Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-04-2010, 02:23 PM   #1
mezme
Enthusiast
mezme began at the beginning.
 
Posts: 43
Karma: 10
Join Date: Dec 2009
Device: PRS700
Searching for.... in fields help needed

Okay... I finally mastered the search function in calibre EXCEPT... is there a way to search for "blank" fields?

For example if I wanted to search for all books where the comment field was blank... is there a way to do that?
mezme is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 03:47 PM   #2
Starson17
Wizard
Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.
 
Posts: 4,004
Karma: 177841
Join Date: Dec 2009
Device: WinMo: IPAQ; Android: HTC HD2, Archos 7o; Java:Gravity T
Quote:
Originally Posted by mezme View Post
Okay... I finally mastered the search function in calibre EXCEPT... is there a way to search for "blank" fields?

For example if I wanted to search for all books where the comment field was blank... is there a way to do that?
Yes and no. I don't think it's possible to do it inside calibre. I do those searches inside the database with SQLiteSpy using SQL queries, but it's not very convenient unless you just want to identify one or two books.

If you really need to do this for a lot of books, you could try adding a keyword to the comments using SQL and one of the techniques in this thread. Then you'd search for your keyword inside calibre.
Starson17 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 04:51 PM   #3
itimpi
Wizard
itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 4,072
Karma: 777825
Join Date: Nov 2008
Device: Sony PRS-950, iphone/ipad (Marvin/iBooks/QuickReader)
I think I read somewhere that you could use syntax like
fieldtype:false
to handle this case. I guess using true instead of false also shows none-empty values.
itimpi is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 04:57 PM   #4
GRiker
Comparer of the Ephemeris
GRiker ought to be getting tired of karma fortunes by now.GRiker ought to be getting tired of karma fortunes by now.GRiker ought to be getting tired of karma fortunes by now.GRiker ought to be getting tired of karma fortunes by now.GRiker ought to be getting tired of karma fortunes by now.GRiker ought to be getting tired of karma fortunes by now.GRiker ought to be getting tired of karma fortunes by now.GRiker ought to be getting tired of karma fortunes by now.GRiker ought to be getting tired of karma fortunes by now.GRiker ought to be getting tired of karma fortunes by now.GRiker ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 1,497
Karma: 424627
Join Date: Mar 2009
Device: iPad
Yep, comments:false|true does the trick. Nice one, I didn't know that.

G
GRiker is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 06:36 PM   #5
Starson17
Wizard
Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.
 
Posts: 4,004
Karma: 177841
Join Date: Dec 2009
Device: WinMo: IPAQ; Android: HTC HD2, Archos 7o; Java:Gravity T
Quote:
Originally Posted by GRiker View Post
Yep, comments:false|true does the trick. Nice one, I didn't know that.

G
Nor did I, thanks!
Starson17 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 12:36 AM   #6
mezme
Enthusiast
mezme began at the beginning.
 
Posts: 43
Karma: 10
Join Date: Dec 2009
Device: PRS700
I'm using the windows version... doesn't work on mine for some reason darn because that would have been a very easy fix
mezme is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 07:11 AM   #7
Starson17
Wizard
Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.
 
Posts: 4,004
Karma: 177841
Join Date: Dec 2009
Device: WinMo: IPAQ; Android: HTC HD2, Archos 7o; Java:Gravity T
Quote:
Originally Posted by mezme View Post
I'm using the windows version... doesn't work on mine for some reason darn because that would have been a very easy fix
I'm on Vista, and it works for me.
Starson17 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 10:21 AM   #8
theducks
Grand Sorcerer
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 14,870
Karma: 5654321
Join Date: Aug 2009
Location: (The original) Silicon Valley, USA
Device: Galaxy Tab 2, Astak Pocket Pro, K4NT
Quote:
Originally Posted by mezme View Post
I'm using the windows version... doesn't work on mine for some reason darn because that would have been a very easy fix
Win32
1) syntax is a: comments:false or comments:true
Not both and no spaces and no capital letters

2)it seems to be touchy
If I made an error on the command it seems to not fully recover until I restarted Calibre.
theducks is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 10:32 AM   #9
Starson17
Wizard
Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.
 
Posts: 4,004
Karma: 177841
Join Date: Dec 2009
Device: WinMo: IPAQ; Android: HTC HD2, Archos 7o; Java:Gravity T
Quote:
Originally Posted by theducks View Post
it seems to be touchy
If I made an error on the command it seems to not fully recover until I restarted Calibre.
Although it worked for me, and I never had to restart, it did find some tags that had "False" in them when I first tried it, then it found empty tags. I haven't tried it enough to figure out what caused it to switch.
Starson17 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Changing input fields pnwuser Calibre 2 08-06-2010 04:46 PM
Seriously thoughtful In Flanders Fields kindlekitten Lounge 5 05-31-2010 05:56 PM
In Flanders Fields krisk Lounge 6 05-22-2009 04:20 PM
Description Fields derrell Fictionwise eBookwise 2 10-28-2008 09:58 AM


All times are GMT -4. The time now is 04:57 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.