Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre > Library Management

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-29-2012, 04:29 AM   #1
Drbo
Junior Member
Drbo began at the beginning.
 
Posts: 2
Karma: 10
Join Date: Apr 2012
Device: Kindle 4
Default library in Calibre Portable

Hi,

is there any way, how to change the default library in Calibre Portable? I would like to migrate from Calibre to Calibre Portable. I set a new library in Calibre Portable, but the default library is still opened after restarting Calibre Portable. No "default library" choice appeared, when I started Calibre Portable at the first time.

Any suggestions, please?
Thanx

Last edited by Drbo; 04-29-2012 at 04:31 AM.
Drbo is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 05:17 AM   #2
FizzyWater
You kids get off my lawn!
FizzyWater ought to be getting tired of karma fortunes by now.FizzyWater ought to be getting tired of karma fortunes by now.FizzyWater ought to be getting tired of karma fortunes by now.FizzyWater ought to be getting tired of karma fortunes by now.FizzyWater ought to be getting tired of karma fortunes by now.FizzyWater ought to be getting tired of karma fortunes by now.FizzyWater ought to be getting tired of karma fortunes by now.FizzyWater ought to be getting tired of karma fortunes by now.FizzyWater ought to be getting tired of karma fortunes by now.FizzyWater ought to be getting tired of karma fortunes by now.FizzyWater ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
FizzyWater's Avatar
 
Posts: 3,072
Karma: 10090487
Join Date: Aug 2007
Location: Columbus, Ohio
Device: Dell Axim, PRS350/650, Nook Glow, PB Touch Lux 623
I believe that when this question has come up before, Kovid has posted that it's intentional that it behaves this way. Since it's a portable version, it can't know where you've saved the library on any given computer, so it always defaults to one. You can always switch to the one you want, once it's done booting up.
FizzyWater is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 05:29 AM   #3
itimpi
Wizard
itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 4,102
Karma: 780247
Join Date: Nov 2008
Device: Sony PRS-950, iphone/ipad (Marvin/iBooks/QuickReader)
If you just copy the full contents of your existing calibre library folder to the folder that Calibre Portable uses as it's default library then it should come up with the correct contents.

As was mentioned you cannot change the library folder that Calibre Portable starts with - this is hard-coded into Calibre Portable as a particular folder relative to where Calibre Portable has been installed.
itimpi is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 06:10 AM   #4
Drbo
Junior Member
Drbo began at the beginning.
 
Posts: 2
Karma: 10
Join Date: Apr 2012
Device: Kindle 4
OK, thank you for your responses... Copying an existing library to the Calibre Portable library is possible, of course... but there is a few other software (editors or so on), that works with the original directory...
Drbo is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2012, 07:46 AM   #5
transmitthis
Addict
transmitthis ought to be getting tired of karma fortunes by now.transmitthis ought to be getting tired of karma fortunes by now.transmitthis ought to be getting tired of karma fortunes by now.transmitthis ought to be getting tired of karma fortunes by now.transmitthis ought to be getting tired of karma fortunes by now.transmitthis ought to be getting tired of karma fortunes by now.transmitthis ought to be getting tired of karma fortunes by now.transmitthis ought to be getting tired of karma fortunes by now.transmitthis ought to be getting tired of karma fortunes by now.transmitthis ought to be getting tired of karma fortunes by now.transmitthis ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
transmitthis's Avatar
 
Posts: 285
Karma: 1003542
Join Date: May 2011
Device: Google Nexus 7 16GB
I was just looking for the exact same specific thing - weird

Surly there is something we can put after the shortcut to open a specific library?

calibre-portable.exe -open "mylibrary" shortcut

Would be useful for those of us who use Calibre portable on their main system, but just don't see the need to install it.
transmitthis is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2012, 08:01 AM   #6
DoctorOhh
US Navy, Retired
DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
DoctorOhh's Avatar
 
Posts: 8,908
Karma: 12755553
Join Date: Feb 2009
Location: North Carolina
Device: Nexus 7
Quote:
Originally Posted by transmitthis View Post
Would be useful for those of us who use Calibre portable on their main system, but just don't see the need to install it.
It may be useful but it currently does not exist. Until it exists just setup your primary library in the Calibre Library folder as expected by calibre portable.
DoctorOhh is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2012, 08:47 AM   #7
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 26,433
Karma: 5383257
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
If you want to use calibre portable on your main system, dont run it with calibre-portable.exe, run it with calibre.exe, then it will be identical to running an "installed" calibre.
kovidgoyal is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Library in Calibre Portable Philip36Fld Library Management 8 05-19-2013 03:45 PM
Calibre Library on portable drive Thalia Helikon Devices 2 01-10-2012 11:03 PM
Calibre Portable Library Location Brendan440 Library Management 1 12-26-2011 12:16 PM
Calibre Portable - Which Library Opens? nynaevelan Calibre 5 09-21-2011 01:58 PM
keeping library on pc and portable? shootist Calibre 1 09-05-2011 03:55 AM


All times are GMT -4. The time now is 11:21 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.