well trained by Cats
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 26,342
Karma: 41365351
Join Date: Aug 2009
Location: The Central Coast of California
Device: Kobo Aura2, K4NT(Fixed: New Bat.), Galaxy Tab A
Choose a VL is under the 'More Actions' menu (3 vertical dots) on far right of the chosen Library.
theducks is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2021, 01:53 PM   #5
huotg01
Member
huotg01 began at the beginning.
 
Posts: 23
Karma: 10
Join Date: Apr 2013
Location: Montreal, Qc, Canada
Device: Moon Reader, Xiaomi Note 10
Thanks again

I think my question was not very clear.

When I login with the web interface, I am presented with the window Calibre-1

I would like to know if it is possible, at login, to get what is displayed on Calibre-2 ? I mean, upfront, display a list of libraries as in the second pictureé (Calibre-2)

Thanks again for your time and patience.

Gaston
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Calibre-1.png
Views:	45
Size:	130.1 KB
ID:	187075   Click image for larger version

Name:	Calibre-2.png
Views:	51
Size:	138.3 KB
ID:	187076  
huotg01 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2021, 02:15 PM   #6
DNSB
Bibliophagist
DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
DNSB's Avatar
 
Posts: 13,725
Karma: 66783761
Join Date: Jul 2010
Location: Vancouver
Device: Kobo Forma, Clara HD, Nexus 7 HD, iPad Pro, Tolino epos
If you have multiple calibre libraries, they will show on the content server home screen. If you have virtual libraries, the user will have to select a library and then select the virtual library from the More Actions dropdown. You could easily enough split your library into two libraries, one for English, one for French books. See attached image for my 3 library setup (Main is pretty much all books, Intake is where new books land until the metadata, editing, etc. is done and Holder is where books that are temporary downloads that I am looking at end up)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	calibre_libraries.png
Views:	48
Size:	16.0 KB
ID:	187079  
DNSB is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2021, 02:39 PM   #7
chaley
Grumpy old git
chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
chaley's Avatar
 
Posts: 9,837
Karma: 3190480
Join Date: Jan 2010
Location: UK
Device: Reader
Quote:
Originally Posted by DNSB View Post
If you have multiple calibre libraries, they will show on the content server home screen.
This is true if those libraries have been opened in the past and either a) the server is started from the GUI or b) the server is started using the same configuration directory calibre GUI uses. If it is started from the command line with some other configuration director then the libraries must be added to the command line parameters. See https://manual.calibre-ebook.com/gen...re-server.html

Last edited by chaley; 05-11-2021 at 02:41 PM.
chaley is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2021, 03:51 PM   #8
DNSB
Bibliophagist
DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.DNSB ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
DNSB's Avatar
 
Posts: 13,725
Karma: 66783761
Join Date: Jul 2010
Location: Vancouver
Device: Kobo Forma, Clara HD, Nexus 7 HD, iPad Pro, Tolino epos
Quote:
Originally Posted by chaley View Post
This is true if those libraries have been opened in the past and either a) the server is started from the GUI or b) the server is started using the same configuration directory calibre GUI uses. If it is started from the command line with some other configuration director then the libraries must be added to the command line parameters. See https://manual.calibre-ebook.com/gen...re-server.html
I didn't bother with the CLI options since the OP mentioned GUI. Though looking at the original message, it's not certain if he means the calibre GUI or the content server web GUI.
DNSB is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2021, 03:46 PM   #9
huotg01
Member
huotg01 began at the beginning.
 
Posts: 23
Karma: 10
Join Date: Apr 2013
Location: Montreal, Qc, Canada
Device: Moon Reader, Xiaomi Note 10
Sorry for the question not being very clear... It was related to the content server web GUI.

Thanks to all of you. I now have a better understanding of what could be done, and how to do it.

Regards,

Gaston Huot
huotg01 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gui, libraries

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[GUI Plugin] Library Codes DaltonST Plugins 263 04-24-2021 09:04 AM
[GUI Plugin] Library Splitter DaltonST Plugins 28 02-04-2021 11:16 AM
Editing Library via WEB GUI Compere Calibre 2 09-08-2011 09:57 AM
Design a library management GUI moz Workshop 1 05-23-2009 07:46 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:20 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.