Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > Miscellaneous > Archive > Portable Audio/Video

Notices

 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-03-2005, 05:46 PM   #1
Colin Dunstan
Is papyrophobic!
Colin Dunstan ought to be getting tired of karma fortunes by now.Colin Dunstan ought to be getting tired of karma fortunes by now.Colin Dunstan ought to be getting tired of karma fortunes by now.Colin Dunstan ought to be getting tired of karma fortunes by now.Colin Dunstan ought to be getting tired of karma fortunes by now.Colin Dunstan ought to be getting tired of karma fortunes by now.Colin Dunstan ought to be getting tired of karma fortunes by now.Colin Dunstan ought to be getting tired of karma fortunes by now.Colin Dunstan ought to be getting tired of karma fortunes by now.Colin Dunstan ought to be getting tired of karma fortunes by now.Colin Dunstan ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Colin Dunstan's Avatar
 
Posts: 1,926
Karma: 1009999
Join Date: Aug 2003
Location: USA
Device: Dell Axim
Tom's hands-on with Archos AV700

With a top-rate seven-inch color display and very long battery life, the Archos AV700 makes the perfect portable video player for those who can afford it (list price: $899.99, minus 13% Amazon discount). Tom's Hardware had a hands-on, and concludes:

Quote:
Its giant screen with good image quality, ease of use, and quality sound haven't convinced you yet? Well, maybe its battery life will - 3 hrs. 53 min. with video or 27 hours with audio. You'll have to admit that being able to watch two movies in an airplane without ruining your eyes while getting the most out of the latest Hollywood special effects is tempting. True, for a few hundred dollars more, you can get a real portable computer with DVD player. But if you don't intend to work during your vacation, the Archos will fit into your bag without weighing down your luggage unnecessarily. Do yourself a favor and buy it, or put it on your gift list.
Colin Dunstan is offline  
Old 09-03-2005, 10:36 PM   #2
pitcher23
Zealot
pitcher23 began at the beginning.
 
pitcher23's Avatar
 
Posts: 138
Karma: 12
Join Date: Mar 2005
Location: New York USA
I have owned the 40GB model for 2 months now and have to say it is well worth it. While I watch my netflix movies on my tablet pc I record television shows directly to my archos. I had a creative labs media center pc but I had to record the shows on my pc then convert them to be downloaded onto it. I always debated getting an archos, but the big screen and convenience of having my shows ready once they are over sold me.
pitcher23 is offline  
Old 09-06-2005, 09:42 AM   #3
TadW
Uebermensch
TadW ought to be getting tired of karma fortunes by now.TadW ought to be getting tired of karma fortunes by now.TadW ought to be getting tired of karma fortunes by now.TadW ought to be getting tired of karma fortunes by now.TadW ought to be getting tired of karma fortunes by now.TadW ought to be getting tired of karma fortunes by now.TadW ought to be getting tired of karma fortunes by now.TadW ought to be getting tired of karma fortunes by now.TadW ought to be getting tired of karma fortunes by now.TadW ought to be getting tired of karma fortunes by now.TadW ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
TadW's Avatar
 
Posts: 2,580
Karma: 1094606
Join Date: Jul 2003
Location: Italy
Device: Kindle
Almost 4 hours battery lifetime with such a big screen is a great improvement over previous PVPs. Now, if they could work a little bit on the heavy price tag, I'd be more than happy to invite my girlfriend to buy one for me
TadW is offline  
Old 09-13-2005, 05:38 AM   #4
pitcher23
Zealot
pitcher23 began at the beginning.
 
pitcher23's Avatar
 
Posts: 138
Karma: 12
Join Date: Mar 2005
Location: New York USA
$740 is pretty steep. I paid $560 for the 40G model, which is a lot more reasonable and more than enough room for me.
pitcher23 is offline  
Old 09-27-2005, 06:24 PM   #5
Unregistered
Nameless Being
 
This product has a serious problem with freezing on boot-up while trying to update the ARCLibrary. This problem has happened on two identical unit and has not been addressed by technical support. This unit should not be purchased until this problem is solved!
 
