Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-26-2009, 02:55 PM   #1
Flowsen
Junior Member
Flowsen began at the beginning.
 
Posts: 5
Karma: 10
Join Date: Oct 2009
Device: Sony Reader Touch
Starting problems

Hi,

I have problems at the very first start of calibre. At the wizard page there is no way to go next. I can choose the language and a directory. But the back and next buttons are grey. There is no way to really start calibre or quit it.
I have a Mac with Snowleopard.

Hope someone can help me.

Thank you!!!
Flowsen is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2009, 04:15 PM   #2
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 26,432
Karma: 5383257
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Try choosing a different language and then selecting the directory
kovidgoyal is online now   Reply With Quote
 
Advertisement
Old 10-26-2009, 04:25 PM   #3
Flowsen
Junior Member
Flowsen began at the beginning.
 
Posts: 5
Karma: 10
Join Date: Oct 2009
Device: Sony Reader Touch
Thank you for your quick Post.
I tried many many different combinations. But it changed nothing.
Do you have some other suggestions?
Flowsen is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2009, 04:44 PM   #4
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 26,432
Karma: 5383257
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Try not changing the language, just choose a directory. You can always change the language later in Preferences.
kovidgoyal is online now   Reply With Quote
Old 10-28-2009, 02:49 PM   #5
Flowsen
Junior Member
Flowsen began at the beginning.
 
Posts: 5
Karma: 10
Join Date: Oct 2009
Device: Sony Reader Touch
Hi,
I tried all your suggestions, I also changed the system language, but still the same problem.
Am I the only one with this problem?
Flowsen is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2009, 03:03 PM   #6
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 26,432
Karma: 5383257
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
I don't remember any one else mentioning this problem. But here's a solution that will skip the running of the wizard entirely so you can start calibre and then do the configuration within calibre itself.

Just unzip the attached file and cp dynamic.pickle to

/Users/your username/Library/Preferences/calibre/dynamic.pickle

Now try to run calibre, it should just skip the welcome wizard.
Attached Files
File Type: zip dynamic.zip (310 Bytes, 84 views)
kovidgoyal is online now   Reply With Quote
Old 10-28-2009, 03:52 PM   #7
Flowsen
Junior Member
Flowsen began at the beginning.
 
Posts: 5
Karma: 10
Join Date: Oct 2009
Device: Sony Reader Touch
Wow, it works.
Great piece of software.

Big Big thank you!!! You made my day.
Flowsen is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
starting a library happy_terd Reading and Management 2 02-12-2010 10:49 AM
HELLO, I AM NEW TO EBOOKS, AND I NEED YOUR HELP STARTING anavi Introduce Yourself 5 01-20-2010 07:05 PM
starting to get hacked off crash86 Sony Reader 2 04-23-2009 06:59 AM
Starting out on the right format Vulcan Sony Reader 15 12-30-2008 11:09 PM
contentLister not starting :( thetechnobear iRex 2 12-02-2007 01:59 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:59 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.