Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre > Plugins

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-01-2021, 11:45 AM   #736
ownedbycats
Wizard
ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
ownedbycats's Avatar
 
Posts: 3,059
Karma: 13086534
Join Date: Oct 2018
Device: Kobo Aura HD
Question: Is it possible for more than one level of submenuing? Menu/Submenu and Menu.Submenu just created a separate menu.
ownedbycats is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2021, 12:23 PM   #737
capink
Guru
capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 646
Karma: 211740
Join Date: Aug 2015
Device: Kindle
Yes. But you have to use ::: as a separator.

Code:
Menu:::submenu
capink is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2021, 04:53 AM   #738
zaroz
Junior Member
zaroz began at the beginning.
 
Posts: 9
Karma: 10
Join Date: Oct 2020
Device: Samsung Galaxy Tab S6
Is it possible to execute other chains from within a different one? I have a bunch of chains for parsing tags to add specific values to custom columns. It would be nice to be able to chain them sequentially on a single keypress, rather than taking up a dozen keys.

Also, is it possible to export chain configs? It would be nice to be able to backup/share my builds?
zaroz is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2021, 07:05 AM   #739
capink
Guru
capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 646
Karma: 211740
Join Date: Aug 2015
Device: Kindle
Quote:
Originally Posted by zaroz View Post
Is it possible to execute other chains from within a different one? I have a bunch of chains for parsing tags to add specific values to custom columns. It would be nice to be able to chain them sequentially on a single keypress, rather than taking up a dozen keys.
Yes, it is possible. Check this post.

Quote:
Originally Posted by zaroz View Post
Also, is it possible to export chain configs? It would be nice to be able to backup/share my builds?
Action Chains > Add/Modify Chains > Select the chain(s) you want to export > right click > export.
capink is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2021, 06:36 PM   #740
Hortensia
Member
Hortensia began at the beginning.
 
Posts: 19
Karma: 10
Join Date: Jul 2021
Device: Kindle Paperwhite
Using the Event Manager, is it possible to execute a chain after running the FanFicFare plugin?

I checked my Jobs list after running FanFicFare and it produces a download and a convert action. I think that if it could be checked that these two actions are executed, then it could trigger the chain execution.

I am trying to use capink's post on the module editor:
Quote:
Here is an example of how to add extra events using the plugin's module editor, you do it by returning the signal associated with the event.

Code:

from calibre_plugins.action_chains.events import ChainEvent

class SearchChanged(ChainEvent):

# replace with the name of your event
name = 'Search Changed'

def get_event_signal(self):
return self.gui.search.changed
Where can I find the events "book downloaded" and "book converted"? And should both events simply be listed one after the other instead of
Code:
return self.gui.search.changed
or is something need to say "and"?

Thank you!

EDIT:
The "Books Added" event works for this purpose. I had seen there was a wait time but I had not realised how long it was and I did not waited long enough for the action to be triggered.

Last edited by Hortensia; 10-16-2021 at 05:29 PM.
Hortensia is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 10:04 AM   #741
capink
Guru
capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.capink ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 646
Karma: 211740
Join Date: Aug 2015
Device: Kindle
Quote:
Originally Posted by Hortensia View Post
Using the Event Manager, is it possible to execute a chain after running the FanFicFare plugin?

I checked my Jobs list after running FanFicFare and it produces a download and a convert action. I think that if it could be checked that these two actions are executed, then it could trigger the chain execution.

I am trying to use capink's post on the module editor:


Where can I find the events "book downloaded" and "book converted"?
There are no "book downloaded" and "book converted" events. You will have to write these yourself. Events in Action Chains are based on pyqt signals, so unless FanFicFare plugin provides signals for these events (I don't think it does), you cannot write your event.


Quote:
Originally Posted by Hortensia View Post
And should both events simply be listed one after the other instead of
Code:
return self.gui.search.changed
or is something need to say "and"?
you should return only one signal per event. If you want the same event to be triggered in response to more than one signal, you have to create your own signal that is triggered by all the other signals, and return that signal in the get_event_signal() method.
capink is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 02:11 PM   #742
ownedbycats
Wizard
ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.ownedbycats ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
ownedbycats's Avatar
 
Posts: 3,059
Karma: 13086534
Join Date: Oct 2018
Device: Kobo Aura HD
Quick question: Making a quick keyboard-shortcut chain to show a saved search (using a selection modifier) and sort by a certain column (Calibre action for sort by). But if I run it more than once it errors:

Code:
Menu entry: Last Read (plugin_name: Sort By) cannot be found
I'm not sure why this happens. Would this be better served by a module?

(I considered View Manager, but there's no option to just apply the sort and leave the columns alone.)
Attached Files
File Type: zip ApplySortTest.zip (526 Bytes, 5 views)

Last edited by ownedbycats; Yesterday at 02:18 PM.
ownedbycats is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[GUI Plugin] Save Virtual Libraries To Column (GUI) chaley Plugins 14 04-04-2021 05:25 AM
[GUI Plugin] KindleUnpack - The Plugin DiapDealer Plugins 468 02-07-2021 04:07 PM
[GUI Plugin] Manga plugin mastertea Plugins 0 10-20-2019 02:45 PM
[GUI Plugin] Wordpress frescogamba Plugins 11 04-06-2015 09:09 PM
[GUI Plugin] Plugin Updater **Deprecated** kiwidude Plugins 159 06-19-2011 12:27 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:50 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.