Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-13-2011, 05:54 PM   #1
kungom
Junior Member
kungom began at the beginning.
 
Posts: 4
Karma: 10
Join Date: Oct 2010
Device: Sony
Post Problem Acessing sony reader via caliber

I have a Sony eReader prs900 and recently I have been unable to "see" the device in caliber. I am running caliber v0.7.38 running on a windows 7 system. I have disabled auto start of the sony ereaderlibrary app and deleted the media.xml file (just in case it was a problem caused by the sony app). The SOny app and windows explorer can see the device no problem. Suggestions?
kungom is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2011, 06:51 PM   #2
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,908
Karma: 5035037
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
preferences->miscellaneous->debug device detection with your device connected
kovidgoyal is online now   Reply With Quote
 
Enthusiast
Old 01-15-2011, 03:37 PM   #3
kungom
Junior Member
kungom began at the beginning.
 
Posts: 4
Karma: 10
Join Date: Oct 2010
Device: Sony
Update

I have tried several times restarting it in debug mode. The first few times I noticed it was showing itunes related info. I disconnected my ipod and shut down itunes and this time I saw my device. (quickly syncing the device). I tehn shut down caliber and restarted the borders app to push a few borders books to the device. I then restarted caliber (unplugging an replugging the reader first, and once again the device does not show. Latest debug log is listed below:
calibre Debug log
calibre 0.7.40
Windows-7-6.1.7600
Windows
('Windows', '7', '6.1.7600')
Python 2.7.0
Windows: ('7', '6.1.7600', '', 'Multiprocessor Free')
Starting up...
Started up in 3.02000021935
kungom is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2011, 03:43 PM   #4
DoctorOhh
US Navy, Retired
DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.DoctorOhh ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
DoctorOhh's Avatar
 
Posts: 8,838
Karma: 12535517
Join Date: Feb 2009
Location: North Carolina
Device: Nexus 7
Quote:
Originally Posted by kungom View Post
I have tried several times restarting it in debug mode.
Kovid didn't want you to start in debug mode. Kovid wanted you to go to:

Quote:
Originally Posted by kovidgoyal View Post
preferences->miscellaneous->debug device detection with your device connected
Once you have done this post the results here. Also if you're charging any Apple device on your computer, remove it.
DoctorOhh is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2011, 04:10 PM   #5
kungom
Junior Member
kungom began at the beginning.
 
Posts: 4
Karma: 10
Join Date: Oct 2010
Device: Sony
Update 2

Sorry, misremembered his request

Here are those results:
0

Traceback (most recent call last):
File "site-packages\calibre\gui2\device.py", line 64, in run
File "site-packages\calibre\gui2\device.py", line 313, in _books
File "site-packages\calibre\devices\prs505\driver.py", line 170, in books
File "site-packages\calibre\devices\prs505\driver.py", line 165, in initialize_XML_cache
File "site-packages\calibre\devices\prs505\sony_cache.py", line 139, in __init__
KeyError: 0
kungom is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2011, 03:31 AM   #6
chaley
"chaley", not "charley"
chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 5,400
Karma: 821638
Join Date: Jan 2010
Location: France
Device: Many android devices
That isn't what kovid asked for either, but it helps.

There seems to be no media.xml file on the device's main memory. Alternatively, it is malformed. Unplug the reader, let it finish scanning, and try again. If that doesn't fix it, then do a hard reset (not a revert to system default).
chaley is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2011, 02:49 PM   #7
tdekov
Junior Member
tdekov began at the beginning.
 
Posts: 2
Karma: 10
Join Date: Jan 2011
Location: Copenhagen, Denmark
Device: Sony prs-650
I have the same problem. I have a Sony prs-650 which have worked fine until today. I use Calibre 0.7.18 and Ubuntu. Ubuntu can see both the internal drive of the device and the sd-card I have also. Calibre can't see the device anymore. I have not changed any settings. media.xml exists and a reset of the device didn't help.

