Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre > Plugins

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-05-2010, 03:07 PM   #1
hakan42
Zealot
hakan42 is on a distinguished road
 
hakan42's Avatar
 
Posts: 136
Karma: 60
Join Date: Jul 2009
Location: Munich, Germany
Device: Nook Classic rooted; Galaxy S IV with Aldiko, other older devices
Calibre 0.7.32 - Plugins not working after installation?

Hi,


I just installed 0.7.32 and added the "Search The Internet" and "Hello World" plugins as described in the forum (and in the "customizing calibre" part of the developer documentation).

In the plugins overview ("calibre - Preferences - Plugins - User Interface Action Plugins"), I can see that the "Search The Internet" plugin in version 1.1.0 is installed. Also, I can see in my %APPDATA%\calibre\plugins directory the zip file for the two plugins ("Hello World Plugin.zip" and "Search The Internet.zip").

Nevertheless, neither the ctrl-shift-H for the demo plugin nor the search plugin work, for the search plugin, I can't even see the menu entries it should have added.

Anyone any idea how I can debug any issues I might have here?


Regards,
Hakan
hakan42 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2010, 03:23 PM   #2
kiwidude
calibre/Sigil Developer
kiwidude ought to be getting tired of karma fortunes by now.kiwidude ought to be getting tired of karma fortunes by now.kiwidude ought to be getting tired of karma fortunes by now.kiwidude ought to be getting tired of karma fortunes by now.kiwidude ought to be getting tired of karma fortunes by now.kiwidude ought to be getting tired of karma fortunes by now.kiwidude ought to be getting tired of karma fortunes by now.kiwidude ought to be getting tired of karma fortunes by now.kiwidude ought to be getting tired of karma fortunes by now.kiwidude ought to be getting tired of karma fortunes by now.kiwidude ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 4,230
Karma: 1345754
Join Date: Oct 2010
Location: London, UK
Device: Kindle Paperwhite 3G, iPad 3, iPad Air
Did you carefully read the instructions in the first post of the GUI plugins thread. Installing a plugin will never add it to your menus, that is a manual step you have to do yourself after restarting Calibre.
kiwidude is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2010, 03:24 PM   #3
hakan42
Zealot
hakan42 is on a distinguished road
 
hakan42's Avatar
 
Posts: 136
Karma: 60
Join Date: Jul 2009
Location: Munich, Germany
Device: Nook Classic rooted; Galaxy S IV with Aldiko, other older devices
Sorry, problem is solved.

I missed step 6 in the main documentation about "By default the new plugin will not appear in any menus or toolbars. To add it to any of these you must go to Preferences->Interface->Customise the toolbar."

Sorry for not really double-checking that I have followed all the steps

Last edited by hakan42; 12-05-2010 at 03:26 PM. Reason: kiwidude posted the solution at the same time I found it :o
hakan42 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
plugins

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Custom GUI plugins for Calibre here... kiwidude Plugins 299 01-27-2011 07:38 PM
Infinite Calibre 0.7.4 Installation Midas Calibre 2 06-22-2010 03:03 PM
installation of calibre tblackt Calibre 2 11-01-2009 08:25 PM
Error on installation of calibre 0.6.13 sleepyDragon Calibre 5 09-22-2009 05:37 AM
My installation of calibre crashes dynabook Calibre 1 06-02-2008 06:04 PM


All times are GMT -4. The time now is 05:19 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.