Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > Non-English Discussions > Deutsches Forum > PocketBook

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-07-2010, 06:28 AM   #31
Marc_liest
Early Adopter
Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Marc_liest's Avatar
 
Posts: 3,136
Karma: 3435028
Join Date: Oct 2008
Location: hier und da
Device: einige
Ich habe auch eine Fritzbox (3270) und keine Probleme.
WPA2 Mac-Filter etc. Welche Frequenz (Kanal) nutzt du denn?
Marc_liest is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2010, 06:40 AM   #32
aceflor
Constant Angel
aceflor ought to be getting tired of karma fortunes by now.aceflor ought to be getting tired of karma fortunes by now.aceflor ought to be getting tired of karma fortunes by now.aceflor ought to be getting tired of karma fortunes by now.aceflor ought to be getting tired of karma fortunes by now.aceflor ought to be getting tired of karma fortunes by now.aceflor ought to be getting tired of karma fortunes by now.aceflor ought to be getting tired of karma fortunes by now.aceflor ought to be getting tired of karma fortunes by now.aceflor ought to be getting tired of karma fortunes by now.aceflor ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
aceflor's Avatar
 
Posts: 3,037
Karma: 42000000
Join Date: Aug 2009
Location: where the sun lives, or so they say
Device: This one, and that one too
Hummmmm.... merkwürdig....
Ich bin jetzt auf WPA2 gegangen, und da funktioniert bei mir es auch....
aceflor is offline   Reply With Quote
 
Advertisement
Old 03-07-2010, 11:58 AM   #33
Zeitlos
Connoisseur
Zeitlos began at the beginning.
 
Posts: 88
Karma: 13
Join Date: Jan 2010
Device: PB 302 ist im Anflug
Ich benutze den mir durch die Fritzbox zugewiesenen Kanal 1.
Zeitlos is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2010, 12:54 PM   #34
mtravellerh
book creator
mtravellerh ought to be getting tired of karma fortunes by now.mtravellerh ought to be getting tired of karma fortunes by now.mtravellerh ought to be getting tired of karma fortunes by now.mtravellerh ought to be getting tired of karma fortunes by now.mtravellerh ought to be getting tired of karma fortunes by now.mtravellerh ought to be getting tired of karma fortunes by now.mtravellerh ought to be getting tired of karma fortunes by now.mtravellerh ought to be getting tired of karma fortunes by now.mtravellerh ought to be getting tired of karma fortunes by now.mtravellerh ought to be getting tired of karma fortunes by now.mtravellerh ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
mtravellerh's Avatar
 
Posts: 9,626
Karma: 1723914
Join Date: Oct 2008
Location: Luxembourg
Device: PB360°
Quote:
Originally Posted by Zeitlos View Post
Ich benutze den mir durch die Fritzbox zugewiesenen Kanal 1.
Was sagt denn SSID?
mtravellerh is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2010, 02:49 PM   #35
Zeitlos
Connoisseur
Zeitlos began at the beginning.
 
Posts: 88
Karma: 13
Join Date: Jan 2010
Device: PB 302 ist im Anflug
SSID zeigt mein Funknetzwerk bzw. meine Fritzbox ein. Ergo: FRITZ!Box Fon WLAN 7270 (so steht es im PB und unter meinem Router)
Zeitlos is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2010, 02:58 PM   #36
lp344
Zealot
lp344 began at the beginning.
 
lp344's Avatar
 
Posts: 128
Karma: 12
Join Date: Jan 2010
Device: PB302. Lovin' it.
Quote:
Originally Posted by Zeitlos View Post
SSID zeigt mein Funknetzwerk bzw. meine Fritzbox ein. Ergo: FRITZ!Box Fon WLAN 7270 (so steht es im PB und unter meinem Router)
Also bei mir gehts jetzt. Ob's dran liegt, daß ich jetzt das "!" aus der SSID rausgeschmissen hab', weiß ich nicht zu sagen...
lp344 is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2010, 03:48 PM   #37
Zeitlos
Connoisseur
Zeitlos began at the beginning.
 