Output from "debug device detection":
Version: 0.7.18
USB devices on system:
[['0x1d6b',
'0x1',
'0x206',
'Linux 2.6.35-24-generic uhci_hcd',
'UHCI Host Controller',
'0000:00:1a.1'],
['0x483', '0x2016', '0x1', 'STMicroelectronics', 'Biometric Coprocessor', ''],
['0x1d6b',
'0x1',
'0x206',
'Linux 2.6.35-24-generic uhci_hcd',
'UHCI Host Controller',
'0000:00:1d.1'],
['0xa5c', '0x2110', '0x100', 'Broadcom Corp', 'BCM2045B', ''],
['0x1d6b',
'0x1',
'0x206',
'Linux 2.6.35-24-generic uhci_hcd',
'UHCI Host Controller',
'0000:00:1d.0'],
['0x1d6b',
'0x2',
'0x206',
'Linux 2.6.35-24-generic ehci_hcd',
'EHCI Host Controller',
'0000:00:1a.7'],
['0x1d6b',
'0x1',
'0x206',
'Linux 2.6.35-24-generic uhci_hcd',
'UHCI Host Controller',
'0000:00:1d.2'],
['0x54c',
'0x31e',
'0x31a',
'Sony',
'Sony Digital Book Reader',
'08004610011E66C1'],
['0x1d6b',
'0x2',
'0x206',
'Linux 2.6.35-24-generic ehci_hcd',
'EHCI Host Controller',
'0000:00:1d.7'],
['0x1d6b',
'0x1',
'0x206',
'Linux 2.6.35-24-generic uhci_hcd',
'UHCI Host Controller',
'0000:00:1a.0']]
Looking for ALEX
Looking for ANDROID
Looking for AVANT
Looking for AZBOOKA
Looking for BLACKBERRY
Looking for BOOQ
Looking for BOOX
Looking for COOL_ER
Looking for CYBOOK
Looking for DBOOK
Looking for E52
Looking for E71X
Looking for EB511
Looking for EB600
Looking for EBK52
Looking for ECLICTO
Looking for EDGE
Looking for ELONEX
Looking for ESLICK
Looking for FOLDER_DEVICE_FOR_CONFIG
Looking for GEMEI
Looking for GER2
Looking for HANLINV3
Looking for HANLINV5
Looking for ILIAD
Looking for INVESBOOK
Looking for IPAPYRUS
Looking for IREXDR1000
Looking for IREXDR800
Looking for IRIVER_STORY
Looking for ITALICA
Looking for JETBOOK
Looking for KINDLE
Looking for KINDLE2
Looking for KINDLE_DX
Looking for KOBO
Looking for KOGAN
Looking for MENTOR
Looking for N516
Looking for N770
Looking for N810
Looking for NEWSMY
Looking for NOOK
Looking for NUUT2
Looking for PALMPRE
Looking for PDNOVEL
Looking for POCKETBOOK301
Looking for POCKETBOOK360
Looking for README
Looking for S60
Looking for SHINEBOOK
Looking for SNE
Looking for SPECTRA
Looking for SWEEX
Looking for TECLAST_K3
Looking for THEBOOK
Devices possibly connected: None



Any help is apprecitated!
Thor

Last edited by tdekov; 01-16-2011 at 03:47 PM. Reason: I forgot to plug in the device before grabbing til debug output.
tdekov is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2011, 04:43 PM   #8
itimpi
Wizard
itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.itimpi ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 4,050
Karma: 777825
Join Date: Nov 2008
Device: Sony PRS-950, iphone/ipad (Marvin/iBooks/QuickReader)
It does not appear as if Calibre is even checking for the Sony. You might want to check under Preferences->Plugins->Device Interface Plugins that the Sony device driver is enabled.
itimpi is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 03:33 PM   #9
tdekov
Junior Member
tdekov began at the beginning.
 
Posts: 2
Karma: 10
Join Date: Jan 2011
Location: Copenhagen, Denmark
Device: Sony prs-650
@itimpi Thank you for guiding in the right direction. I checked the Device Interface Plugins section as you suggested. It turns out that I had misunderstood the interface and disabled the Sony device driver instead of enabling it. I didn't expect all device drivers to be enabled initially. So it all works fine now :-)
Thanks again!
tdekov is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
caliber, prs900, sony

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Caliber 0.6.12 - "Fetch News" problem berniej Calibre 13 09-19-2009 10:39 AM
Newbie question: mobi convert to sony with Caliber MaxwellBeckett Sony Reader 3 05-07-2009 12:46 PM
caliber problem anatoliy Calibre 1 12-30-2008 05:55 PM
Caliber Created Epubs freezing the reader? JGB Calibre 5 12-13-2008 09:57 PM
Acessing the pen. GregS iRex 35 11-09-2007 08:06 AM


All times are GMT -4. The time now is 01:14 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.