View Single Post
Old 12-30-2024, 06:29 AM   #58
seeder
Enthusiast
seeder has a complete set of Star Wars action figures.seeder has a complete set of Star Wars action figures.seeder has a complete set of Star Wars action figures.

Device: none
Quote:
Originally Posted by Michal11K View Post
Ahoj, nejprve bych rád poděkoval za tento skvělý plugin! Začínám objevovat kouzla s "dbk_" sloupci a narazil jsem na dvě věci:

1. pokud chci aby se mi plnil sloupec dbk_pages (nebo jakýkoliv jiný) musím ho mít zaškrtnutý v identifikátorech, a tím se mi plní i do pole identifikátory, je možné toto nějak zrušit? V identifikátorech bych chtěl mít jen ISBN.
Moduly pro stahování metadat umí k záznamu knihy uložit pouze základní metadata. Proto jsem šel cestou zpřístupnit dodatečná metadata jako volitelnou součást/náhradu těch základních. Zpočátku jsem se inspiroval pluginem LubimyCzytac, který využívá komentáře, do kterých přidává dodatečně navolená metadata. Ty pak pomocí modulu METAMover překopírovává do vlastních sloupců.

Od tohoto řešení jsem se ale nakonec odklonil k řešení využívající speciálních identifikátorů.
Postup popisovaný v druhém příspěvku pouze zobrazuje hodnoty uložené v identifikátorech do speciálního vlastního sloupce. Pokud tedy dojde ke smazání identifikátoru, nemá se ve sloupci co zobrazit. Druhou nevýhodou může být nemožnost úpravy hodnoty z vlastního sloupce (hodnotu lze měnit pouze v identifikátorech). Výhodou je však přímé zobrazení ihned po stažení metadat (není potřeba se staženými hodnotami po dokončení stahování metadat dále manipulovat).

Pokud by ti nevyhovovala omezení tohoto přístupu, lze využít modul Action Chains, ve kterém si můžeš vytvořit sekvenci příkazů, které ti po stažení metadat do speciálních identifikátorů z těchto identifikátorů metadata nakopírují do nově vytvořených vlastních sloupců (již upravovatelných) a speciální identifikátory ze záznamu knihy smažou. Nevýhodou tohoto přístupu je však komplikovanější prvotní nastavení a nutnost spouštět sekvenci po každém stažení metadat.
seeder is offline   Reply With Quote