Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-25-2009, 05:39 PM   #1
techie_007
Enthusiast
techie_007 is on a distinguished road
 
Posts: 25
Karma: 52
Join Date: Jan 2009
Device: none
Angry Calibre - Very high RAM Usage?

Ok, so right now I got calibre connected to my PRS-505, doing nothing, but still using 464 Mb of RAM!!!!

Is this normal? Doesnt really encourage me to keep it running in the background!

EDIT: Ok, so I restarted Calibre and now its down to 94Mb (+ 4 parallel processes of 18Mb each) . Seems the program is not cleaning up/freeing memory after performing operations like importing RSS feeds etc?

Last edited by techie_007; 12-25-2009 at 05:47 PM.
techie_007 is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2009, 11:16 PM   #2
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 44,113
Karma: 22670164
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
What version of calibre are you using? There were various mem leaks in older releases, but they were all fixed.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Advert
Old 12-26-2009, 02:21 AM   #3
techie_007
Enthusiast
techie_007 is on a distinguished road
 
Posts: 25
Karma: 52
Join Date: Jan 2009
Device: none
Quote:
Originally Posted by kovidgoyal View Post
What version of calibre are you using? There were various mem leaks in older releases, but they were all fixed.
On 0.6.29.
Maybe some got missed?
techie_007 is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2009, 09:28 AM   #4
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 44,113
Karma: 22670164
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Not that I know of, I typically run calibre for days without its mem usage spiking. Can you try to isolate what operations cause leaks? And what OS are you on?
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GUI-less usage of calibre (especially rss-download) lena_punkt Calibre 18 09-06-2013 08:15 AM
Calibre Command Line usage with PHP artoros Related Tools 13 07-01-2010 09:57 AM
Calibre's high memeory and sevices usage vanroth Calibre 7 03-27-2010 03:08 PM
Norton 2010 classes Calibre as high risk roger the rabbit Calibre 36 02-24-2010 04:54 PM
Calibre CPU Usage & German Recipes mutrata Calibre 5 04-13-2009 03:20 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:12 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.