Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-01-2009, 03:43 PM   #1
dumas2
Junior Member
dumas2 began at the beginning.
 
Posts: 2
Karma: 10
Join Date: May 2009
Device: T-Mobile G1
Preferences loop on Mac OS X

Mac OS X 10.5.6 (intel)
calibre 0.5.9

Start calibre, click Preferences, CPU goes to 100% and calibre stops responding. Activity monitor shows most of the CPU is from syslogd.

Running calibre -v from the command line and repeating, I see calibre printing this as fast as it can go:

Qt: internal: -108: Error ATSUMeasureTextImage text/qfontengine_mac.cpp: 556
Qt: internal: -108: Error ATSUMeasureTextImage text/qfontengine_mac.cpp: 556

over and over... until I kill calibre.

Does this point to the problem? Anything I can do to gather more information to figure it out?
dumas2 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2009, 03:58 PM   #2
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,949
Karma: 5036099
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
looks like a problem with one of the fonts on your machine. Do you have some unusual fonts installed?
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2009, 04:19 PM   #3
dumas2
Junior Member
dumas2 began at the beginning.
 
Posts: 2
Karma: 10
Join Date: May 2009
Device: T-Mobile G1
Thumbs up

Just Bitstream Vera, which I wouldn't think was all that unusual. But after moving those files aside and logging out and back in, I can now bring up calibre preferences.

Would it be possible to fix this?
dumas2 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2009, 04:22 PM   #4
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,949
Karma: 5036099
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
As far as I can see, it's a bug in the Qt GUI library, which is not under my control. You should open a bug report on the Qt bug tracker.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New preferences dialog kovidgoyal Calibre 22 09-07-2010 01:04 PM
Cybook Gen 3 bootup loop - HELP! kerfy Bookeen 53 08-10-2010 10:00 PM
JOBS - stuck in loop ToeRag Calibre 2 04-20-2009 12:02 PM
Preferences grayed out Stingo Calibre 3 11-26-2008 06:35 AM
Infinite loop and not start - Help! junior Bookeen 13 08-23-2008 05:16 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:09 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.