Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-07-2009, 09:52 PM   #1
angryvegan
Member
angryvegan began at the beginning.
 
Posts: 10
Karma: 10
Join Date: Apr 2009
Device: Sony PRS 505
Calibre PRS-505 errors on Win7

Hi there,

I have just upgraded Vista to Windows 7 RC. Calibre was working like a champ on Vista but is now throwing communication errors. It detecs the PRS-505 then brings up this error:



If I try to send a book I get:



The Sony Library appears to be working ok. As it happens Calibre seems to be clever enough to go ahead and copy the book to the SD card instead (nice!) but just thought you might want to know about these errors..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	8-05-2009 1-40-26 p.m..png
Views:	409
Size:	35.9 KB
ID:	28599   Click image for larger version

Name:	8-05-2009 1-44-27 p.m..png
Views:	429
Size:	35.9 KB
ID:	28600  
angryvegan is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2009, 10:01 PM   #2
JSWolf
Resident Curmudgeon
JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
JSWolf's Avatar
 
Posts: 37,023
Karma: 18129756
Join Date: Nov 2006
Location: Roslindale, Massachusetts
Device: Sony Reader PRS-650, iPad, nook STR
angryvegan have you tried running Calibre as administrator? Under Win 7 sometimes things do run differently as administrator vs not. Also if Calibre still falils to work, you can try as Vista or Win XP SP3 in both admin or not modes.
JSWolf is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2009, 10:05 PM   #3
angryvegan
Member
angryvegan began at the beginning.
 
Posts: 10
Karma: 10
Join Date: Apr 2009
Device: Sony PRS 505
Quote:
angryvegan have you tried running Calibre as administrator?
You can call me Bruce

I just tried running as administrator and it works fine.. under Vista I had UAC turned off. Thanks for the tip!

Bruce
angryvegan is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2009, 10:35 PM   #4
JSWolf
Resident Curmudgeon
JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
JSWolf's Avatar
 
Posts: 37,023
Karma: 18129756
Join Date: Nov 2006
Location: Roslindale, Massachusetts
Device: Sony Reader PRS-650, iPad, nook STR
Quote:
Originally Posted by angryvegan View Post
You can call me Bruce

I just tried running as administrator and it works fine.. under Vista I had UAC turned off. Thanks for the tip!

Bruce
Happy to help. My wife is running Win 7 RC1 and we've had to do the run as administrator sometimes. So I know some of the gotchas.
JSWolf is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2009, 10:40 PM   #5
sirbruce
Provocateur
sirbruce ought to be getting tired of karma fortunes by now.sirbruce ought to be getting tired of karma fortunes by now.sirbruce ought to be getting tired of karma fortunes by now.sirbruce ought to be getting tired of karma fortunes by now.sirbruce ought to be getting tired of karma fortunes by now.sirbruce ought to be getting tired of karma fortunes by now.sirbruce ought to be getting tired of karma fortunes by now.sirbruce ought to be getting tired of karma fortunes by now.sirbruce ought to be getting tired of karma fortunes by now.sirbruce ought to be getting tired of karma fortunes by now.sirbruce ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
sirbruce's Avatar
 
Posts: 1,859
Karma: 505847
Join Date: Feb 2009
Location: Columbus, OH
Device: Kindle Touch, Kindle 2, Kindle DX, iPhone 3GS
Quote:
Originally Posted by angryvegan View Post
You can call me Bruce

I just tried running as administrator and it works fine.. under Vista I had UAC turned off. Thanks for the tip!

Bruce
Oh no, not another one...

Bruce
sirbruce is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2009, 10:53 PM   #6
JSWolf
Resident Curmudgeon
JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.JSWolf ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
JSWolf's Avatar
 
Posts: 37,023
Karma: 18129756
Join Date: Nov 2006
Location: Roslindale, Massachusetts
Device: Sony Reader PRS-650, iPad, nook STR
Quote:
Originally Posted by sirbruce View Post
Oh no, not another one...

Bruce
The only thing you can really do with UAC under Vista is turn it off. Under Windows 7 you can turn it down and still keep it on.
JSWolf is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2009, 11:13 AM   #7
TallMomof2
Kindlephilia
TallMomof2 ought to be getting tired of karma fortunes by now.TallMomof2 ought to be getting tired of karma fortunes by now.TallMomof2 ought to be getting tired of karma fortunes by now.TallMomof2 ought to be getting tired of karma fortunes by now.TallMomof2 ought to be getting tired of karma fortunes by now.TallMomof2 ought to be getting tired of karma fortunes by now.TallMomof2 ought to be getting tired of karma fortunes by now.TallMomof2 ought to be getting tired of karma fortunes by now.TallMomof2 ought to be getting tired of karma fortunes by now.TallMomof2 ought to be getting tired of karma fortunes by now.TallMomof2 ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
TallMomof2's Avatar
 
Posts: 2,007
Karma: 1139255
Join Date: Nov 2007
Location: Snowpacolypse 2010
Device: Amazon K4, Fire, Droid 2
Great! I'm getting ready to build a Hackintosh which will triple boot between OSX, Win7, and XP (current OS) and am researching which programs might give me trouble in Win7. To keep problems to a minimum I'll be sticking with the 32 bit version.
TallMomof2 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issues with my PRS-505 and Calibre, Errors communicating Devz Calibre 2 04-04-2010 12:58 PM
Calibre will not start on Win7 x64. llsecurity Calibre 14 09-25-2009 06:45 PM
Errors loading from calibre to 505 Tim Miller Calibre 0 07-08-2009 09:50 AM
Calibre only detects one of two memory cards (PRS-505 and PRS-700) Momo_Germany Calibre 2 05-25-2009 01:25 AM
Waterstones - and Sony PRS-505 errors jaffab Sony Reader 2 10-09-2008 08:35 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:49 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.