Old 09-28-2005, 09:27 AM   #6
Alexander Turcic
Fully Converged
Alexander Turcic ought to be getting tired of karma fortunes by now.Alexander Turcic ought to be getting tired of karma fortunes by now.Alexander Turcic ought to be getting tired of karma fortunes by now.Alexander Turcic ought to be getting tired of karma fortunes by now.Alexander Turcic ought to be getting tired of karma fortunes by now.Alexander Turcic ought to be getting tired of karma fortunes by now.Alexander Turcic ought to be getting tired of karma fortunes by now.Alexander Turcic ought to be getting tired of karma fortunes by now.Alexander Turcic ought to be getting tired of karma fortunes by now.Alexander Turcic ought to be getting tired of karma fortunes by now.Alexander Turcic ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Alexander Turcic's Avatar
 
Posts: 17,094
Karma: 10000048
Join Date: Oct 2002
Location: Switzerland
Device: Sony PRS-650 / Nexus 7 / Kindle PW
Quote:
Originally Posted by Unregistered
This product has a serious problem with freezing on boot-up while trying to update the ARCLibrary. This problem has happened on two identical unit and has not been addressed by technical support. This unit should not be purchased until this problem is solved!
Thanks for the warning. It's probably best if you have a chance to testdrive your unit before purchase.
Alexander Turcic is offline  
Old 10-04-2005, 11:18 AM   #7
pitcher23
Zealot
pitcher23 began at the beginning.
 
pitcher23's Avatar
 
Posts: 138
Karma: 12
Join Date: Mar 2005
Location: New York USA
Quote:
Originally Posted by Unregistered
This product has a serious problem with freezing on boot-up while trying to update the ARCLibrary. This problem has happened on two identical unit and has not been addressed by technical support. This unit should not be purchased until this problem is solved!

Interesting. I haven't come across it, then again, I rarely sync it with my pc. I mainly hook it up to cable and program recordings directly.

The only time I connect it to my pc is if I am copying a Divx movie to it and I noticed no freeze up during that action.
pitcher23 is offline  
Old 10-13-2005, 12:45 PM   #8
Unregistered
Nameless Being
 
issues with cable box turning on and off

Has anyone else had issues with using the scheduler with their cable box? When I have shows scheduled and the cable box is already on, the unit is turning off the cable box (through the IR emitter) and recording a black screen for the duration of the program. So it seems to work if the cable box is off because it will turn it on to record but then when it goes to record the next program it will turn it off because it was on.

Any thoughts? Am I alone on this one?
 
Old 10-17-2005, 05:28 PM   #9
Unregistered
Nameless Being
 
Can you try to answer a question for me please.

On the AV320 if I was to put 1,000 videos on it, I could select a Shuffle option where it would play one video, then when it was done with it, it would randomly select the next video to play.

Is that possible on the AV700 (or the AV500 if you know).

Thanks!
 
Old 11-03-2005, 04:39 PM   #10
ALEXH516
Nameless Being
 
YEAH THAT HAPPENS TO ME

Quote:
Originally Posted by Unregistered
Has anyone else had issues with using the scheduler with their cable box? When I have shows scheduled and the cable box is already on, the unit is turning off the cable box (through the IR emitter) and recording a black screen for the duration of the program. So it seems to work if the cable box is off because it will turn it on to record but then when it goes to record the next program it will turn it off because it was on.

Any thoughts? Am I alone on this one?
YEAH THAT HAPPENS TO ME TOO. I HAVE THE AV500 AND IT DOES THE SAME THING. WHY IS THAT?
 
Old 12-16-2005, 07:52 PM   #11
Unregistered
Nameless Being
 
Quote:
Originally Posted by ALEXH516
YEAH THAT HAPPENS TO ME TOO. I HAVE THE AV500 AND IT DOES THE SAME THING. WHY IS THAT?
If anyone gets the answer to this, please post it because I'm getting no answers from Archos on this. I have the exact same problem and when I had an AV 400 this never happened. I almost want to take that old archos back from her and give her this one- I said almost dammit! I'm not crazy.
 
