Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-23-2010, 12:49 PM   #1
tinear
Junior Member
tinear began at the beginning.
 
Posts: 3
Karma: 10
Join Date: Apr 2010
Device: none
using Calibre to get metadata without moving books?

I am happy with the way my books are organized now:
c:\books\author_first_ letter\author-name
(no sub-folder for each of 70000 books). But I would like to have Calibre or some other software get the metadata and covers from on-line and have them in a database. Is this possible?
tinear is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2010, 01:52 PM   #2
Starson17
Wizard
Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.
 
Posts: 4,004
Karma: 177841
Join Date: Dec 2009
Device: WinMo: IPAQ; Android: HTC HD2, Archos 7o; Java:Gravity T
Quote:
Originally Posted by tinear View Post
I am happy with the way my books are organized now:
c:\books\author_first_ letter\author-name
(no sub-folder for each of 70000 books). But I would like to have Calibre or some other software get the metadata and covers from on-line and have them in a database. Is this possible?
Calibre doesn't move books, it copies them. If you're asking if you can have all the features of Calibre, without allowing it to make that copy, the answer is "No." If you're asking if you can have Calibre save them out after it has made a copy with the same folder structure you have now, the answer is "Yes." If you are asking if you can use Calibre as a database, with no books in it, but downloaded metadata and titles, etc. the answer is again "Yes," but I don't know why anyone would want to do that.
Starson17 is offline   Reply With Quote
 
Enthusiast
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Moving PDF books from Papers to calibre: My experience varmemester Calibre 2 09-30-2010 11:55 AM
Trouble moving books from Calibre to QuickReader heyycassie Calibre 1 09-01-2010 02:39 AM
K4 Mac or PC Moving books? Kumabjorn Amazon Kindle 6 07-12-2010 07:52 PM
what calibre does when adding books? (metadata) jomaweb Calibre 1 02-06-2010 12:10 PM
calibre now uses the Google Books API to get metadata kovidgoyal Calibre 9 03-23-2009 09:36 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:49 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.