Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre Companion

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-12-2017, 10:07 PM   #1
BSewer
Junior Member
BSewer began at the beginning.
 
Posts: 9
Karma: 10
Join Date: May 2015
Device: Nexus 7
Calibre Companion can't connect with Calibre

I recently updated Calibre and now Calibre Companion can no longer connect. I've tried turning on and off the computer (windows 8), my tablet and my modem but the problem remains. I didn't have a problem before I updated. I would appreciate any suggestions.
Thank you.
BSewer is offline   Reply With Quote
Advert
Old 08-12-2017, 11:19 PM   #2
theducks
Well trained by Cats
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 20,667
Karma: 20350406
Join Date: Aug 2009
Location: (The original) Silicon Valley, USA
Device: K4NT, Galaxy Tab 2(RIP)
Did you check the status of the Wireless Device Connection (on the sharing over the Net Icon).

It probably is just a coincident that it broke when it did.
A/v and O/S updates happen all the time. It is more common for an A/V firewall update to decide Calibre needs blocking
theducks is online now   Reply With Quote
Old 08-13-2017, 03:19 PM   #3
BSewer
Junior Member
BSewer began at the beginning.
 
Posts: 9
Karma: 10
Join Date: May 2015
Device: Nexus 7
CC not connecting with Calibre

Thank you for your advice. I did disconnect the firewall and that didn't work. Played around some more (not very technical but I'm pretty much guessing here since I'm not very technical) and things finally worked. I did notice in CC settings that the IP address was the same as Calibre but they had different ports. CC had 8080 and Calibre had 9090. Is that a problem?

I really would like to have an idea about what happened so I can either prevent or fix it if/when it happens again.

Thanks for any advice.
BSewer is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2017, 04:33 PM   #4
chaley
CC Android & calibre dev
chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 8,362
Karma: 2130570
Join Date: Jan 2010
Location: France
Device: Many android devices
Quote:
Originally Posted by BSewer View Post
Thank you for your advice. I did disconnect the firewall and that didn't work. Played around some more (not very technical but I'm pretty much guessing here since I'm not very technical) and things finally worked. I did notice in CC settings that the IP address was the same as Calibre but they had different ports. CC had 8080 and Calibre had 9090. Is that a problem?
It could be. 8080 is the default port for the Content Server. 9090 is the default port for the Wireless Device. If the "wrong" port is used when setting up the connection in CC then it won't work no matter what you do.

It is rare that putting an IP address into the Wireless Connection setup is required to make CC work. That means that both automatic connection methods are failing but the firewall is letting the connection through. Are you sure you can't use CC's automatic connection (no IP address in the box)? That said, if you have it working then perhaps it is best not to mess with it.
chaley is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2017, 09:35 PM   #5
theducks
Well trained by Cats
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 20,667
Karma: 20350406
Join Date: Aug 2009
Location: (The original) Silicon Valley, USA
Device: K4NT, Galaxy Tab 2(RIP)
Quote:
Originally Posted by BSewer View Post
Thank you for your advice. I did disconnect the firewall and that didn't work. Played around some more (not very technical but I'm pretty much guessing here since I'm not very technical) and things finally worked. I did notice in CC settings that the IP address was the same as Calibre but they had different ports. CC had 8080 and Calibre had 9090. Is that a problem?

I really would like to have an idea about what happened so I can either prevent or fix it if/when it happens again.

Thanks for any advice.
WDC defaults to 9090
The content server defaults to 8080

You can change those to any unused port on your system. They both should NOT be the same
theducks is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[iOS] Cannot connect Calibre Companion with Calibre YvonneA Calibre Companion 3 11-27-2016 03:37 PM
Calibre Companion can't connect since last Calibre update seanny_crow Calibre Companion 1 02-18-2016 04:33 AM
Companion can't connect after update to Calibre 2.1 inkdork Calibre Companion 2 09-01-2014 02:28 AM
Calibre 0.9.29 won't connect with Calibre Companion K8HW Calibre Companion 8 05-12-2013 11:27 AM


All times are GMT -4. The time now is 12:02 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.