Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre > Devices

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-24-2012, 07:58 PM   #1
BeccaPrice
Wizard
BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
BeccaPrice's Avatar
 
Posts: 2,134
Karma: 11174187
Join Date: Jan 2011
Device: Sony 350, K3-3G, K4SO, KPW
[Android App] CC: Found more than one calibre

When I connect my Droid Razr to CC, I get a message:

found more than one calibre:
Calibre smart device client (on Becca-PC)
Calibre smart device client (on Becca-PC)

I can pick any one and CC connects just fine. I only have one instance of Calibre running on my computer.

I'm not sure what this means, and it's a minor thing, but I'm curious.
BeccaPrice is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2012, 10:41 PM   #2
DoctorOhh
US Navy, Retired
DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
DoctorOhh's Avatar
 
Posts: 8,885
Karma: 12755553
Join Date: Feb 2009
Location: North Carolina
Device: Nexus 7
Quote:
Originally Posted by BeccaPrice View Post
I can pick any one and CC connects just fine. I only have one instance of Calibre running on my computer.

I'm not sure what this means, and it's a minor thing, but I'm curious.
In the past with other hardware this has happened to me. This means your computer that has calibre running on it is connected to your network via a wire and wireless connection. Since your computer is connected to your network two ways, CC sees two calibre instances to choose from.

I had this happen with a video streaming app and connecting to the wireless vs the wired made a difference since the bandwidth required on the network for the video was so large. Most likely picking either won't make a difference to you since the data bandwidth required for calibre is relatively low.

You can fix this by disabling the wireless when you are connected to your wired network.

Good Reading!
DoctorOhh is offline   Reply With Quote
 
Advertisement
Old 08-24-2012, 11:24 PM   #3
BeccaPrice
Wizard
BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
BeccaPrice's Avatar
 
Posts: 2,134
Karma: 11174187
Join Date: Jan 2011
Device: Sony 350, K3-3G, K4SO, KPW
I'm confused. I didn't have my phone wired connected to my computer and thence to calibre that way. I had the wifi on on the phone, and the wireless device connected through the connect/share icon. I don't see how that could be two instances, and I'm not sure how to disable the wireless.

as i say, it's a small thing, but potentially confusing.
BeccaPrice is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2012, 11:32 PM   #4
DoctorOhh
US Navy, Retired
DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
DoctorOhh's Avatar
 
Posts: 8,885
Karma: 12755553
Join Date: Feb 2009
Location: North Carolina
Device: Nexus 7
Quote:
Originally Posted by BeccaPrice View Post
I'm confused. I didn't have my phone wired connected to my computer and thence to calibre that way. I had the wifi on on the phone, and the wireless device connected through the connect/share icon. I don't see how that could be two instances, and I'm not sure how to disable the wireless.

as i say, it's a small thing, but potentially confusing.
I wasn't referring to your phone. In my previous experience it was my computer that was connected to my network via two methods. If this isn't your experience I can't explain it other than to say it is a problem outside of calibre or CC's control.

Good Luck.
DoctorOhh is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2012, 03:56 AM   #5
chaley
"chaley", not "charley"
chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 5,784
Karma: 1212788
Join Date: Jan 2010
Location: France
Device: Many android devices
Quote:
Originally Posted by BeccaPrice View Post
I'm confused. I didn't have my phone wired connected to my computer and thence to calibre that way. I had the wifi on on the phone, and the wireless device connected through the connect/share icon. I don't see how that could be two instances, and I'm not sure how to disable the wireless.

as i say, it's a small thing, but potentially confusing.
He didn't say that you had a phone connected to your computer. He said that (possibly) your computer has both a network cable plugged in and also wireless turned on. This is in general not a good idea because as far as the network is concerned, your computer is there twice. Lots of things can get confused.

Does your computer have wifi? If so, what happens if you turn it off? If dwanthny is correct, and I think he is, then after turning off wifi you will see only one calibre from CC. In addition, your computer's networking performance could improve. Cabled connections are far preferable to wifi connections.

If your computer has both a cabled connection and a wifi connection and for some reason you want to leave wifi on, then you should probably unplug the cable. Alternatively, your computer might have some setting that tells it to automatically disable wifi when a cable is plugged in. I have no idea where such a setting might be, if it exists at all.
chaley is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2012, 04:25 PM   #6
BeccaPrice
Wizard
BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.BeccaPrice ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
BeccaPrice's Avatar
 
Posts: 2,134
Karma: 11174187
Join Date: Jan 2011
Device: Sony 350, K3-3G, K4SO, KPW
My computer has wifi, but it's hard-wired in. I do have a wireless mouse - could that be causing the duplication?
BeccaPrice is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2012, 04:41 PM   #7
DoctorOhh
US Navy, Retired
DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
DoctorOhh's Avatar
 
Posts: 8,885
Karma: 12755553
Join Date: Feb 2009
Location: North Carolina
Device: Nexus 7
Quote:
Originally Posted by BeccaPrice View Post
My computer has wifi, but it's hard-wired in. I do have a wireless mouse - could that be causing the duplication?
Your mouse has nothing to do with it. If your computer's wifi is active and connecting to your wireless router along with your computer being wired then your CC will see two paths (one wired and one wireless) to your calibre install and report seeing two instances. Check out all of the icons in your task bar, one probably shows you connected via wifi. Disabling the wifi connection (on your computer) will remove the duplicate instance of calibre that CC sees.

If this is a laptop you take on the road be aware that you will have to re-enable wifi if you want to link via wireless away from your house.
DoctorOhh is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2012, 04:47 PM   #8
theducks
Grand Sorcerer
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 15,059
Karma: 5939999
Join Date: Aug 2009
Location: (The original) Silicon Valley, USA
Device: Galaxy Tab 2, Astak Pocket Pro, K4NT
Quote:
Originally Posted by BeccaPrice View Post
My computer has wifi, but it's hard-wired in. I do have a wireless mouse - could that be causing the duplication?
If you are using Wired: find the control panel (usually in network adapter configuration) for the Wifi and simply Disable it (or configure to NOT connect automaticly).
theducks is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Android App] Beta version: Android app to connect as a device to calibre using wifi chaley Devices 116 08-27-2012 01:42 PM
[Android App] Calibre Companion, First Take DoctorOhh Devices 61 08-27-2012 01:38 PM
Google's official app market found hosting malicious Android apps—again monkeyluis Android Devices 19 04-20-2012 09:33 PM
Calibre Android App Sentireader Devices 11 06-19-2011 02:11 AM
New Bibliotheca App for Calibre and Android 2.2 Filark enTourage eDGe 3 05-12-2011 04:21 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:19 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.