Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre > Related Tools

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-17-2019, 10:19 AM   #46
spedinfargo
Groupie
spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.
 
Posts: 151
Karma: 106422
Join Date: Nov 2010
Device: none
Got this up and running pretty easily (haven't actually imported my library or set up the web server yet)

Very quick question before I start going to far on it: how do I update the version of Calibre that is running inside the docker? Maybe I missed something (sorry).

EDIT - found the answer: "If you would like to have the latest updates, change the EDGE variable to "1", and the container will update calibre to the latest version every time it is restarted"

Last edited by spedinfargo; 04-17-2019 at 10:21 AM.
spedinfargo is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2019, 10:37 AM   #47
bthoven
Evangelist
bthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enough
 
bthoven's Avatar
 
Posts: 474
Karma: 590
Join Date: Aug 2009
Location: Bangkok, Thailand
Device: Kindle Paperwhite
You are right. Adding EDGE with value 1 in environment tab. Everytime Calibre container starts, it will check for a newer version and update automatically.
bthoven is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2019, 02:25 PM   #48
dare
Member
dare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead community
 
Posts: 17
Karma: 15762
Join Date: Jan 2012
Device: Boyue Likebook Mars
Quote:
Originally Posted by bthoven View Post
Could you clarify more why you want to do that?
I would love to expose the Calibre container through the integrated reverse proxy in order to use it remotely - but then I would need some way of access control.
dare is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2019, 11:35 AM   #49
spedinfargo
Groupie
spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.spedinfargo is the king of the Divan.
 
Posts: 151
Karma: 106422
Join Date: Nov 2010
Device: none
Is there a way to add simple simple credential challenge for the GUI through the web site? (i.e. the 8080 port)?
spedinfargo is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2019, 12:41 PM   #50
zappa2325
Junior Member
zappa2325 began at the beginning.
 
Posts: 2
Karma: 10
Join Date: Jun 2019
Device: none
Help!!...I've been trying for days to get this working without any success. Please could you help me
zappa2325 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2019, 01:10 PM   #51
zappa2325
Junior Member
zappa2325 began at the beginning.
 
Posts: 2
Karma: 10
Join Date: Jun 2019
Device: none
Setting up Calibre on My Synology NAS DS416 Play

Hi There,

Please could you help me. I'm running DSM 6.2.2-24922. I've managed to install docker and docker-rdp-calibre. After that I'm lost. Im not sure what I'm supposed to do with the files at https://github.com/aptalca/docker-rdp-calibre. I went through you screenshot setup guide and managed some of it but then got hopelessy lost.

Any help would be very much appreciated
zappa2325 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2019, 04:29 PM   #52
dare
Member
dare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead communitydare has become a pillar of the MobileRead community
 
Posts: 17
Karma: 15762
Join Date: Jan 2012
Device: Boyue Likebook Mars
Exclamation Do not upgrade to 4.0!

Just for everyone who has this running: do not upgrade to Calibre 4.0 (or know better than me what you are doing). There are new dependencies and the existing container will not run. I more or less destroyed my setup in trying to fix it.
dare is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2019, 10:02 PM   #53
bthoven
Evangelist
bthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enough
 
bthoven's Avatar
 
Posts: 474
Karma: 590
Join Date: Aug 2009
Location: Bangkok, Thailand
Device: Kindle Paperwhite
Quote:
Originally Posted by dare View Post
Just for everyone who has this running: do not upgrade to Calibre 4.0 (or know better than me what you are doing). There are new dependencies and the existing container will not run. I more or less destroyed my setup in trying to fix it.
Thanks. As I set EDGE=1 (to automatically updating it to new version on every container startup), so I'm screwed now. Calibre Management screen went blank (all black) and Calibre library view broken too.

I encountered this unfortunate event in the past with some version too.
bthoven is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2019, 10:04 PM   #54
bthoven
Evangelist
bthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enough
 
bthoven's Avatar
 
Posts: 474
Karma: 590
Join Date: Aug 2009
Location: Bangkok, Thailand
Device: Kindle Paperwhite
Quote:
Originally Posted by zappa2325 View Post
Hi There,

Please could you help me. I'm running DSM 6.2.2-24922. I've managed to install docker and docker-rdp-calibre. After that I'm lost. Im not sure what I'm supposed to do with the files at https://github.com/aptalca/docker-rdp-calibre. I went through you screenshot setup guide and managed some of it but then got hopelessy lost.

Any help would be very much appreciated
Sorry. Just notice you have problem setting it up. Have you completed the setup? If not, could you be more specific about the problem?
bthoven is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 10:45 PM   #55
eschwartz
Ex-Helpdesk Junkie
eschwartz ought to be getting tired of karma fortunes by now.eschwartz ought to be getting tired of karma fortunes by now.eschwartz ought to be getting tired of karma fortunes by now.eschwartz ought to be getting tired of karma fortunes by now.eschwartz ought to be getting tired of karma fortunes by now.eschwartz ought to be getting tired of karma fortunes by now.eschwartz ought to be getting tired of karma fortunes by now.eschwartz ought to be getting tired of karma fortunes by now.eschwartz ought to be getting tired of karma fortunes by now.eschwartz ought to be getting tired of karma fortunes by now.eschwartz ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
eschwartz's Avatar
 
Posts: 19,324
Karma: 83238367
Join Date: Nov 2012
Location: The Beaten Path, USA, Roundworld, This Side of Infinity
Device: Kindle Touch fw5.3.7 (Wifi only)
Quote:
Originally Posted by bthoven View Post
Thanks. As I set EDGE=1 (to automatically updating it to new version on every container startup), so I'm screwed now. Calibre Management screen went blank (all black) and Calibre library view broken too.

I encountered this unfortunate event in the past with some version too.
Can't you just reinstall the old version? Why are you "screwed"?

Also it may be worth updating the container runtime to use a modern version of Linux so that it meets the minimum requirement of a glibc/gcc combo from the past three years.
eschwartz is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2019, 03:28 AM   #56
bthoven
Evangelist
bthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enoughbthoven will become famous soon enough
 
bthoven's Avatar
 
Posts: 474
Karma: 590
Join Date: Aug 2009
Location: Bangkok, Thailand
Device: Kindle Paperwhite
Can you tell me how to install the older version? The docker downloading image on Synology did not ask for version before downloading.
bthoven is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[How To] Running Calibre server as a news server sws Related Tools 0 04-09-2013 08:27 AM
Option for 'calibredb' to *not* notify a running Calibre GUI? mbovenka Development 4 11-08-2012 04:30 AM
Calibre in Synology server kriken Related Tools 7 10-24-2012 02:58 PM
Running Calibre on Server godlich Recipes 2 02-09-2012 12:57 PM
Calibre content server gui turuncuoglu Calibre 1 09-02-2011 12:14 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:19 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.