Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-11-2010, 12:14 PM   #1
radub
Junior Member
radub began at the beginning.
 
radub's Avatar
 
Posts: 6
Karma: 10
Join Date: Mar 2010
Device: iRiver Story
Thumbs up Calibre has a black window at start [SOLVED]

Hello all,
I got a bug after updating to the latest Calibre on Linux - the program appears as an overstretched window that can't be resized laterally (where it goes way offscreen), but only vertically, where it fits normally. Also, it won't work with KDE4 compositing enabled, it has a black window, whereas the previous version ran just fine. I've tried rebooting, reinstalling after a clean delete, it didn't changed.
I use Ubuntu Linux 9.10 Karmic, I've installed calibre with the binary install command found at calibre-ebook.com/download_linux. Also I've tried to install the Ubuntu version (wich is older), no change. Before the upgrade, I had no problems with calibre and compositing, resize, etc.

Last edited by radub; 04-11-2010 at 01:29 PM. Reason: Mark as SOLVED
radub is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2010, 12:58 PM   #2
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,991
Karma: 5036765
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
delete (or rename) ~/.config/calibre


you will lose your settings, but if it fixes the problem you can try restoring them one file ata time until you discover which file is causing the problem. Most likely are dynamic.pickle and gui.py
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
 
Enthusiast
Old 04-11-2010, 01:27 PM   #3
radub
Junior Member
radub began at the beginning.
 
radub's Avatar
 
Posts: 6
Karma: 10
Join Date: Mar 2010
Device: iRiver Story
Thank you - this solved my problem! I thought of deleting the config file, bout coudn't find it, I was looking for a file/folder named ".calibre"...
radub is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cant Start Calibre leont Calibre 1 05-30-2010 01:57 AM
Calibre won't start nathancabopino Calibre 14 06-30-2009 11:40 AM
calibre 0.5.2 update link not working from app window as of now.. thorn Calibre 3 03-23-2009 11:55 PM
can't open calibre in window - after update to 0.4.84 asfaltboy Calibre 18 10-04-2008 06:49 PM
Calibre 0.4.89 won't start ould Calibre 3 10-02-2008 09:21 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:52 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.