Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Readers > Barnes & Noble NOOK

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-18-2009, 01:57 PM   #1
roco
Junior Member
roco began at the beginning.
 
Posts: 4
Karma: 10
Join Date: Dec 2009
Device: nook
Nook and Calibre Content Server

I would like to set up a calibre content server for serving content to my nook. Is this possible today? and if not, what is going to take for this to become feasible?

I do not need this to happen over 3g (just wifi).
roco is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 02:07 PM   #2
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,658
Karma: 4998489
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Should be already possible The calibre content server automatically serves a simplified version of the library page if the browser user agent identifies itself as mobile. For example, many people use it to access their calibre libraries from the Kindle
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
 
Enthusiast
Old 12-18-2009, 02:14 PM   #3
roco
Junior Member
roco began at the beginning.
 
Posts: 4
Karma: 10
Join Date: Dec 2009
Device: nook
Right - But to my knowledge there is no place to type in a URL on the nook? Or am I missing something?
roco is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 02:24 PM   #4
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,658
Karma: 4998489
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
I believe the Nook has been hacked, to run a browser
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 01:08 AM   #5
roco
Junior Member
roco began at the beginning.
 
Posts: 4
Karma: 10
Join Date: Dec 2009
Device: nook
Ok Now nook officially has a browser, but I cannot get it to open any of Calibre's content or even a calibre page without crashing my Calibre content server.

1. Can content server be stablized and made to recognize nooks browser?

2. How do I view Calibre content on the nook over wifi?
roco is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 06:28 AM   #6
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,658
Karma: 4998489
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
As far as I remeber, the Nook browser is very limited and supposed to work only with pre-selected sites. Post the content server logs (get them from preferences->content server)
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 08:41 AM   #7
hharan
Connoisseur
hharan will become famous soon enoughhharan will become famous soon enoughhharan will become famous soon enoughhharan will become famous soon enoughhharan will become famous soon enoughhharan will become famous soon enough
 
Posts: 54
Karma: 545
Join Date: Feb 2010
Device: nook
Quote:
Originally Posted by kovidgoyal View Post
As far as I remeber, the Nook browser is very limited and supposed to work only with pre-selected sites. Post the content server logs (get them from preferences->content server)
It works with most of the websites. I don't think there is any restriction as such. But, that's a moot point since they don't allow downloads.
hharan is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2010, 05:32 PM   #8
riemann42
Zealot
riemann42 will become famous soon enoughriemann42 will become famous soon enoughriemann42 will become famous soon enoughriemann42 will become famous soon enoughriemann42 will become famous soon enoughriemann42 will become famous soon enough
 
riemann42's Avatar
 
Posts: 121
Karma: 506
Join Date: Jun 2009
Location: Spokane, WA
Device: eSlick,nook
Can't trook connect to the content server? This is part of the softrooted nook core packages.
riemann42 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2010, 06:54 PM   #9
cheerio6414
Addict
cheerio6414 began at the beginning.
 
Posts: 210
Karma: 36
Join Date: Mar 2010
Device: Kindle 2
This is frustating
cheerio6414 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2010, 08:25 PM   #10
rdfry
loving the books
rdfry ought to be getting tired of karma fortunes by now.rdfry ought to be getting tired of karma fortunes by now.rdfry ought to be getting tired of karma fortunes by now.rdfry ought to be getting tired of karma fortunes by now.rdfry ought to be getting tired of karma fortunes by now.rdfry ought to be getting tired of karma fortunes by now.rdfry ought to be getting tired of karma fortunes by now.rdfry ought to be getting tired of karma fortunes by now.rdfry ought to be getting tired of karma fortunes by now.rdfry ought to be getting tired of karma fortunes by now.rdfry ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
rdfry's Avatar
 
Posts: 330
Karma: 17580000
Join Date: Nov 2009
Location: DFW
Device: Rooted Nook, Galaxy S4, Galaxy Tab Pro 8.4
Quote:
Originally Posted by riemann42 View Post
Can't trook connect to the content server? This is part of the softrooted nook core packages.
no it is still broken. I'm waiting till it is fixed before I upgrade
rdfry is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2010, 06:31 PM   #11
solomon
Connoisseur
solomon began at the beginning.
 
Posts: 80
Karma: 10
Join Date: May 2010
Device: NookE
Quote:
Originally Posted by rdfry View Post
no it is still broken. I'm waiting till it is fixed before I upgrade
Current Trook (rev 68) works fine to Calibre 0.6.53.

Richard
solomon is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2010, 10:43 PM   #12
6502programmer
Junior Member
6502programmer began at the beginning.
 
Posts: 8
Karma: 10
Join Date: Jun 2010
Device: nook
I'm confused what "works fine" means. I tried connecting trook to both /stanza and /odps, and while I can see the top level of each "by authors", "by news", etc, none of them seem to be live links, in that I can't drill down into them. I'm running softrooted 1.4, trook 0.68, and calibre 0.7.4?

Am I missing out on something? Ideally, I'd like to be able to browse/download, but I don't seem to know how to get that working. Any assistance you guys can provide a newbie would be appreciated. Thanks!
6502programmer is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2010, 09:06 AM   #13
solomon
Connoisseur
solomon began at the beginning.
 
Posts: 80
Karma: 10
Join Date: May 2010
Device: NookE
Quote:
Originally Posted by 6502programmer View Post
I'm confused what "works fine" means.
No, I think you just missed this thread - note that the message you replied to refers to Calibre 0.6.53 - and is correct through 0.6.55 but 0.7.0 through at least 0.7.3 are incompatible with Trook rev68.

Richard
solomon is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2010, 02:26 PM   #14
6502programmer
Junior Member
6502programmer began at the beginning.
 
Posts: 8
Karma: 10
Join Date: Jun 2010
Device: nook
Cool. So, all you have to do is hack out the compliant links in odps.py? Has anyone determined if you can just drop in a 0.6.x odps.py and have it work, or if there are extensive changes that will require some editing??

Sorry, I've been around the game long enough to know that the first question asked when looking for support is, "Are you running the current builds?" Thanks for the pointer re: versions!
6502programmer is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2010, 10:57 PM   #15
solomon
Connoisseur
solomon began at the beginning.
 
Posts: 80
Karma: 10
Join Date: May 2010
Device: NookE
Quote:
Originally Posted by 6502programmer View Post
Cool. So, all you have to do is hack out the compliant links in odps.py? Has anyone determined if you can just drop in a 0.6.x odps.py and have it work, or if there are extensive changes that will require some editing??
Yes, just deleting the extra text so NAVLINK has the same type as LINK does it.

There have been lots of new things added to the 0.7.x server, so I personally haven't been interested in trying to roll back just the opds.py.

I'm more hoping that Kovid will reconsider providing a configuration option since it's becoming more obvious that plenty of programs didn't handle these links properly....

In the meantime I keep hacking my Calibre revs and hoping either the author or I get a "round tuit" to work on fixing Trook.

Richard
solomon is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Calibre Content Server statiiq Calibre 12 09-05-2012 01:27 AM
Calibre content server and Stanza radon Calibre 6 09-18-2010 10:10 PM
Calibre Content Server TonytheBookworm Calibre 2 09-07-2010 09:47 PM
content server in calibre bruceOz Calibre 1 04-16-2010 04:23 AM
Calibre 0.6.42 Crashing when using content server John1170 Calibre 1 02-24-2010 12:25 AM


All times are GMT -4. The time now is 05:42 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.