Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre > Plugins

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-13-2018, 10:04 AM   #1
RbnJrg
Guru
RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 893
Karma: 3273787
Join Date: Mar 2013
Location: Rosario - Santa Fe - Argentina
Device: Kindle 4 NT
Issue by running a plugin in the command line interface

Hi friends;

I'm using the last version of Calibre PORTABLE and, when I want to run the "KFX Output" plugin (properly installed, since I don't have any trouble to run it inside the Calibre GUI) with the following command:

Code:
calibre-debug -r "KFX Output" -- book.last
I receive a message that says that the "KFX Output" plugin is not found. I have set the path to Calibre in my system variables of Windows 7.

So, what am I doing wrong?

Many thanks in advance for any suggestion you can give me.

Regards
Rubén
RbnJrg is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2018, 10:07 AM   #2
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 33,616
Karma: 10209576
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
You cannot use command line tools from calibre portable directly. If you want to do that you first have to set the CALIBRE_CONFIG_DiRECTORY environment variable so the tools know where to get the plugins from

https://manual.calibre-ebook.com/cus...ment-variables
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Advert
Old 06-13-2018, 11:45 AM   #3
RbnJrg
Guru
RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 893
Karma: 3273787
Join Date: Mar 2013
Location: Rosario - Santa Fe - Argentina
Device: Kindle 4 NT
Quote:
Originally Posted by kovidgoyal View Post
You cannot use command line tools from calibre portable directly. If you want to do that you first have to set the CALIBRE_CONFIG_DiRECTORY environment variable so the tools know where to get the plugins from

https://manual.calibre-ebook.com/cus...ment-variables
Hi Kovid;

Many thanks for your answer. Indeed, I already had set the Calibre path in my system variables. Watch:

Click image for larger version

Name:	Image1.png
Views:	108
Size:	64.7 KB
ID:	164449

As you can see, I have included in my system variables, the paths to Calibre, Calibre Settings and Plugins. And even so, Calibre, from command line, doesn't find the "KFX Output" plugin. Maybe I should include something more in my path, but what?

Regards
Rubén
RbnJrg is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2018, 11:49 AM   #4
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 33,616
Karma: 10209576
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Not
PATH
but
CALIBRE_CONFIG_DIRECTORY
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2018, 12:27 PM   #5
RbnJrg
Guru
RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.RbnJrg ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 893
Karma: 3273787
Join Date: Mar 2013
Location: Rosario - Santa Fe - Argentina
Device: Kindle 4 NT
Quote:
Originally Posted by kovidgoyal View Post
Not
PATH
but
CALIBRE_CONFIG_DIRECTORY
Now it worked Many thanks!
RbnJrg is offline   Reply With Quote
Advert
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where is a Command Line Interface in OSX? blackxacto Plugins 4 10-27-2013 01:36 PM
Command line interface snarkturne Calibre 2 09-13-2013 06:26 AM
Calibre Command Line Interface TOC bcolflesh Calibre 3 02-04-2010 05:09 PM
Running from command line in Leopard iain_benson Calibre 1 06-05-2009 11:49 AM
Command line interface to import to libprs500 database astrodad Calibre 3 01-17-2008 11:53 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:18 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.