Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > Non-English Discussions > Deutsches Forum > PocketBook

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-29-2012, 07:49 AM   #1
sebigbos
Addict
sebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipse
 
Posts: 288
Karma: 8366
Join Date: Nov 2011
Device: PB 903 pro; PB 622
wlan mit pb622

Hi,

ich hab mir ein PB622 zugelegt. Das Gerät findet mein WLAN nicht, d.h. der Router wird nicht gefunden (die von den Nachbarn schon) und wenn ich manuell alles eingebe will es auch nicht.

Mein PB903 hat mit dem gleichen Router kein Problem, läuft mit DHCP.

Ich hab schon gelesen, daß Sonderzeichen in der SSID Probleme bereiten: kann man PB-seitig was machen und läuft "_ " überhaupt unter Sonderzeichen?

thx.
sebigbos is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 08:32 AM   #2
toertchn
Connoisseur
toertchn has a complete set of Star Wars action figures.toertchn has a complete set of Star Wars action figures.toertchn has a complete set of Star Wars action figures.toertchn has a complete set of Star Wars action figures.toertchn has a complete set of Star Wars action figures.
 
Posts: 95
Karma: 422
Join Date: Mar 2009
Device: Kindle 3
Habe das Teil auch gerade eben ausgepackt geladen und habe selbiges Problem.

Hast du zufällig auch einen Netgear WNR3500L?

Ich würde ja versuchen eine andere Firmware zu installieren ... aber die letzte auf der Pocketbook HP (3.2.108) scheint wohl älter zu sein als die installierte (3.2.122).

Last edited by toertchn; 06-29-2012 at 08:35 AM.
toertchn is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 08:41 AM   #3
sebigbos
Addict
sebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipse
 
Posts: 288
Karma: 8366
Join Date: Nov 2011
Device: PB 903 pro; PB 622
gleiche firmware, anderer router. Liegt nicht am router, das PB903 kann das ja auch mit dem....
sebigbos is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 08:48 AM   #4
toertchn
Connoisseur
toertchn has a complete set of Star Wars action figures.toertchn has a complete set of Star Wars action figures.toertchn has a complete set of Star Wars action figures.toertchn has a complete set of Star Wars action figures.toertchn has a complete set of Star Wars action figures.
 
Posts: 95
Karma: 422
Join Date: Mar 2009
Device: Kindle 3
Hmmm ... also ich hab ne Verbindung jetzt ... mein Router läuft immer auf Kanal 13 ... habe jetzt mal auf Auto gestellt "Auto ( 7(P)+11(S) )" und er kann sich verbinden ... muss ich manuell noch mal durchprobieren ob es vieleicht daran liegt.

Sehr merkwürdig:
Router manuell auf Kanal 7 gestellt und er kann sich auch verbinden.
toertchn is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 09:00 AM   #5
sebigbos
Addict
sebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipse
 
Posts: 288
Karma: 8366
Join Date: Nov 2011
Device: PB 903 pro; PB 622
aha. Kanal 13 hatte ich auch. 12 geht auch nicht. 7 schon.

Hast du gut gemacht törtchen, mercí.

Vielleicht kann sich jemand von den zuständigen mal um dieses komische Verhalten kümmern, scheint mir ein bug zu sein.
sebigbos is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 09:11 AM   #6
toertchn
Connoisseur
toertchn has a complete set of Star Wars action figures.toertchn has a complete set of Star Wars action figures.toertchn has a complete set of Star Wars action figures.toertchn has a complete set of Star Wars action figures.toertchn has a complete set of Star Wars action figures.
 
Posts: 95
Karma: 422
Join Date: Mar 2009
Device: Kindle 3
Quote:
Originally Posted by sebigbos View Post
Vielleicht kann sich jemand von den zuständigen mal um dieses komische Verhalten kümmern, scheint mir ein bug zu sein.
Also ich hab den Reader mal umgedreht aber keinen Bug gefunden .... nur die Obstfliege hier interessiert sich auch sichtlich auch für den Neuzugang
toertchn is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 12:49 PM   #7
sebigbos
Addict
sebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipse
 
Posts: 288
Karma: 8366
Join Date: Nov 2011
Device: PB 903 pro; PB 622
genau, mach dich nur lustig anstatt gemeinsam mit mir lautstark nach forkosigans support zu brüllen....
sebigbos is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 02:29 AM   #8
Forkosigan
Wizard
Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.
 
Forkosigan's Avatar
 
Posts: 2,802
Karma: 69842
Join Date: Jun 2009
Location: Dresden
Device: Pocketbook Touch (622)
Quote:
Originally Posted by sebigbos View Post
genau, mach dich nur lustig anstatt gemeinsam mit mir lautstark nach forkosigans support zu brüllen....


