Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-09-2017, 08:02 PM   #1
BetterRed
null operator
BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 8,759
Karma: 7214669
Join Date: Mar 2012
Location: Sydney Australia
Device: none
Menubar v Toolbar v Context menu behaviour

This relates to simple tools, i.e. those that have no drop down options or dynamic menus, such Donate or the Drop Search Results PI.

If I add such a tool to the main toolbar, I can click on it and the tool does its thing - open the calibre-ebook.com/donate page, or show the DSR drop target.

Click image for larger version

Name:	dsrtarget.jpg
Views:	47
Size:	10.4 KB
ID:	156604

But when I put the same tools into the menu bar I get a one item menu, viz:

Click image for larger version

Name:	menubar.jpg
Views:	43
Size:	7.5 KB
ID:	156605

Can the menubar feature be made to provide one click action on simple tools

Added : If a I put a Simple Tool into a Context menu, I don't get a one item flyout, i.e. it works with one click

BR

Last edited by BetterRed; 05-09-2017 at 08:05 PM.
BetterRed is offline   Reply With Quote
Advert
Old 05-09-2017, 10:49 PM   #2
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 31,151
Karma: 7777777
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
While that is probably do-able on windows, on other platforms, such as OS X and some linux desktop environments, the menubar is placed outside the application window and in these cases it is not do-able. I like to avoid having things work differently on different platforms, as much as possible.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2017, 03:58 AM   #3
BetterRed
null operator
BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 8,759
Karma: 7214669
Join Date: Mar 2012
Location: Sydney Australia
Device: none
Quote:
Originally Posted by kovidgoyal View Post
While that is probably do-able on windows, on other platforms, such as OS X and some linux desktop environments, the menubar is placed outside the application window and in these cases it is not do-able. I like to avoid having things work differently on different platforms, as much as possible.
Understood - I'll ask Dalton if he can implement a keyboard shortcut for DSR.

Bit surprised OSX users would be happy with one option menu items and having to click twice, but then again... 🤐

BR
BetterRed is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Context Menu for EPUB Files Woznet Calibre 2 03-23-2017 09:21 AM
Question About Calibre Context Menu Albion Calibre 9 09-21-2014 04:33 PM
Copy in Preview Context Menu BetterRed Editor 2 03-17-2014 12:35 AM
Add semantics context menu Artha Sigil 1 11-22-2011 02:11 PM
no context-menu, no wifi snakeduh PocketBook 3 07-08-2010 03:24 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:29 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.