Posts: 88
Karma: 13
Join Date: Jan 2010
Device: PB 302 ist im Anflug
Bei mir geht et nicht. Wenn ich das Ausrufezeichen entfernt habe, kommt jetzt bei mir wieder ein "unbekannter Fehler".
Zeitlos is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2010, 03:57 PM   #38
minizecke
Isch ben ene Vampir :-)
minizecke has learned how to buy an e-book online
 
minizecke's Avatar
 
Posts: 36
Karma: 90
Join Date: Feb 2010
Location: Cologne
Device: PB 302
Bei mir gab es einen 'unbekannter Fehler', als ich die MAC-ID des 302 noch nicht in den Mac-Filter meines Routers eingetragen hatte. Ich wollte mal ausprobieren, welche Fehlermeldung kommt.

Hast Du denn eine MAC-ID-Filterung am Router eingestellt?
minizecke is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2010, 05:48 PM   #39
Marc_liest
Early Adopter
Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.Marc_liest ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Marc_liest's Avatar
 
Posts: 3,136
Karma: 3435028
Join Date: Oct 2008
Location: hier und da
Device: einige
Also ! weg und Mac Filter mal ausschalten ...
Marc_liest is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2010, 07:43 AM   #40
reader42
Zealot
reader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it is
 
Posts: 117
Karma: 2097
Join Date: Feb 2010
Device: none
Nachdem mein gutes Stück endlich auch da ist, hier mal meine bisherigen Erfahrungen:
Ich verwende WPA-PSK mit einem langen Passwort. In den Einstellungen kann man ein langes Passwort wohl nicht eingeben. Ich habe dann das PB302 über USB angeschlossen und in system/config/network.cfg unter wifi.1.key den Key eingetragen. (Dass der da im Klartext steht ist aber auch ziemlich unschön!)
Wenn ich jetzt in den Einstellungen die Verbindung teste dann bekomme ich eine Erfolgsmeldung. Meine Fritzbox sieht das Gerät auch. Leider bekomme ich sowohl wenn ich RSS-Feeds herunterladen oder in BookLand will die Fehlermeldung "Keine Verbindung".

edit: Auf einen ping reagiert das Gerät auch nicht, auch mit nmap finden sich keine offene Port. Kann aber auch sein, dass das PB so eingestellt ist, dass es da gar nicht reagieren soll.

Last edited by reader42; 03-08-2010 at 07:48 AM.
reader42 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2010, 07:57 AM   #41
gulu-gulu
Guru
gulu-gulu knows how to set a laser printer to stun.gulu-gulu knows how to set a laser printer to stun.gulu-gulu knows how to set a laser printer to stun.gulu-gulu knows how to set a laser printer to stun.gulu-gulu knows how to set a laser printer to stun.gulu-gulu knows how to set a laser printer to stun.gulu-gulu knows how to set a laser printer to stun.gulu-gulu knows how to set a laser printer to stun.gulu-gulu knows how to set a laser printer to stun.gulu-gulu knows how to set a laser printer to stun.gulu-gulu knows how to set a laser printer to stun.
 
gulu-gulu's Avatar
 
Posts: 624
Karma: 95690
Join Date: Dec 2009
Location: Irgendwo im Nirgendwo hinter Nürnberg
Device: PB302, Kindle
Quote:
Originally Posted by reader42 View Post
Ich habe dann das PB302 über USB angeschlossen und in system/config/network.cfg unter wifi.1.key den Key eingetragen. (Dass der da im Klartext steht ist aber auch ziemlich unschön!)
Keine schlechte Idee.. das muss ich auch mal probieren.. Allerdings: Ich stimmt auch für eine verschlüsselte Speicherung!
gulu-gulu is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2010, 10:38 AM   #42
Zeitlos
Connoisseur
Zeitlos began at the beginning.
 
