Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-12-2009, 03:14 PM   #1
tlrowley
Quilt Geek
tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.
 
Posts: 470
Karma: 91775
Join Date: Aug 2007
Location: Tracy, CA
Device: Kindle
Restarting/Unlocking after a crash

I've been loving calibre and using it daily. Very rarely, though, it will crash - no problem, it happens. The problem I'm having, though, is restarting.

If I try to open calibre from the Apps folder (I'm on a Mac), I get an error about another user having the program open. Is there a lock file that doesn't get deleted because of the crash? From the Finder, I haven't been able to restart calibre until I reboot.

I can launch calbre (after a crash) from the terminal, but then I have no icons/graphics at all - no book covers, no icons in the tool bar. The error message I see in the terminal is "QPixmap::scaled: Pixmap is a null pixmap"

So, basically I'm wondering if there's a file I can delete after a crash to allow me to run calibre without rebooting?

Thanks.
tlrowley is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2009, 03:31 PM   #2
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,919
Karma: 5035037
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
What is the exact error message, it sounds like the old instance of calibre is not shutting down completely. Try using your OSX process maanger to locate the calibre process and killing it.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
 
Enthusiast
Old 03-12-2009, 03:34 PM   #3
tlrowley
Quilt Geek
tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.tlrowley is the 'tall, dark, handsome stranger' all the fortune-tellers are referring to.
 
Posts: 470
Karma: 91775
Join Date: Aug 2007
Location: Tracy, CA
Device: Kindle
That did it - I assumed (always dangerous) since I had received the standard "app has crashed" message from the OS, that all the processes were stopped.

Much better than rebooting.

thanks
tlrowley is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2009, 01:46 AM   #4
ahintz
Zealot
ahintz has a complete set of Star Wars action figures.ahintz has a complete set of Star Wars action figures.ahintz has a complete set of Star Wars action figures.ahintz has a complete set of Star Wars action figures.
 
Posts: 107
Karma: 322
Join Date: Aug 2007
Location: Sacramento, CA
Device: Kindle PW/iPhone5/iPad (3)/Nook ST
I'm getting the same message when I run start calibre from Terminal, but when I check Activity monitor, I don't see any processes that are obviously calibre. Starting the from the icon in the Applications folder causes nothing to happen. A reboot didn't seem to fix it. Re-downloading and copying to my Applications folder seemed to do the trick.

Last edited by ahintz; 03-22-2009 at 02:11 AM.
ahintz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PRS-300 PRS-300 keeps restarting CupofDice Sony Reader 5 08-18-2010 06:35 AM
HELP! My 505 is restarting forever!! pikoman Sony Reader 7 07-26-2010 02:45 PM
Unlocking my PRS 505 malfromcessnock Sony Reader 1 06-23-2010 09:39 AM
Sony 505 restarting repeatedly. David Miles Calibre 4 01-09-2010 01:09 PM
iLiad Stopping and restarting X sanders iRex Developer's Corner 0 05-03-2008 07:36 AM


All times are GMT -4. The time now is 02:24 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.