Zdravím,
uvádím svůj problém a částečné řešení pro ty, kteří mají podobný problém:
1. Měl jsem Calibre 4.x a modul DatabazeKnih z roku 2018. Ještě v této verzi Calibre jsem přeinstaloval na nejnovější modul a vše fungovalo.
2. Aktualizoval jsem Calibre na v5.6.0 64bit a modul přestal fungovat (objevila se následující chyba):
calibre, version 5.6.0
CHYBA: Žádné nalezené shody: <p>Nepodařilo se nalézt žádné knihy odpovídající vašemu hledání. Zkuste, aby bylo hledání <b>méně konkrétní</b>. Například použijte pouze příjmení autora a jedno charakteristické slovo z názvu.<p>Pro zobrazení úplného protokolu klikněte na „Zobrazit podrobnosti“.
Running identify query with parameters:
{'title': 'Vstupenka do ráje', 'authors': ['L. Lanczová'], 'identifiers': {}, 'timeout': 30}
Using plugins: DatabazeKnih.CZ (1, 4, 18), Google (1, 0, 1)
The log from individual plugins is below
****************************** DatabazeKnih.CZ (1, 4, 18) ******************************
Found 0 results
Downloading from DatabazeKnih.CZ took 0.11838960647583008
Title:Vstupenka do ráje
Authors:['L. Lanczová']
Querying:
https://www.databazeknih.cz/index.ph...do%20r%C3%A1je
Parse
Plugin DatabazeKnih.CZ failed
Traceback (most recent call last):
File "calibre\ebooks\metadata\sources\identify.py", line 47, in run
File "calibre_plugins.databazeknih.__init__", line 121, in identify
File "calibre_plugins.databazeknih.__init__", line 159, in _parse_search_results
ModuleNotFoundError: No module named 'calibre_plugins.databazeknih.config'
************************************************** ******************************
****************************** Google (1, 0, 1) ******************************
Found 0 results
Downloading from Google took 0.8597457408905029
Making query:
https://books.google.com/books/feeds...ewability=none
************************************************** ******************************
The identify phase took 1.03 seconds
The longest time (0.859746) was taken by: Google
Merging results from different sources
We have 0 merged results, merging took: 0.00 seconds
3. Zkusil jsem modul přeinstalovat se stejným výsledkem, až potom jsem si všiml toho stejného, co už zde bylo uvedeno, že se modul nainstaloval do uvedené složky pod názvem DatabazeKnih.cz.zip. Ani odinstalace a opětovná instalace nepomohla, i když jsem smazal původní osamocený DatabazeKnih.zip.
4. Protože v Pythonu neprogramuju, ale mám povědomí o možném komplexním způsobu ukládání dat při registraci pluginu, prohledal jsem veškerá data v datové složce Calibre (hlavně ve složce Plugins), zda se v některém souboru nenachází odkaz na DatabazeKnih.cz. Když tomu tak nebylo, soubor jsem jednoduše přejmenoval na DatabazeKnih.zip (v datové složce Calibre) a vše rázem začalo fungovat. Netuším, proč se děje, dávám tedy jen jako podnět k zamyšlení nebo k možné pomoci dalším. Když někdo ozřejmí, proč se tak děje, budu jedině rád.