Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre > Conversion

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-14-2012, 06:07 PM   #1
SOThunder
Junior Member
SOThunder began at the beginning.
 
Posts: 1
Karma: 10
Join Date: Feb 2012
Device: Sony Reader PRS-T1
Search and Replace

I've been using Calibre for a while now and I really like it, but I seem to be lost when it comes to using this feature.
I recently tried to convert a book, it seemed to work alright but the punctuation got lost some how. Instead of " and " I get \a147 and \a146 and other things similar to that. I've tried to use the search and replace to change \a147 to a " (quotation mark) but it dosen't seem to do anything. Any know what I'm doing wrong?
SOThunder is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2012, 01:55 PM   #2
BookJunkieLI
Addict
BookJunkieLI could sell banana peel slippers to a Deveel.BookJunkieLI could sell banana peel slippers to a Deveel.BookJunkieLI could sell banana peel slippers to a Deveel.BookJunkieLI could sell banana peel slippers to a Deveel.BookJunkieLI could sell banana peel slippers to a Deveel.BookJunkieLI could sell banana peel slippers to a Deveel.BookJunkieLI could sell banana peel slippers to a Deveel.BookJunkieLI could sell banana peel slippers to a Deveel.BookJunkieLI could sell banana peel slippers to a Deveel.BookJunkieLI could sell banana peel slippers to a Deveel.BookJunkieLI could sell banana peel slippers to a Deveel.
 
Posts: 281
Karma: 3136
Join Date: Jan 2010
Location: Long Island
Device: Nook, REB 1100, Ebookwise 1500, Jb-Lite, PRS-650, PB302, Asus T-90MT
I think you want to ask this question over in the Conversion forum rather than here. Based on what I know, which I admit isn't much, I think you want to be using something like the Tweak EPUB plugin rather than the Search And Replace function. I think the S&R is more for editing Metadata type things than the contents of your actual books.
BookJunkieLI is offline   Reply With Quote
 
Advertisement
Old 04-29-2012, 09:29 AM   #3
idea00
Junior Member
idea00 will become famous soon enoughidea00 will become famous soon enoughidea00 will become famous soon enoughidea00 will become famous soon enoughidea00 will become famous soon enoughidea00 will become famous soon enough
 
Posts: 7
Karma: 684
Join Date: Apr 2012
Device: android
This reply is a bit late but:

The characters are PML characters which can be replaced with the html char code equivalent (see link)
Search/Replace in calibre works fine but the search is a regular expression so you actually need to use \\a147 (the backslash is a escape special character and needs to be escaped with a backslash)
idea00 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Search And Replace using Series value? Robmonster Calibre 7 11-15-2011 11:59 AM
Search and replace TdeV Sigil 1 10-30-2011 05:45 PM
search and replace - drops blanks in replace ? cybmole Conversion 10 03-13-2011 04:07 AM
Search and replace in 0.2.0 paulpeer Sigil 7 03-13-2010 12:59 PM
Why no search and replace? charleski Sigil 10 11-24-2009 05:13 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:51 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.