Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-24-2012, 02:36 AM   #1
trooperchix
Junior Member
trooperchix began at the beginning.
 
Posts: 1
Karma: 10
Join Date: Dec 2011
Device: kindle 3
Updated Calibre but old version still comes up..

I run Ubuntu Precise 12.04. I have noticed two issues. One, calibre has stopped recognizing my kindle 3. It had before, not sure what changed, other than an upgrade in my Ubuntu version.


It is related to the bigger issue.. I have repeatedly attempted to upgrade calibre as per the instructions. For whatever reason, upon booting calibre, the version that comes up is 0.8.29. I've tried the upgrade a number of times. I've even gone as far as deleting the installation directory then reinstalling. No change. Any ideas? Thanks.
trooperchix is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2012, 03:18 AM   #2
theducks
Grand Sorcerer
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 14,122
Karma: 5468860
Join Date: Aug 2009
Location: The (original) Silicon Valley, USA
Device: Galaxy Tab 2, Astak Pocket Pro, K4NT
Quote:
Originally Posted by trooperchix View Post
I run Ubuntu Precise 12.04. I have noticed two issues. One, calibre has stopped recognizing my kindle 3. It had before, not sure what changed, other than an upgrade in my Ubuntu version.


It is related to the bigger issue.. I have repeatedly attempted to upgrade calibre as per the instructions. For whatever reason, upon booting calibre, the version that comes up is 0.8.29. I've tried the upgrade a number of times. I've even gone as far as deleting the installation directory then reinstalling. No change. Any ideas? Thanks.
The repository version is ANCIENT and only gets changed when a new version of Ubuntu is released. IMHO 'remove' using Synaptic
Then run the command line shown on the Calibre Linux Download page
theducks is offline   Reply With Quote
 
Enthusiast
Old 07-24-2012, 07:24 PM   #3
malevans
Junior Member
malevans began at the beginning.
 
Posts: 2
Karma: 10
Join Date: Jul 2012
Device: iPad
I am having what appears to be the same issue as trooperchix except I am running Win7 32 bit.

For the last 5 or 6 upgrades I have dutifully run the upgrade pretty much as soon as it is released however it still shows that I am running 0.8.56 and that I need to upgrade to 0.8.61 as of today.

I checked the dates on the .exe which shows 19/07/12 which ties in line with the release on 20/7.

I can see that the updates are being applied by checking the current functionality against the change log eg. my current version show news feeds that were added in 0.8.6 etc.

I would normally just hit Help|About to check the version number but alas Calibre doesn't follow that.

Any suggestions?? I have not yet uninstalled and reinstalled latest version but my feeling is that it may clear the issue only in the short term.

Appreciate any ideas.

Cheers
malevans is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2012, 11:59 PM   #4
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,285
Karma: 4961457
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Do you have an asterix next to the version number in calibre? In which case you have setup calibre to run from source in the past. Update your source checkout or unset the CALIBRE_DEVELOP_FROM environment variable.
kovidgoyal is online now   Reply With Quote
Old 07-25-2012, 01:26 AM   #5
malevans
Junior Member
malevans began at the beginning.
 
Posts: 2
Karma: 10
Join Date: Jul 2012
Device: iPad
Thanks for the reply Kovid.
I dont have an asterix as you can see from the screen shot attached. It is showing that I am only running 0.8.56 however as per my original post it seems that I am running at least 0.8.6.

I don't recall 'doing anything' that would have changed settings apart from whatever is accessible via preferences.

Hope you are able to point me in the right direction

Cheers
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ScreenClip.png
Views:	54
Size:	222.8 KB
ID:	89694  
malevans is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2012, 01:48 AM   #6
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,285
Karma: 4961457
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Then do an uninstall and re-install.
kovidgoyal is online now   Reply With Quote
Old 07-26-2012, 04:58 AM   #7
itimpi
Wizard
itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 4,014
Karma: 777817
Join Date: Nov 2008
Device: Sony PRS-950, iphone/ipad (Marvin/iBooks/QuickReader)
If an uninstall/reinstall does not fix the problem then it might be worth checking the properties of the shortcut you use to start calibre in cae it is pointing to another version installed somewhere else.
itimpi is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2012, 05:36 AM   #8
opitzs
Avid Reader
opitzs can successfully navigate the Paris bus system.opitzs can successfully navigate the Paris bus system.opitzs can successfully navigate the Paris bus system.opitzs can successfully navigate the Paris bus system.opitzs can successfully navigate the Paris bus system.opitzs can successfully navigate the Paris bus system.opitzs can successfully navigate the Paris bus system.opitzs can successfully navigate the Paris bus system.opitzs can successfully navigate the Paris bus system.opitzs can successfully navigate the Paris bus system.opitzs can successfully navigate the Paris bus system.
 
opitzs's Avatar
 
Posts: 161
Karma: 36472
Join Date: Sep 2008
Location: Look for rain, hail and snow...
Device: PRS-505, PRS-600, PRS T1, Kobo Glo
Also helpful: "which calibre" shows you, which calibre version is started, when you start it without a specified path (The first one found in your PATH might be the old one)
opitzs is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
kindle 3, not recognize, not recognized, not upgrading, ubuntu

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Odyssey Odyssey updated to Version 4.0 (build 1485) sucah Bookeen 29 01-14-2012 04:46 PM
Can I upload an updated version of my EPUB to the iTunes store? SamL Apple Devices 4 07-22-2011 12:01 PM
Version not updated dutchnomad Calibre 4 06-03-2011 04:16 AM
Updated Christian Bible Launches eBook Version Before Print Version tubemonkey News 21 12-30-2010 03:53 PM
Kindle DX just auto-updated to version 2.3 via whispernet lastole News 7 11-27-2009 08:25 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:30 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.