1. Ist der Router sichtbar?
2. Gibt es Sonderzeichen in Routername?
3. Ist Kanal 1 bis 11 eingestellt? (Kanal 12 und 13 sind in der USA verboten, da aber die Firmware universell gemacht wird und erst danach "regional" angepasst, könnte sein, dass Kanal 12 und 13 blockiert sind.

Last edited by Forkosigan; 07-01-2012 at 02:42 AM.
Forkosigan is online now   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 03:44 AM   #9
sebigbos
Addict
sebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipse
 
Posts: 288
Karma: 8366
Join Date: Nov 2011
Device: PB 903 pro; PB 622
nur Kanal 12 und 13 gehen nicht und wenn diese eingestellt sind ist der router nicht sichtbar. Auf den anderen Kanälen no problem.

Wenn man das bei Gelegenheit lösen könnte wäre nett....
sebigbos is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 08:05 AM   #10
toertchn
Connoisseur
toertchn has a complete set of Star Wars action figures.toertchn has a complete set of Star Wars action figures.toertchn has a complete set of Star Wars action figures.toertchn has a complete set of Star Wars action figures.toertchn has a complete set of Star Wars action figures.
 
Posts: 95
Karma: 422
Join Date: Mar 2009
Device: Kindle 3
Das selbe hier:

Keine Sonderzeichen im Routername. Nur Kanal 12 und 13 funktionieren nicht.

Zumindest hätte es einen Hinweis im Handbuch verdient ...
toertchn is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 08:50 AM   #11
Forkosigan
Wizard
Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.Forkosigan juggles neatly with hedgehogs.
 
Forkosigan's Avatar
 
Posts: 2,802
Karma: 69842
Join Date: Jun 2009
Location: Dresden
Device: Pocketbook Touch (622)
Quote:
Originally Posted by toertchn View Post
Das selbe hier:

Keine Sonderzeichen im Routername. Nur Kanal 12 und 13 funktionieren nicht.

Zumindest hätte es einen Hinweis im Handbuch verdient ...
Es ist ein Bug, welche mit der nächsten Firmware behoben wird.
Forkosigan is online now   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 08:59 AM   #12
troll05
Harmless idiot
troll05 ought to be getting tired of karma fortunes by now.troll05 ought to be getting tired of karma fortunes by now.troll05 ought to be getting tired of karma fortunes by now.troll05 ought to be getting tired of karma fortunes by now.troll05 ought to be getting tired of karma fortunes by now.troll05 ought to be getting tired of karma fortunes by now.troll05 ought to be getting tired of karma fortunes by now.troll05 ought to be getting tired of karma fortunes by now.troll05 ought to be getting tired of karma fortunes by now.troll05 ought to be getting tired of karma fortunes by now.troll05 ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
troll05's Avatar
 
Posts: 3,259
Karma: 1989999
Join Date: Nov 2010
Location: Zuhause
Device: PB622, Nexus7, Sony PRS 350, Tolino und nur noch wenig toter Baum:(
Quote:
Originally Posted by Forkosigan View Post
Es ist ein Bug, welche mit der nächsten Firmware behoben wird.
Werden dann auch Sonderzeichen unterstützt? Habe keine Lust die SSID zu ändern und dann alle anderen Geräte neu anzumelden.
troll05 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 09:10 AM   #13
sebigbos
Addict
sebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipsesebigbos can illuminate an eclipse
 
Posts: 288
Karma: 8366
Join Date: Nov 2011
Device: PB 903 pro; PB 622
Quote:
Originally Posted by Forkosigan View Post
Es ist ein Bug, welche mit der nächsten Firmware behoben wird.
mercí!
sebigbos is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 09:03 AM   #14
Vildmark
Junior Member
Vildmark began at the beginning.
 
Posts: 1
Karma: 10
Join Date: Jul 2012
Device: PocketBook 622 Touch
Ich hatte das selbe Problem. Ich habe dann auf Verdacht die SSID und den Kanal von 13 auf 1 gewechselt.
Jetzt funktioniert es.
Vildmark is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I download my Kindle books on to WLAN-only Kindle - have no access to WLAN rglk Amazon Kindle 10 11-05-2011 03:10 PM
Problem mit WLAN und Pro 603 nobby PocketBook 2 03-22-2011 10:00 AM
Acer LumiRead mit Wlan und 3G Poppaea Andere Lesegeräte 0 01-22-2011 02:06 AM
Wie funktioniert das herunterladen von Bücher mit WLAN? chabelita PocketBook 10 03-30-2010 05:03 PM
Plastic Logic Reader mit WLAN und UMTS ? beachwanderer Andere Lesegeräte 0 05-28-2009 10:18 AM


All times are GMT -4. The time now is 09:06 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.