Posts: 88
Karma: 13
Join Date: Jan 2010
Device: PB 302 ist im Anflug
Meine Fritz Box scheint keinen Mac-filter zu haben..
hier mal ein Ergebnisprotokoll. Momentan wird kein anderes außer dem 302 meiner Geräte über WLan betrieben.

08.03.10 15:33:45 WLAN-Station angemeldet. Name: -, IP-Adresse: xxxxxxx, MAC-Adresse: xxxxxxxxx, Geschwindigkeit 54 MBit/s.

08.03.10 15:33:25 WLAN-Station abgemeldet. Name: -, MAC-Adresse: xxxxxxxxxxx (die selbe wie oben).

08.03.10 15:32:51 WLAN-Station angemeldet. Name: -, IP-Adresse: xxxxxxxxxxx, MAC-Adresse: xxxxxxxxxx (s.o.), Geschwindigkeit 54 MBit/s.
Zeitlos is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2010, 11:28 AM   #43
reader42
Zealot
reader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it is
 
Posts: 117
Karma: 2097
Join Date: Feb 2010
Device: none
Ich habe gerade entdeckt, dass wenn man nach dem testen der Verbindung in den Einstellungen auf Details drückt ein Log zu sehen bekommt.
Es scheint soweit alles zu funktionieren:
wpa_supplicant wird gestartet.
udhcpc frag nach einer IP und bekommt auch eine zugewiesen. Die Verbindung wird also richtig hergestellt.
Dann kommt aber eine Fehlermeldung:
Code:
deleting routers
route: SIOCDELRT: no such process
adding dns 192.168.178.1
Nachdem was ich mit Google gefunden habe, bedeutet das nur, dass versucht wurde ein Eintrag im routing-table zu löschen und das fehlgeschlagen ist. (Vielleicht auch einfach weil keiner da ist.) Ohne terminal um sich mal den routing-table anzuschauen komme ich hier aber nicht weiter
reader42 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2010, 03:17 PM   #44
reader42
Zealot
reader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it is
 
Posts: 117
Karma: 2097
Join Date: Feb 2010
Device: none
Ich hab es geschafft poterm so anzupassen, dass es auf dem PB302 läuft! (Musste nur das keymapping ändern.) Wer es ausprobieren will, ich hab's angehängt. Linke große Taste -> Befehl eingeben, mit den kleinen scrollen und mit der rechten großen rotieren. Aber Vorsicht, das stimmt nur, wenn die Anzeige um 90° nach links gedreht ist (default) sonst verschieben sich die Tasten in einem von mir nicht verstandenen System...

Zurück zum Problem WLAN: Ich konnte route und ifconfig aufrufen:


Für mich sieht da aber alles normal aus.
Leider hat man keine root Rechte, ich konnte weder ping noch traceroute aufrufen :-(
Bin also nach wie vor planlos.

edit: Kann bitte jemand mit funktionierendem WLAN das mal ausprobieren?
Attached Images
File Type: bmp scr0001.bmp (234.5 KB, 476 views)
Attached Files
File Type: zip poterm.app.zip (17.1 KB, 157 views)

Last edited by reader42; 03-08-2010 at 03:20 PM.
reader42 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2010, 03:54 PM   #45
reader42
Zealot
reader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it isreader42 knows what time it is
 
Posts: 117
Karma: 2097
Join Date: Feb 2010
Device: none
telnet und nslookup laufen auch ins leere ...
Weiß jemand wie man root Rechte bekommen kann?? (Oder hat jemand Kontakte nach Kiew )
reader42 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anzeige der Bücher beim PB 302 hallali PocketBook 14 04-23-2011 08:57 AM
Displayprobleme beim 302 Fellball PocketBook 191 07-15-2010 05:34 AM
Bluetooth beim Pocketbook 302 beam PocketBook 13 03-28-2010 09:39 AM
Seitliche Bedienknöpfe beim 302? K-Thom PocketBook 8 03-06-2010 07:26 PM
Wifi beim 302 gulu-gulu PocketBook 11 03-01-2010 04:46 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:28 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.