Niedawno zainstalowałem wtyczkę METAmover i żałuję, że tak póżno bo bardzo pomogła mi przy "dopieszczaniu" moich kolekcji.
Nie wiem czy tylko u mnie, ale kiedy chcę wejść do "Podgląd preferencji biblioteki" wyświetla mi się błąd 'AttributeError: QTextEdit object has no attribute setTabStopWidth'
Spoiler:
calibre, version 6.8.0
BŁĄD: Nieznany wyjątek: <b>AttributeError</b>:'QTextEdit' object has no attribute 'setTabStopWidth'
calibre 6.8 embedded-python: True
Windows-10-10.0.19044-SP0 Windows ('64bit', 'WindowsPE')
('Windows', '10', '10.0.19044')
Python 3.10.1
Windows: ('10', '10.0.19044', 'SP0', 'Multiprocessor Free')
Interface language: pl
Successfully initialized third party plugins: AudioBook_Duration (1, 0, 9) && Comments Cleaner (1, 8, 0) && Consolidate All Library Metadata (2, 0, 43) && Count Pages (1, 12, 0) && Favourites Menu (1, 3, 0) && Find Duplicates (1, 10, 7) && ImieNazwisko (0, 0, 4) && LubimyCzytac (2, 2, 28) && METAmover (0, 0, 41) && Modify ePub (1, 8, 0) && Open With (1, 8, 0) && Quality Check (1, 13, 0) && Resize Cover (1, 2, 0) && Search The Internet (1, 10, 0) && View Manager (1, 10, 2)
Traceback (most recent call last):
File "calibre_plugins.metamover.config", line 327, in view_prefs
File "calibre_plugins.metamover.common_utils", line 717, in __init__
File "calibre_plugins.metamover.common_utils", line 738, in _init_controls
AttributeError: 'QTextEdit' object has no attribute 'setTabStopWidth'
Zauważyłem jeszcze jeden drobiazg.
Nazwisko tłumacza na LubimyCzytac.pl było błędnne i takie przepisało się z komentarza do mojej kolumny. Poprawiłem je w komentarzu ale METAmover nie chciał go nadpisać. Jak ustaliłem, jakakolwiek edycja w komentarzu powoduje, że METAmower nie aktualizuje pól (żeby to potwierdzić, wcześniej je wyczyściłem). Trzeba to zrobić ręcznie w polach.
Nie mniej jednak wtyczka jak najbardziej jest warta zainstalowania.
Windows 10, calibre 6.8.0, METAmover 0.0.41