Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-10-2010, 09:05 AM   #16
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,277
Karma: 4961457
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Quote:
Originally Posted by JvdW View Post
What specific things does QT 4.7 add to work with touchscreens?
I have a Mimo 740 touchscreen hanging of my HTPC (Win7) which also downloads some news in the morning and haven't had any problems navigating Calibre with it.

Just curious and going to try it.

Joop
I believe it adds support for gestures, also the touchscreen driver was completely disabled in the Qt 4.6 build of calibre as it caused hangs on some windows installs. I believe the underlying bug has been fixed in 4.7 so I re-enabled it. If 4.6 based calibre was working on your touchscreen device that would have been through the conversion of touchscreen to mouse events.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 09:14 AM   #17
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,277
Karma: 4961457
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
@Sweetpea: I also cannot reproduce this on either XP or 7. I did notice that once in a while a click would be ignored and I would have to move the mouse off the icon, bring it back and click again on XP.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 09:15 AM   #18
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,277
Karma: 4961457
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
@Perkin: That would be because of unrelated changes, I'll pass on the info to Starson17 who maintains the merge code.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 09:17 AM   #19
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,277
Karma: 4961457
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
@Manichean: I've uploaded the updated translations string to launchapd, you should see there there in an hour or so.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 09:54 AM   #20
Sweetpea
Grand Sorcerer
Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Sweetpea's Avatar
 
Posts: 7,939
Karma: 22621990
Join Date: Dec 2008
Location: Krewerd
Device: HTC Flyer; BBMini; Sony PRS650; Onyx Boox T68
Quote:
Originally Posted by kovidgoyal View Post
@Sweetpea: I also cannot reproduce this on either XP or 7. I did notice that once in a while a click would be ignored and I would have to move the mouse off the icon, bring it back and click again on XP.
Never had that problem with previous versions (currently using .24). I actually de-installed it, installed .24 again. No problems at all.

I had to kill the entire process at one point, as the right mouse menu didn't show up anymore. And maximizing in the task manager didn't work either.
Sweetpea is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 09:56 AM   #21
jbcohen
Wizard
jbcohen ought to be getting tired of karma fortunes by now.jbcohen ought to be getting tired of karma fortunes by now.jbcohen ought to be getting tired of karma fortunes by now.jbcohen ought to be getting tired of karma fortunes by now.jbcohen ought to be getting tired of karma fortunes by now.jbcohen ought to be getting tired of karma fortunes by now.jbcohen ought to be getting tired of karma fortunes by now.jbcohen ought to be getting tired of karma fortunes by now.jbcohen ought to be getting tired of karma fortunes by now.jbcohen ought to be getting tired of karma fortunes by now.jbcohen ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
jbcohen's Avatar
 
Posts: 2,625
Karma: 3713996
Join Date: Oct 2010
Location: Palanthas
Device: Kindle 5 Paperwhite
Calibre does not support my ereader, I have one of the odd ball readers, its an Aluratek Libra Pro.
jbcohen is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 10:00 AM   #22
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,277
Karma: 4961457
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Quote:
Originally Posted by Sweetpea View Post
Never had that problem with previous versions (currently using .24). I actually de-installed it, installed .24 again. No problems at all.

I had to kill the entire process at one point, as the right mouse menu didn't show up anymore. And maximizing in the task manager didn't work either.
Hmm, can you run it from a command prompt with

calibre-debug -g

and see if anything useful gets printed out.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 10:13 AM   #23
Sweetpea
Grand Sorcerer
Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.Sweetpea ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Sweetpea's Avatar
 
Posts: 7,939
Karma: 22621990
Join Date: Dec 2008
Location: Krewerd
Device: HTC Flyer; BBMini; Sony PRS650; Onyx Boox T68
It didn't print anything, if I simply clicked it (normal left mouse click) to open it again from the system tray.

