Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-26-2009, 05:26 PM   #1
netspy
Member
netspy began at the beginning.
 
Posts: 10
Karma: 10
Join Date: May 2008
Device: PRS-500
Resize window on Mac OS X

I have installed Calibre 0.6.30 on SL and it starts (, all last versions failed). But I can't resize the app window because the task status icon fills the complete status bar and if I click on the right upper corner, I get only the task dialog. Also the green + in the window top does not work - if i click it, calibre windows hides. What can I do?
netspy is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2009, 05:32 PM   #2
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 26,121
Karma: 5101571
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Can you post a screenshot, I'm not quite clear on what the problem is
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
 
Enthusiast
Old 12-26-2009, 05:46 PM   #3
netspy
Member
netspy began at the beginning.
 
Posts: 10
Karma: 10
Join Date: May 2008
Device: PRS-500
See attachment.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	calibre.jpg
Views:	146
Size:	132.8 KB
ID:	41968  
netspy is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2009, 07:46 PM   #4
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 26,121
Karma: 5101571
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Wow the whole interface looks rather messed up. First thing to do is go to preferences and change your interface language to english (make sure a bug in the translations is not causing this).

Also open Console.app and post any output you see when running calibre.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2009, 03:53 AM   #5
netspy
Member
netspy began at the beginning.
 
Posts: 10
Karma: 10
Join Date: May 2008
Device: PRS-500
Changing language (difficult, because setup dialog is also wrongly arranged) and restart has no effect.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	calibre2.jpg
Views:	113
Size:	138.3 KB
ID:	41989  
netspy is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2009, 11:51 AM   #6
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 26,121
Karma: 5101571
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Hmm what about the output from Console.app
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2009, 12:20 PM   #7
netspy
Member
netspy began at the beginning.
 
Posts: 10
Karma: 10
Join Date: May 2008
Device: PRS-500
Console output after start:
Code:
[0x0-0x23023].net.kovidgoyal.calibre[338]	link  hasn't been detected!
[0x0-0x23023].net.kovidgoyal.calibre[338]	QWidget::setMinimumSize: (/StatusBar) The largest allowed size is (16777215,16777215)
netspy is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2009, 12:29 PM   #8
danamr
Member
danamr began at the beginning.
 
Posts: 14
Karma: 20
Join Date: Feb 2009
Device: KINDLE
Have you tried deleting preferences?
In:
User/library/preferences/calibre
quit calibre, put the whole folder in the trash (don't empty) launch calibre.
danamr is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2009, 12:49 PM   #9
netspy
Member
netspy began at the beginning.
 
Posts: 10
Karma: 10
Join Date: May 2008
Device: PRS-500
This has no effect. After deleting preferences (complete folder) Calibre ask me for language, folder, reader and starts then with the the same interface and error I posted.
netspy is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2009, 12:51 PM   #10
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 26,121
Karma: 5101571
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Sorry, I'm at a loss.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2009, 12:59 PM   #11
netspy
Member
netspy began at the beginning.
 
Posts: 10
Karma: 10
Join Date: May 2008
Device: PRS-500
Could the gui.py help you?
Attached Files
File Type: txt gui.py.txt (4.1 KB, 74 views)
netspy is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2009, 01:06 PM   #12
danamr
Member
danamr began at the beginning.
 
Posts: 14
Karma: 20
Join Date: Feb 2009
Device: KINDLE
It seems to think you have a working collection going. Is this a new install? I can see it shows a bunch of items with no title and no author.
Dump the prefs again then when it starts select a folder that you know is blank, maybe in your user/documents folder.
danamr is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2009, 01:18 PM   #13
netspy
Member
netspy began at the beginning.
 
Posts: 10
Karma: 10
Join Date: May 2008
Device: PRS-500
I have completely uninstalled Calibre. After fresh install with default values I get this console output (start, install dialog and close) and gui.py (the interface is still wrong).

