Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre Companion

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-19-2017, 05:22 PM   #1
HAL.Unke
Junior Member
HAL.Unke began at the beginning.
 
Posts: 6
Karma: 10
Join Date: Jun 2017
Location: In the middle of nowhere in Germany
Device: Android Tablet
[Android] Calibre V3 and CC 5.3.1.1 on Android 4.2

Since I use Calibre V3 i can't change the libraries for upload.
As you see in the attached picture, CC identifies the libraries but it sticks to the main "Bibliothek".

To find a solution i reinstalled the CC app and I moved from Calibre Portable to an installed version. Nothing changes.

In the portable Calibre are more libraries and I can use some, but not all.

What is the reason?

Regards Herbert

PS: CC on Android 7.1.1 is also not working
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cc issue.jpg
Views:	46
Size:	679.7 KB
ID:	157414  

Last edited by HAL.Unke; 06-19-2017 at 05:29 PM.
HAL.Unke is offline   Reply With Quote
Advert
Old 06-19-2017, 06:11 PM   #2
HAL.Unke
Junior Member
HAL.Unke began at the beginning.
 
Posts: 6
Karma: 10
Join Date: Jun 2017
Location: In the middle of nowhere in Germany
Device: Android Tablet
OK, I found it

CC DISCRIMINATES!
After removing UMLAUTE (Ä,Ö,Ü) and & from the librarynames CC could access them.
HAL.Unke is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2017, 06:21 PM   #3
chaley
CC Android & calibre dev
chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 8,524
Karma: 2569608
Join Date: Jan 2010
Location: France
Device: Many android devices
Sorry, but I don't understand what you are telling me.

If on my test system I tap "Change Library" then I see the following:
Click image for larger version

Name:	Clipboard01.jpg
Views:	29
Size:	26.5 KB
ID:	157417

I can then tap the library I want, in this case the second one, in which case the library changes. After I do that then I see the following:
Click image for larger version

Name:	Clipboard03.jpg
Views:	26
Size:	27.3 KB
ID:	157418
and I am looking at the books in the second library, exactly as I expect.

What exactly are you seeing?

If you are saying that you are not seeing all the libraries on your computer then the answer is "you are seeing all the libraries that calibre knows about." CC asks calibre for the list of libraries. Calibre gives back to CC the libraries that are on the calibre "quick switch" menu. There is nothing that CC can do about that. Instead, you mist be sure that the running instance of calibre has all the libraries of interest in its library change menu.

As for discrimination, CC uses what calibre gives it. Calibre does not like path names with non-ascii characters in it, and never has. Again, there isn't anything that CC can do about this.
chaley is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2017, 06:57 PM   #4
HAL.Unke
Junior Member
HAL.Unke began at the beginning.
 
Posts: 6
Karma: 10
Join Date: Jun 2017
Location: In the middle of nowhere in Germany
Device: Android Tablet
Calibre V2 accepted since years the non-ASCII path "D:\Users\Halunke\Documents\Eigene eBooks\Calibre Aktionsbücher" and the library "Calibre Aktionsbücher". CC had also no problems with this library. This library is also fine for Calibre V3.

The library shows up in "Change Library" but can't be selected.
After i changed it to "D:\Users\Halunke\Documents\Eigene eBooks\Calibre Aktionsbuecher" it worked.

The same with "D:\Users\Halunke\Documents\Eigene eBooks\Calibre Comics&Mangas", it
had to be renamed "D:\Users\Halunke\Documents\Eigene eBooks\Calibre Comics,Mangas".

The ampersand is ASCII, isn't it?
HAL.Unke is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2017, 10:54 AM   #5
chaley
CC Android & calibre dev
chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 8,524
Karma: 2569608
Join Date: Jan 2010
Location: France
Device: Many android devices
The problem is caused by the & character, which is a special character in HTML. Calibre and CC must agree on how that character is represented so that the web server doesn't "steal" it.

It should be fixed in the next CC/calibre release.
chaley is offline   Reply With Quote
Advert
Old 06-23-2017, 06:04 PM   #6
HAL.Unke
Junior Member
HAL.Unke began at the beginning.
 
Posts: 6
Karma: 10
Join Date: Jun 2017
Location: In the middle of nowhere in Germany
Device: Android Tablet
Sorry, but I have still problems.
Now with Calibre 3.1.1 and CC5.3.1.1.
After cleaning the paths, i can now switch the libraries in cc.
But I cannot download a whole library with "Download all".
I have to tap on the "on device" check box and download the books one by one.

If I use "Download all" the expected windows pops up, but with all librarys it says: <<Download all - 168 books will be downloaded>>, even if the actual library contains only 1 book. 168 books are only in the main library.
If I accept nothing happens.
If the main library is the actual library "Download all" works.
HAL.Unke is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2017, 08:01 PM   #7
chaley
CC Android & calibre dev
chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 8,524
Karma: 2569608
Join Date: Jan 2010
Location: France
Device: Many android devices
Quote:
Originally Posted by HAL.Unke View Post
Sorry, but I have still problems.
Now with Calibre 3.1.1 and CC5.3.1.1.
After cleaning the paths, i can now switch the libraries in cc.
But I cannot download a whole library with "Download all".
I have to tap on the "on device" check box and download the books one by one.

If I use "Download all" the expected windows pops up, but with all librarys it says: <<Download all - 168 books will be downloaded>>, even if the actual library contains only 1 book. 168 books are only in the main library.
If I accept nothing happens.
If the main library is the actual library "Download all" works.
This will be fixed in the next release.
chaley is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Design and Development of Android Applications:Android Apps Solving Real Problem amazon author Self-Promotions by Authors and Publishers 0 04-03-2015 05:01 AM
[Android App] Best Android reader software for use with Calibre / Calibre Companion ellett Devices 11 12-16-2012 05:27 PM
[Android App] Coming: Android app to connect as a device to calibre using wifi chaley Devices 92 09-07-2012 09:24 PM
[Android App] Beta version: Android app to connect as a device to calibre using wifi chaley Devices 116 08-27-2012 01:42 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:47 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.