Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-19-2012, 06:06 AM   #1
roadrunnerm
Junior Member
roadrunnerm began at the beginning.
 
Posts: 2
Karma: 10
Join Date: Oct 2012
Device: Windows 7 x64 CPU-duocore 8GB-Ram
Is it possible to change Calibre-Server.exe to change to a service for Windows


Is it possible to change Calibre-Server.exe to change to a service for Windows

On a Windows you have more posibilitys for a service
* Start Automatic on Windows start up
* Start Autimatic whit a delay
* Start whit hand
* Disabled

And it is possible to give start parameters
Ore config event on errors
roadrunnerm is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2012, 06:44 PM   #2
toddos
Guru
toddos ought to be getting tired of karma fortunes by now.toddos ought to be getting tired of karma fortunes by now.toddos ought to be getting tired of karma fortunes by now.toddos ought to be getting tired of karma fortunes by now.toddos ought to be getting tired of karma fortunes by now.toddos ought to be getting tired of karma fortunes by now.toddos ought to be getting tired of karma fortunes by now.toddos ought to be getting tired of karma fortunes by now.toddos ought to be getting tired of karma fortunes by now.toddos ought to be getting tired of karma fortunes by now.toddos ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
toddos's Avatar
 
Posts: 694
Karma: 822675
Join Date: May 2010
Device: Kobo Aura, Nokia Lumia 920 (Freda)
I don't think calibre-server.exe itself should change to be a service, since calibre is cross-platform. However I do run calibre-server.exe as a service using NSSM (I used to use srvany.exe, but that's old and dead) and it works great. The only thing I changed from default was to run the service as my normal user, so that I didn't have to mess about with setting permissions to files for network service account (using local system won't work if you want to have network access). I just have to remember to manually stop it before upgrading so that calibre's install doesn't force me to reboot.
toddos is offline   Reply With Quote
 
Enthusiast
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
calibre-parallel.exe on WinXP makes working impossible, why not change priority? Jackie7 Calibre 4 07-15-2011 02:10 PM
Change server port kpol Calibre 3 05-08-2011 11:08 PM
Forum & Server Change Alexander Turcic Announcements 3 12-08-2003 05:42 AM
SERVER CHANGE - FORUM DOWNTIME Alexander Turcic Announcements 1 12-10-2002 02:14 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:53 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.