View Single Post
Old 02-14-2022, 05:40 AM   #143
BeckyEbook
Guru
BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.

BeckyEbook's Avatar

Device: Various
@asymon. Jeśli punkt 1 nie działa w Windows 10 to podeślij mi przez prywatną wiadomość plik dziennika (log) podczas pobierania metadanych książki, w której nie pobierają się język i wydawnictwo. Sprawdzę to, bo u mnie po prostu działa (sprawdzałam na różnych systemach).

Punkt 2 może wynikać z mojej niewiedzy. To zwykłe okienko QDialog, ale może w przypadku niektórych dystrybucji niezbędne są tajemnicze zaklęcia, aby nie pojawiało się czarne okienko? Nie mam pojęcia. Szukałam w sieci podobnych problemów i nie znalazłam nic pasującego.
Na razie wdrożyłam drastyczny sposób, aby ta opcja w konfiguracji była wyszarzona (nieaktywna) przy niektórych dystrybucjach, ale nie chciałabym dyskryminować użytkowników w ten sposób. Jeśli znajdę rozwiązanie (lub ktoś mi je podpowie) to opcja wróci dla wszystkich.
BeckyEbook is offline   Reply With Quote