Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre > Server

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-18-2020, 01:14 PM   #1
howi42
Member
howi42 began at the beginning.
 
Posts: 20
Karma: 10
Join Date: Sep 2014
Device: none
Server locks library ?

I am running a server on one system. ( 5.3 )
If I am using the client on the same system, everything is fine.
If I shut down that client, leaving the server up and running, I cannot connect to the database by running calibre on another system.
If I shut down the server, too, I can run calibre on another system and connect to the existing databases.

I had never problems before running the server on one system and run calibre on another system.
howi42 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2020, 03:44 PM   #2
theducks
Well trained by Cats
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 25,663
Karma: 35353615
Join Date: Aug 2009
Location: The Central Coast of California
Device: K4NT(Fixed,New Bat.), Galaxy Tab A, Kobo Aura2
The 'client' for the server is a browser
If you had Calibre running, IT is the server.
The stand-alone server is run from the CLI (calibre-server.exe <user args> )
IIRC you should not run the GUI with the standalone server running on the same Library
theducks is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2020, 05:08 PM   #3
howi42
Member
howi42 began at the beginning.
 
Posts: 20
Karma: 10
Join Date: Sep 2014
Device: none
Yes, and maybe.
Running calibre, starting the server and closing the browser window means probably the same
as running the server from cli.
Connecting to the databases used by the server is possible, you can always start the calibre GUI and from there start the server.
But you cannot have two GUI running on the same databases.
That is the design, as far as I understand it.
But now this only works if I open the browser window on the same system.
howi42 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2020, 07:36 PM   #4
theducks
Well trained by Cats
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 25,663
Karma: 35353615
Join Date: Aug 2009
Location: The Central Coast of California
Device: K4NT(Fixed,New Bat.), Galaxy Tab A, Kobo Aura2
NO
Closing the GUI window (please do no say Browser. That indicates Firefox, IE...) stops the server. MINIMIZING leave it running.

The GUI and CLI versions are NOT the same. Only one can be in use.
either behaves similar from a Client Browser
(see the Commandline docs for the arguments needed)
theducks is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2020, 08:41 PM   #5
howi42
Member
howi42 began at the beginning.
 
Posts: 20
Karma: 10
Join Date: Sep 2014
Device: none
Problem has been solved.
Uninstalling and installing calibre again solved it.
But it required some action, as uninstalling leaves a few things untouched.
Cleaning everything manually and doing a fresh installation helped.
howi42 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual library on server passegua Library Management 2 04-22-2016 01:54 AM
Force library with server drago87 Calibre 1 11-05-2015 03:10 PM
central server library Dahaniel Library Management 7 09-03-2011 03:51 AM
Library Software Locks Up sakura-panda Sony Reader 8 01-02-2010 01:40 AM
Library on NAS server? bous Calibre 5 11-26-2009 05:03 AM


All times are GMT -4. The time now is 01:05 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.