Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-28-2021, 04:52 PM   #31
nAhu
Member
nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.
 
Posts: 13
Karma: 102928
Join Date: Apr 2018
Device: Kobo Glo (kobo4)
Hi

Quote:
Originally Posted by theducks View Post
We are going to need more info about your setups to track this interaction fail
A desktop with
Code:
Édition	Windows 10 Professionnel
Version	21H1
Installé le	‎12/‎06/‎2020
Build du système d’exploitation	19043.1237
Expérience	Windows Feature Experience Pack 120.2212.3530.0
As seen French/France locales.

No change on standard UAC lvl 3.
Other software have no problems with install.

As ownedbycats says
Executing the msi with my regular non-admin user, UAC prompt, allow modifications/admin, install starts and suddenly the error. As if installer suddenly "return" to standard user.

Just tried to launch a "repair" and do not get UAC prompt, do not know if it is normal or not. And it fails with same error.
nAhu is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2021, 05:04 PM   #32
nAhu
Member
nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.
 
Posts: 13
Karma: 102928
Join Date: Apr 2018
Device: Kobo Glo (kobo4)
Hi

UAC lvl 3
French/France locales
Install not on C: but on another local drive
no specific hardware but an old one

Code:
Édition	Windows 10 Professionnel
Version	21H1
Installé le	‎12/‎06/‎2020
Build du système d’exploitation	19043.1237
Expérience	Windows Feature Experience Pack 120.2212.3530.0
Executing the msi as my regular user, UAC prompted, install starts but failed as if suddenly loosing admin rights.

Just tried to launch again,UAC does not prompt now, tried repair option and same error. But "normal" as no UAC to go admin.


" did you follow the instructions (read the MS help) for running-fixing with SFC?"
Do not know what you mean by that, launched sfc thru an admin command line and also checked with dsim the image health
nAhu is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2021, 05:20 PM   #33
BetterRed
null operator
BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.BetterRed ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 17,523
Karma: 20473555
Join Date: Mar 2012
Location: Sydney Australia
Device: none
Quote:
Originally Posted by nAhu View Post
Install not on C: but on another local drive
Thanks again for the details.

Can you try installing in the default location: C:\Program Files\Calibre2

BR
BetterRed is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2021, 09:57 PM   #34
crane3
Fanatic
crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 563
Karma: 4226236
Join Date: Sep 2014
Location: Calif
Device: Fire hdx 8.9, Tab S2, Tab S5e, Aura ONE
I have the same build as nAhu; which is also the same build as my tablet where the 5.28 installed without any hiccups or problems.

I just thought that there is a a big(?) difference where the tablet was installed by the seller (MS) & my desktop was auto "upgraded" from win 8 to win 10 long ago. Could be some junk lefte over?
crane3 is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2021, 12:49 PM   #35
nAhu
Member
nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.
 
Posts: 13
Karma: 102928
Join Date: Apr 2018
Device: Kobo Glo (kobo4)
Quote:
Originally Posted by BetterRed View Post
Thanks again for the details.

Can you try installing in the default location: C:\Program Files\Calibre2

BR
Other detail : I use the 64 bits edition.

uninstall/install even in another location than the default works well.

Tried the "repair" action thru the msi, it only works if it is the default location.

My usual location is : D:\Program Files\Calibre2

deleted the D:\Program Files\Calibre2 after uninstall to be "fair".
But tried again : => remove of calibre left some directory in D:, tried to install again in D:\Program Files\Calibre2 without removing directory and the error prompt

Hopes the tests help

n`Ahu

Last edited by nAhu; 09-29-2021 at 12:54 PM. Reason: adding some test without deleting D:\Program Files\Calibre2
nAhu is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2021, 01:07 PM   #36
nAhu
Member
nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.nAhu knows the air-speed velocity of an unladen swallow.
 
Posts: 13
Karma: 102928
Join Date: Apr 2018
Device: Kobo Glo (kobo4)
Hi,

Same problem with 5.29

n`Ahu
nAhu is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2021, 09:21 PM   #37
crane3
Fanatic
crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 563
Karma: 4226236
Join Date: Sep 2014
Location: Calif
Device: Fire hdx 8.9, Tab S2, Tab S5e, Aura ONE
5.29 ditto.

I'm logged on as a local with "administor" rights (?) win10 shows my info as an administrator! micro$oft lies as there are several levels of "administrator"; being a user adminstrator can change drive access rights but cannot install an application!??!

guess will have to check the internet for types of admin.
crane3 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2021, 10:06 PM   #38
crane3
Fanatic
crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.crane3 ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 563
Karma: 4226236
Join Date: Sep 2014
Location: Calif
Device: Fire hdx 8.9, Tab S2, Tab S5e, Aura ONE
have not seen any reports of admin rights levels. did find a work around from the windows tenforums tutorial regarding howto run an app as admin.

easy 1:

OPTION ONE
To Run as Administrator using Keyboard Shortcut

1 Select an app to highlight it.

2 Press and hold the CTRL + Shift keys.

3 Press Enter or click/tap on the app.

4 Release the CTRL + Shift keys.
============================
from the file explorer just by clicking: (this was slightly changed from my ver/build of win 10:

1. open file explorer
2. locate app/program where ever it is
3. high light the app
4. see "manage" high lited above the ribbon(?)
5. click on "manage"
6. see "run as administrator" as the 2nd item next to the 'pin to the taskbar'.
7. then click on the "run as administrator".

There were more ways....but..

Have not tried it but will do so next time it happens. possible when Calibre got configed, the UAC got ticked where is says to run as admin? or unticked if it was the default? I usually install Calibre from the file explorer; now just need to do it twice with a couple of steps more.

On my desktop, everyone listed has full control except an "authencated" user(?). I missed that one on the list of people; did that override the "everyone"????
crane3 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Copying Library to Windows from Linux (or other Windows installation) grumbles Calibre 10 01-08-2015 02:45 PM
Installation Prob - Windows XP shosholoza Devices 1 03-09-2012 06:14 PM
Windows 7 installation AndesHelp Calibre 3 01-23-2012 11:25 AM
0.6.45 Windows installation failure bellyqueen Calibre 1 03-16-2010 10:32 AM
Windows 7 Installation Problem pghmark Calibre 12 04-23-2009 03:08 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:58 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.