Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-06-2013, 12:21 PM   #1
pwrgrl
Junior Member
pwrgrl began at the beginning.
 
Posts: 5
Karma: 10
Join Date: Feb 2013
Device: kindle, nook, ipad
ebook viewer not working in calibre

I am suddenly unable to open any ebook in any format in calibre. I've updated to the most recent version (9.17) and my plug-ins appear up-to-date. I can edit metadata and convert books but not open them to read, even those I have previously read. Any book I try and open does show in the view drop list even though the viewer never opens. Please help!
pwrgrl is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2013, 04:05 AM   #2
DoctorOhh
US Navy, Retired
DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
DoctorOhh's Avatar
 
Posts: 8,781
Karma: 12516053
Join Date: Feb 2009
Location: North Carolina
Device: Nexus 7
Quote:
Originally Posted by pwrgrl View Post
Any book I try and open does show in the view drop list even though the viewer never opens. Please help!
Could the viewer be opening off screen on a second monitor not currently connected?
DoctorOhh is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2013, 04:38 PM   #3
pwrgrl
Junior Member
pwrgrl began at the beginning.
 
Posts: 5
Karma: 10
Join Date: Feb 2013
Device: kindle, nook, ipad
Quote:
Originally Posted by DoctorOhh View Post
Could the viewer be opening off screen on a second monitor not currently connected?
Thank you, DoctorOhh but nothing so fancy. I'm on a win7 laptop. I've been searching for a solution but so far no luck. While I can add and edit books, I can't view any of them.
pwrgrl is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2013, 05:42 PM   #4
theducks
Grand Sorcerer
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 14,263
Karma: 5495472
Join Date: Aug 2009
Location: The (original) Silicon Valley, USA
Device: Galaxy Tab 2, Astak Pocket Pro, K4NT
Quote:
Originally Posted by pwrgrl View Post
Thank you, DoctorOhh but nothing so fancy. I'm on a win7 laptop. I've been searching for a solution but so far no luck. While I can add and edit books, I can't view any of them.
does the a Calibre worker process (viewer if no other Calibre Tasks are running) show in the Task Manager list?
I suspect a case of the missing 'Second Monitor'
theducks is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2013, 03:33 PM   #5
pwrgrl
Junior Member
pwrgrl began at the beginning.
 
Posts: 5
Karma: 10
Join Date: Feb 2013
Device: kindle, nook, ipad
Quote:
Originally Posted by theducks View Post
does the a Calibre worker process (viewer if no other Calibre Tasks are running) show in the Task Manager list?
I suspect a case of the missing 'Second Monitor'
No. The only Calibre process showing up is the main program one. I've tried different books and none work. I converted a book and checked and a calibre worker process did show up but I can't open/view the converted book and no new process appears. This is really bumming me out.
pwrgrl is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2013, 03:38 PM   #6
theducks
Grand Sorcerer
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 14,263
Karma: 5495472
Join Date: Aug 2009
Location: The (original) Silicon Valley, USA
Device: Galaxy Tab 2, Astak Pocket Pro, K4NT
Quote:
Originally Posted by pwrgrl View Post
No. The only Calibre process showing up is the main program one. I've tried different books and none work. I converted a book and checked and a calibre worker process did show up but I can't open/view the converted book and no new process appears. This is really bumming me out.
A WAG: Goto the Calibre Configuration folder: (preferences: Misc...: Press the button)
Delete viewer.py (delete viewer.json, viewr.themes.json if you don't mind losing viewer settings and history)
theducks is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2013, 09:15 PM   #7
DoctorOhh
US Navy, Retired
DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
DoctorOhh's Avatar
 
Posts: 8,781
Karma: 12516053
Join Date: Feb 2009
Location: North Carolina
Device: Nexus 7
In the distant past I solved the second monitor dilemma by deleting the gui.json file then starting calibre.

The other option is to exit calibre and rename the calibre configuration folder. Starting calibre back up will recreate the configuration folder. You will loose some settings but it should work again.
DoctorOhh is online now   Reply With Quote
Old 02-13-2013, 10:23 PM   #8
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,426
Karma: 4961459
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Disable your security software, most likely Constant Guard Protection by Xfinity
kovidgoyal is online now   Reply With Quote
Old 02-15-2013, 09:22 AM   #9
pwrgrl
Junior Member
pwrgrl began at the beginning.
 
Posts: 5
Karma: 10
Join Date: Feb 2013
Device: kindle, nook, ipad
Quote:
Originally Posted by kovidgoyal View Post
Disable your security software, most likely Constant Guard Protection by Xfinity
Uninstalling Constant Guard did the trick! I never would have thought of that because it has never interfered before and I had Constant Guard installed before Calibre. Calibre is the greatest...many thanks.
pwrgrl is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2013, 09:36 AM   #10
theducks
Grand Sorcerer
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 14,263
Karma: 5495472
Join Date: Aug 2009
Location: The (original) Silicon Valley, USA
Device: Galaxy Tab 2, Astak Pocket Pro, K4NT
Quote:
Originally Posted by pwrgrl View Post
Uninstalling Constant Guard did the trick! I never would have thought of that because it has never interfered before and I had Constant Guard installed before Calibre. Calibre is the greatest...many thanks.
People tend to forget that Security Software evolves (thru regular updates) to keep up (ahead of) with the bad guys. If you use fully automatic updates, you probably don't see this happening unless a reboot is required.

Another thing to remember: Windows Automatic Update only does 'Important and Security' updates. If you want (or just to see, but not tick for install) some of the other fixes or improvements, you need to run Windows Update from the Start Menu.
theducks is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Get the file path of the ebook in the frontmost Ebook Viewer window johnsidi Development 1 07-16-2012 10:37 AM
[old-topic]ebook-viewer: Open source, crossplatform viewer for EPUB, LIT, MOBI, etc kovidgoyal Calibre 68 05-30-2011 08:46 PM
# user css for viewer.py/ ebook-viewer/ prs-650 tscamera Calibre 0 01-02-2011 06:28 PM
Ebook viewer: Remember last used window size not working (0.7.19) sherman Calibre 2 09-19-2010 10:55 PM
View e-pubs using external viewer not working dapjukebox Calibre 11 01-27-2010 01:25 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:17 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.