Code:
27.12.09 19:10:57	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `Frameworks': 93
27.12.09 19:10:57	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `MacOS': 93
27.12.09 19:10:57	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `Resources': 93
27.12.09 19:10:58	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `phonon': 93
27.12.09 19:10:58	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `Current': 93
27.12.09 19:10:58	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `QtCore': 93
27.12.09 19:10:58	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `Current': 93
27.12.09 19:10:58	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `QtGui': 93
27.12.09 19:10:58	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `Resources': 93
27.12.09 19:10:58	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `Current': 93
27.12.09 19:10:58	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `QtNetwork': 93
27.12.09 19:10:58	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `Current': 93
27.12.09 19:10:58	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `QtSvg': 93
27.12.09 19:10:58	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `Current': 93
27.12.09 19:10:58	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `QtWebKit': 93
27.12.09 19:10:58	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `Current': 93
27.12.09 19:10:58	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `QtXml': 93
27.12.09 19:10:58	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `Current': 93
27.12.09 19:10:58	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `QtXmlPatterns': 93
27.12.09 19:10:58	kernel	CoreServicesUIAg[734] Unable to clear quarantine `Current': 93
27.12.09 19:13:18	[0x0-0x47047].net.kovidgoyal.calibre[732]	link  hasn't been detected!
27.12.09 19:13:18	[0x0-0x47047].net.kovidgoyal.calibre[732]	link  hasn't been detected!
27.12.09 19:13:20	[0x0-0x47047].net.kovidgoyal.calibre[732]	QWidget::setMinimumSize: (/StatusBar) The largest allowed size is (16777215,16777215)
27.12.09 19:13:20	[0x0-0x47047].net.kovidgoyal.calibre[732]	QWidget::setMinimumSize: (/StatusBar) The largest allowed size is (16777215,16777215)
27.12.09 19:13:40	[0x0-0x47047].net.kovidgoyal.calibre[732]	Upgrading database to version 2...
27.12.09 19:13:40	[0x0-0x47047].net.kovidgoyal.calibre[732]	Upgrading database to version 3...
27.12.09 19:13:40	[0x0-0x47047].net.kovidgoyal.calibre[732]	Upgrading database to version 4...
27.12.09 19:13:40	[0x0-0x47047].net.kovidgoyal.calibre[732]	Upgrading database to version 5...
27.12.09 19:13:40	[0x0-0x47047].net.kovidgoyal.calibre[732]	Upgrading database to version 6...
27.12.09 19:13:40	[0x0-0x47047].net.kovidgoyal.calibre[732]	Upgrading database to version 7...
27.12.09 19:13:40	[0x0-0x47047].net.kovidgoyal.calibre[732]	Upgrading database to version 8...
Attached Files
File Type: txt gui.py.txt (4.1 KB, 83 views)
netspy is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2009, 01:29 PM   #14
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 26,121
Karma: 5101571
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
OS X appears to be quaratining the libraries in the calibre app bundle. I don't know enough about OS X to tell you how to fix that, but perhaps some one else does.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2009, 01:40 PM   #15
danamr
Member
danamr began at the beginning.
 
Posts: 14
Karma: 20
Join Date: Feb 2009
Device: KINDLE
Quote:
Originally Posted by kovidgoyal View Post
OS X appears to be quaratining the libraries in the calibre app bundle. I don't know enough about OS X to tell you how to fix that, but perhaps some one else does.
Information is here:
http://discussions.apple.com/thread....sageID=5958938
and here:
http://henrik.nyh.se/2007/10/lift-th...oad-quarantine
danamr is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Troubleshooting Mac & Camera window. robkat Amazon Kindle 1 10-06-2010 01:46 PM
How to resize my pdf? bthoven PDF 18 03-31-2010 11:52 PM
Sony eBook Library 3.0 for Mac No Longer Displays Its Window OldManKris Sony Reader 8 01-11-2010 10:56 AM
Resize PDF termn8er Astak EZReader 11 11-14-2009 05:26 PM
How to resize pdf? Project PDF 3 07-21-2009 01:28 AM


All times are GMT -4. The time now is 06:13 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.