Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre > Devices

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-19-2018, 09:24 AM   #1
Taxicletter
Junior Member
Taxicletter began at the beginning.
 
Posts: 4
Karma: 10
Join Date: Jan 2018
Device: Sony TRS505
Sony Reader PRS 505 seen by Calibre, unable to connect

Hello,
I try connecting to my "new" secondhand Sony PRS 505 and Calibre sees the thing, but can't connect.
I see in the errors a read-only problem, and programming lines I don't understand.
I restarted my computer, the reader and Calibre several times, but that didn't help.
In debug-mode, this is what I get for info: https://paste.ubuntu.com/26416679/

Any hints on how to solve this? Thanks already!

Jonathan
Taxicletter is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2018, 10:23 AM   #2
JSWolf
Resident Curmudgeon
JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
JSWolf's Avatar
 
Posts: 75,012
Karma: 131375774
Join Date: Nov 2006
Location: Roslindale, Massachusetts
Device: Kobo Libra 2, Kobo Aura H2O, PRS-650, PRS-T1, nook STR, PW3
First thing to do is get rid of whatever plugin you have that's using QT4. Calibre no longer uses QT4.

Also, try plugging in the 505 without Calibre and check the disk and see if you find any errors. Also, there may be a firmware option to reformat. If so, do it.
JSWolf is offline   Reply With Quote
Advert
Old 01-19-2018, 12:51 PM   #3
Taxicletter
Junior Member
Taxicletter began at the beginning.
 
Posts: 4
Karma: 10
Join Date: Jan 2018
Device: Sony TRS505
Thank you JSWolf. I didn't install any extra plugins, I tried searching for QT4 one, but didn't see any.
I checked with Gparted and there was an error which could not be resolved by Gparted, so I formatted the internal memory again. Didn't help.
Firmware updating is impossible, I don't have a mac or windows computer and you need the sony software to do that...

But getting books on my reader (PRS600 it seems, not 505) is no problem, drag and drop works fine. I only wanted to use "Collections".
Taxicletter is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2018, 01:19 PM   #4
theducks
Well trained by Cats
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 30,085
Karma: 57259778
Join Date: Aug 2009
Location: The Central Coast of California
Device: Kobo Libra2,Kobo Aura2v1, K4NT(Fixed: New Bat.), Galaxy Tab A
Quote:
Originally Posted by Taxicletter View Post
Thank you JSWolf. I didn't install any extra plugins, I tried searching for QT4 one, but didn't see any.
I checked with Gparted and there was an error which could not be resolved by Gparted, so I formatted the internal memory again. Didn't help.
Firmware updating is impossible, I don't have a mac or windows computer and you need the sony software to do that...

But getting books on my reader (PRS600 it seems, not 505) is no problem, drag and drop works fine. I only wanted to use "Collections".
QT4 is not a 'plugin'. It is the OLD, outdated under pinning's of modern Calibre and plugins.
Many plugin developers moved on. The plugins languished unless someone else stepped up to tweak the PI to be compatible with QT5, the current foundation of Calibre.
If you look at your debug log, you should see those that failed to load. Choices,: Install updated if available or Uninstall the stale ones.
theducks is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2018, 01:29 PM   #5
Taxicletter
Junior Member
Taxicletter began at the beginning.
 
Posts: 4
Karma: 10
Join Date: Jan 2018
Device: Sony TRS505
Hi TheDucks, I know QT4 is not a plugin, I indeed meant: a plugin using QT4. I just downloaded Calibre from the synaptic packetmanager, I thought that would be the newest version. It's 3.7.
On the website, I see there is a 3.15, I'll try that one!
Thanks, hope it helps!
Taxicletter is offline   Reply With Quote
Advert
Old 01-19-2018, 02:18 PM   #6
theducks
Well trained by Cats
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 30,085
Karma: 57259778
Join Date: Aug 2009
Location: The Central Coast of California
Device: Kobo Libra2,Kobo Aura2v1, K4NT(Fixed: New Bat.), Galaxy Tab A
Quote:
Originally Posted by Taxicletter View Post
Hi TheDucks, I know QT4 is not a plugin, I indeed meant: a plugin using QT4. I just downloaded Calibre from the synaptic packetmanager, I thought that would be the newest version. It's 3.7.
On the website, I see there is a 3.15, I'll try that one!
Thanks, hope it helps!
Yep! Distros are mostly way old.
I wish Kovid could make them use a Wrapper that pulls his current commandline instead of passing off outdated cr*p
theducks is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2018, 04:10 PM   #7
Taxicletter
Junior Member
Taxicletter began at the beginning.
 
Posts: 4
Karma: 10
Join Date: Jan 2018
Device: Sony TRS505
Great, downloading the latest version did the trick.

Great!
Taxicletter is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to Connect to Sony Reader PRS-500 brontus Calibre 2 08-23-2013 12:58 AM
Cannot connect Sony PRS 300 to Calibre on Linux Aristée Calibre 15 10-22-2010 12:53 PM
Sony PRS-505/Sony Connect/Calibre thesweetone Sony Reader 26 09-30-2009 03:00 PM
Poll: Sony Reader PRS-505 upgrade to Sony PRS-700 Kris777 Sony Reader 70 02-18-2009 06:34 PM
Sony Reader PRS-505 upgrade to Sony PRS-700 Kris777 Sony Reader 23 12-08-2008 06:56 AM


All times are GMT -4. The time now is 12:40 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.