Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre > Library Management

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-14-2017, 06:48 PM   #1
deaded
Junior Member
deaded began at the beginning.
 
deaded's Avatar
 
Posts: 3
Karma: 10
Join Date: Jun 2009
Device: iPad/kindle
Problem: Import/export library option gone

I recently updated to 3.9. I was going to back-up my library but realized I couldn't do it. I'm not sure what I did wrong. Normally I'd go to the Library icon at the top, click the arrow, and choose import/export. However, that option is gone now. Very odd. I noticed something too. If I quit Calibre and re-start it, then quickly click the "library" icon the option to import/export is there! But if I wait about 10 seconds before clicking it the icons at the top re-arrange themselves and then the only options I get when clicking "library" are "Show Books in Calibre Library," and "Switch/create library..."

I feel like I must have somehow clicked an option to put it in Kiosk mode or something; something that locks me out of the option to export.

I doubt it's a bug in 3.9 because I'm sure someone else would have seen it first. Therefore I must have done something wrong.

Does anyone have any idea how to fix this?

Thanks for any insight!

---edit---
Oh, forgot to mention, I'm using Windows 7, 64bit, up-to-date on all the updates, Calibre 3.9 64bit

Last edited by deaded; 10-14-2017 at 06:52 PM.
deaded is offline   Reply With Quote
Advert
Old 10-14-2017, 06:55 PM   #2
deaded
Junior Member
deaded began at the beginning.
 
deaded's Avatar
 
Posts: 3
Karma: 10
Join Date: Jun 2009
Device: iPad/kindle
Oh. I figured it out myself. Maybe it is a bit of a bug, or it's a 'feature'.

Apparently those options go away when the kindle reader is plugged in. I un-plugged it and now those options are back.


Last edited by BetterRed; 10-14-2017 at 07:45 PM.
deaded is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2017, 07:46 PM   #3
BetterRed
null operator
BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 9,094
Karma: 7214933
Join Date: Mar 2012
Location: Sydney Australia
Device: none
It's by design, when a device is attached a different toolbar is displayed, and some options of some tools are not available when a device is attached - such as import/export

BR
BetterRed is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2017, 07:59 PM   #4
PeterT
Grand Sorcerer
PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
PeterT's Avatar
 
Posts: 10,026
Karma: 58960723
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Device: Wife: Touch, Arc, Vox Me: Nexus 7, Glo
Nothing prevents you from adding options to the menu though.
PeterT is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2017, 08:48 PM   #5
BetterRed
null operator
BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 9,094
Karma: 7214933
Join Date: Mar 2012
Location: Sydney Australia
Device: none
Quote:
Originally Posted by PeterT View Post
Nothing prevents you from adding options to the menu though.
I never knew until now that the button named Library with the calibre icon one always gets in the toolbar when a device is connected, isn't the same 'thing' as the Choose Library button with the same calibre icon - i.e. they are not mutually exclusive, you can have both.

I suppose there's a reason they have the same icon

BR
BetterRed is offline   Reply With Quote
Advert
Old 10-14-2017, 09:57 PM   #6
PeterT
Grand Sorcerer
PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
PeterT's Avatar
 
Posts: 10,026
Karma: 58960723
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Device: Wife: Touch, Arc, Vox Me: Nexus 7, Glo
OOPS. I forgot this was on the BUTTON and not the menu. You can tailor menus not buttons
PeterT is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2017, 01:31 AM   #7
BetterRed
null operator
BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 9,094
Karma: 7214933
Join Date: Mar 2012
Location: Sydney Australia
Device: none
Quote:
Originally Posted by PeterT View Post
OOPS. I forgot this was on the BUTTON and not the menu. You can tailor menus not buttons
Really? How pray tell? I'd like to tailor the Preference 'buttons' to a nested menu, viz:

Code:

Interface
         Look and Feel
         Behaviour
         Add your own columns
         ...
...
Advanced
          Plug-ins
          Tweaks
           ...
The icon matrix is reminiscent of early Windows Program Manager panels

BR
BetterRed is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2017, 04:39 PM   #8
PeterT
Grand Sorcerer
PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.PeterT ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
PeterT's Avatar
 
Posts: 10,026
Karma: 58960723
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Device: Wife: Touch, Arc, Vox Me: Nexus 7, Glo
By tailor I meant add your own entries to the toolbars

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
PeterT is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2017, 05:16 PM   #9
BetterRed
null operator
BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 9,094
Karma: 7214933
Join Date: Mar 2012
Location: Sydney Australia
Device: none
Quote:
Originally Posted by PeterT View Post
By tailor I meant add your own entries to the toolbars
I wondered if I might have to sit like tailor... or spycatcher style
BetterRed is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Copy to Library" = export & import book? maddhin Library Management 2 07-24-2017 12:30 PM
Export/Import all Calibre data - import error IanKBrown Calibre 5 02-15-2017 08:32 PM
Export - Import jsbt Library Management 2 01-24-2014 02:15 PM
[Old Thread] import library or export to single file add to existing library PCreighton Calibre 4 04-10-2011 01:08 AM
Export book from library and import on other computer? Guido Henkel Calibre 4 12-24-2010 07:29 AM


All times are GMT -4. The time now is 04:11 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.