Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-07-2019, 06:21 PM   #1
Vlash
Junior Member
Vlash began at the beginning.
 
Posts: 9
Karma: 10
Join Date: Dec 2017
Device: Kindle Paperwhite
Calibre Portable with a portable python install, is it possible?

I installed calibre portable on a thumb drive, hoping I could use it on the university's computers, just to find out none of them has python, neither on the labs nor on the library, so it's all the same, can't run calibre on them. So I thought, maybe I could use Portable Python to run calibre, but I have no ideaif that would really work, or how to do it.
Vlash is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2019, 06:32 PM   #2
BetterRed
null operator
BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 14,988
Karma: 12781614
Join Date: Mar 2012
Location: Sydney Australia
Device: none
You don't need it - calibre portable is self contained i.e everything including Python is in the install, all you should need Windows.

BR
BetterRed is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2019, 07:28 PM   #3
itimpi
Wizard
itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 4,504
Karma: 950063
Join Date: Nov 2008
Device: Sony PRS-950, iphone/ipad (Marvin/iBooks/QuickReader)
The other thing required is the ability to run programs from the drive containing Calibre Portable. In some environments their security policy will not allow this.
itimpi is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 07:59 PM   #4
Vlash
Junior Member
Vlash began at the beginning.
 
Posts: 9
Karma: 10
Join Date: Dec 2017
Device: Kindle Paperwhite
Quote:
Originally Posted by BetterRed View Post
You don't need it - calibre portable is self contained i.e everything including Python is in the install, all you should need Windows.

BR
Well, I tested it somewhere else, and it indeed works without installing Python.
I thought it was a python problem, I am getting the error "'utf8' codec can't decode byte 0x3f in position 18: invalid start byte (Error Code: 1)" upon trying to launch "calibre-portable.exe", what might be the cause?
Vlash is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 08:58 PM   #5
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 35,645
Karma: 12746655
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Make sure the full path to the portable directory contains only english characters.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2019, 12:58 PM   #6
Vlash
Junior Member
Vlash began at the beginning.
 
Posts: 9
Karma: 10
Join Date: Dec 2017
Device: Kindle Paperwhite
Quote:
Originally Posted by kovidgoyal View Post
Make sure the full path to the portable directory contains only english characters.
Indeed that was the case. I was launching calibre from my thumb drive, whose path is "[Drive Letter]:\Calibre\Calibre Portable\calibre-portable.exe"
Vlash is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2019, 10:32 PM   #7
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 35,645
Karma: 12746655
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
run

calibre-debug.exe -g


in a command prompt to get more details about the erorr.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 12:58 PM   #8
Vlash
Junior Member
Vlash began at the beginning.
 
Posts: 9
Karma: 10
Join Date: Dec 2017
Device: Kindle Paperwhite
Quote:
Originally Posted by kovidgoyal View Post
run

calibre-debug.exe -g


in a command prompt to get more details about the erorr.
I got this:

Code:
E:\Calibre Portable\Calibre>calibre-debug.exe -g
Python function terminated unexpectedly
  'utf8' codec can't decode byte 0xe3 in position 18: invalid continuation byte (Error Code: 1)
 Traceback (most recent call last):
  File "site.py", line 114, in main
  File "site.py", line 87, in run_entry_point
  File "site-packages\calibre\__init__.py", line 23, in <module>
  File "site-packages\calibre\startup.py", line 204, in <module>
  File "site-packages\calibre\utils\icu.py", line 28, in <module>
  File "site-packages\calibre\constants.py", line 232, in __getitem__
  File "site-packages\calibre\constants.py", line 216, in load_plugin
UnicodeDecodeError: 'utf8' codec can't decode byte 0xe3 in position 18: invalid continuation byte
Notice that the computers that present me these errors are all running Windows Vista x86. Don't know if that's the problem, but it may be, since it works absolutely fine with Win7/10 computers.
Vlash is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 10:18 PM   #9
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 35,645
Karma: 12746655
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
As is noted on the calibre windows page windows vista is not supported. you need to use calibre 3.48 for it.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2019, 11:24 PM   #10
Vlash
Junior Member
Vlash began at the beginning.
 
Posts: 9
Karma: 10
Join Date: Dec 2017
Device: Kindle Paperwhite
Quote:
Originally Posted by kovidgoyal View Post
As is noted on the calibre windows page windows vista is not supported. you need to use calibre 3.48 for it.
Ok, just had not noticed it. Anyway, thanks for making Calibre possible
Vlash is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can you install Calibre Portable onto Android Device? DrJoe Calibre 8 10-09-2019 01:59 PM
Updating calibre portable: downloading wrong install file DrChiper Calibre 2 08-10-2017 03:49 AM
Calibre Portable and Assigned Letter to Portable Drive issue nkle1128 Library Management 1 03-11-2017 05:11 PM
I can't install calibre portable Qpit Devices 1 09-02-2012 12:22 AM
Install Calibre portable on USB stick Gary Young Calibre 1 12-14-2010 02:07 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:10 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.