drozdek, napisałeś ciekawą rzecz na forum PDAclub: "
Po kilku miesiącach użytkowania znalazłem tylko dwie wady: tekst zamazuje się gdy przez dłuższą chwilę czyta się w pełnym słońcu". Zauważyłem, że generalnie sprawność wyświetlaczy e-ink zależy od temperatury działania. Oprócz PRS-500 posiadam też telefon Motorola F3 z wyświetlaczem e-ink (polecam - sympatyczny telefonik

). Kontrast i sprawność wyświetlaczy mocno spada gdy działają w wyższej temperaturze - już niewiele powyżej 30st C powoduje taki efekt. Niestety nie znalazłem opisu takiego efektu na tym forum. Ciekawe jak to jest w przypadku vizplex'a...
A tak na marginesie, to Motorola F3 ma duuużo lepszy kontrast niż PRS-500, choć nie korzysta z vizplex'a. Ale pewnie ma znaczenie to, że jej wyświetlacz jest segmentowy - nie "pixelowy" (w załączniku zdjęcie). Ech, chciałbym mieć taki kontrast na readerze....
Short explanation in English: image below shows differences in contrast and brightness between PRS-500 and cheap Motorola F3. Motorola has segmented display and I think that this is the reason for such difference. But it still strange for me...