Old 01-26-2006, 07:18 AM   #12
Unregistered
Nameless Being
 
Firmware upgrade problem

Just a friendly warning: At least some Archos AV700's (my 100gb gadget and another 40gb that I know of) have serious issues when upgrading the firmware according to Archos' instructions. This may just be when upgrading from 1.1.34 to 1.2.01 but, then again, it might not. The players don't start up properly (i.e. crash before starting up) more than about 1% of the time after upgrading, rendering them pretty much unusable, and Archos "Support" (who graciously held on to my AV700 for about six weeks without fixing it) don't know about this issue either. When I got my AV700 from its 6-week hiatus in France, I fixed it myself by upgrading to a newer firmware after spending about an hour trying to turn it on.

With this issue, more issues I've heard of online and the absolute lack of support from Archos in mind, I would strongly advise against buying the AV700--I don't know enough about other Archos products to condemn them (as much as I'd like to), but I will be avoiding them from now on. Lesson learnt.

-G.B.
 
Old 02-28-2006, 01:05 PM   #13
Unregistered
Nameless Being
 
I have the same problem I guess it assumes that if you are recording something the cable box should be off.

Quote:
Originally Posted by Unregistered
Has anyone else had issues with using the scheduler with their cable box? When I have shows scheduled and the cable box is already on, the unit is turning off the cable box (through the IR emitter) and recording a black screen for the duration of the program. So it seems to work if the cable box is off because it will turn it on to record but then when it goes to record the next program it will turn it off because it was on.

Any thoughts? Am I alone on this one?
 
Old 03-07-2006, 09:43 AM   #14
JOM
Nameless Being
 
AV700 boot problem

Quote:
Originally Posted by Unregistered
Just a friendly warning: At least some Archos AV700's (my 100gb gadget and another 40gb that I know of) have serious issues when upgrading the firmware according to Archos' instructions. This may just be when upgrading from 1.1.34 to 1.2.01 but, then again, it might not. The players don't start up properly (i.e. crash before starting up) more than about 1% of the time after upgrading, rendering them pretty much unusable, and Archos "Support" (who graciously held on to my AV700 for about six weeks without fixing it) don't know about this issue either. When I got my AV700 from its 6-week hiatus in France, I fixed it myself by upgrading to a newer firmware after spending about an hour trying to turn it on.

With this issue, more issues I've heard of online and the absolute lack of support from Archos in mind, I would strongly advise against buying the AV700--I don't know enough about other Archos products to condemn them (as much as I'd like to), but I will be avoiding them from now on. Lesson learnt.

-G.B.
Hi. Seems I have the same problem.It's stuck in the startupscreen forever. Shuts down after pushing stop button for 10 secs, but same thing when trying to start. How did You fix it?
jom@satcom.nera.no
 
Old 03-29-2006, 03:16 PM   #15
Unregistered
Nameless Being
 
It happened to me too last night...

I just got off the Phone with Archos Tech Support, they told me to go to "VideoCorder" and then go to "Contextual Settings" (you know when you press the setup button on the right side)...

then on the Scheduling Parameters, have that ON (not off) and that should do it...I will try tonight and see what happens...

good luck...
 
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stowe, Harriet Beecher: Uncle Tom's Cabin. v1, 4 Jan 2008 Madam Broshkina Kindle Books 1 04-29-2011 01:11 PM
Stowe, Harriet Beecher: Uncle Tom's Cabin, Young Folks' Edition. v1, 8 Jan 2008 Madam Broshkina Kindle Books 0 01-08-2008 01:59 PM
Stowe, Harriet Beecher: Uncle Tom's Cabin. v1, 4 Jan 2008 Madam Broshkina BBeB/LRF Books 1 01-04-2008 02:27 PM
Stowe, Harriet Beecher: Uncle Tom's Cabin. v1, 4 Jan 2008 Madam Broshkina IMP Books 0 01-04-2008 06:13 AM
av700 gy1969 Introduce Yourself 1 10-07-2007 05:13 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:26 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.