View Single Post
Old 02-10-2022, 10:20 AM   #138
BeckyEbook
Guru
BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeckyEbook ought to be getting tired of karma fortunes by now.

BeckyEbook's Avatar

Device: Various
Już tłumaczę…

Nie da się tego zrobić w prosty sposób
Pamiętasz swoje zgłoszenie?

Stara wersja w tym przypadku zadziałałaby poprawnie, bo w serwisie LC książka ma zapisany zły, prosty apostrof ('), a powinna mieć taki ładny (’), typograficzny.

Nawet w komentarzu do kodu sobie zapisałam:

Quote:
Naprawiamy apostrof, licząc na to, że w LC będzie poprawnie
Niestety, w bazie LC nie ma konsewkwencji w zapisie apostrofów (i nie tylko). Z pewnością nie jest to wina samego serwisu, ale osób, które dodają książki byle jak.
Gdyby w serwisie były tylko książki z dobrymi apostrofami to aktualna wersja działałaby idealnie.

Nie chciaam robić niepotrzebnych zapytań do serwisu, więc przypadki z apostrofem załatwiłam w wersji 2.2.22 w sposób bardziej drastyczny, ale – mam nadzieję – działający.

Co do fragmentu kodu to niestety nie pomoże, bo to już się dzieje od pierwszej wersji wtyczki.
BeckyEbook is offline   Reply With Quote