But when I used right mouse click, I got an error message:

Quote:
Starting up...
Using proxies: {'ftp': 'someproxyserver', 'http': 'someproxyserver'}

Started up in 3.67199993134
Traceback (most recent call last):
File "site-packages\calibre\gui2\update.py", line 34, in run
File "site-packages\mechanize-0.1.11-py2.6.egg\mechanize\_mechanize.py", line
209, in open
File "site-packages\mechanize-0.1.11-py2.6.egg\mechanize\_mechanize.py", line
261, in _mech_open
httperror_seek_wrapper: HTTP Error 504: Proxy Timeout ( Connection timed out. Fo
r more information about this event, see ISA Server Help. )

(oh, I'll have to terminate it again by way of the task manager...)


Edit:

Tried to repeat the process.... But now I again don't have the right mouse menu anymore, nor is there an error message...

Last edited by Sweetpea; 11-10-2010 at 10:16 AM.
Sweetpea is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 10:17 AM   #24
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,277
Karma: 4961457
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
that's just the update check failing. OK I'll update to the newly released Qt 4.7.1 and release another build. Hopefully, whatever the issue is has been fixed in 4.7.1
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 10:36 AM   #25
Manichean
Wizard
Manichean My eyes! My eyes! The light is just too bright!Manichean My eyes! My eyes! The light is just too bright!Manichean My eyes! My eyes! The light is just too bright!Manichean My eyes! My eyes! The light is just too bright!Manichean My eyes! My eyes! The light is just too bright!Manichean My eyes! My eyes! The light is just too bright!Manichean My eyes! My eyes! The light is just too bright!Manichean My eyes! My eyes! The light is just too bright!Manichean My eyes! My eyes! The light is just too bright!Manichean My eyes! My eyes! The light is just too bright!Manichean My eyes! My eyes! The light is just too bright!
 
Manichean's Avatar
 
Posts: 3,130
Karma: 80446
Join Date: Feb 2008
Location: Germany
Device: Cybook Gen3
Quote:
Originally Posted by kovidgoyal View Post
@Manichean: I've uploaded the updated translations string to launchapd, you should see there there in an hour or so.
And they're done. I checked there before to see if the translation had somehow changed and didn't see something. I guess I learned something today
Manichean is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 02:04 PM   #26
Starson17
Wizard
Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.Starson17 can program the VCR without an owner's manual.
 
Posts: 4,004
Karma: 177841
Join Date: Dec 2009
Device: WinMo: IPAQ; Android: HTC HD2, Archos 7o; Java:Gravity T
Quote:
Originally Posted by Perkin
I just merged a few different entries and it did merge the records, but copied the title (and possibly other data) of the to be merged entry over the correct first selected entry.

Re installed normal 7.27 and done exactly same operations and it worked as it should, preserving the first selected entry's data.
Quote:
Originally Posted by kovidgoyal View Post
@Perkin: That would be because of unrelated changes, I'll pass on the info to Starson17 who maintains the merge code.
I'm unable to find any merge code problems on WXP. I tested running from main trunk code, then an uninstall and reinstall the .msi file in Kovid's original post. Is anyone else seeing this? Any steps to reproduce it?

Thanks.
Starson17 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 03:42 PM   #27
nynaevelan
eBook Junkie
nynaevelan ought to be getting tired of karma fortunes by now.nynaevelan ought to be getting tired of karma fortunes by now.nynaevelan ought to be getting tired of karma fortunes by now.nynaevelan ought to be getting tired of karma fortunes by now.nynaevelan ought to be getting tired of karma fortunes by now.nynaevelan ought to be getting tired of karma fortunes by now.nynaevelan ought to be getting tired of karma fortunes by now.nynaevelan ought to be getting tired of karma fortunes by now.nynaevelan ought to be getting tired of karma fortunes by now.nynaevelan ought to be getting tired of karma fortunes by now.nynaevelan ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
nynaevelan's Avatar
 
Posts: 1,320
Karma: 1459924
Join Date: May 2010
Location: USA
Device: Kindle Fire HD 2012, Kindle PW2, Galaxy Tab 10.1
I do not know which version of 0.7.27 started it but now when I select either convert individually or in bulk, Calibre no longer remembers the last output type, it keeps starting with epub. With 0.7.26 it does remember my previous output type.
nynaevelan is online now   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 04:29 PM   #28
acolsandra
Enthusiast
acolsandra began at the beginning.
 
acolsandra's Avatar
 
Posts: 35
Karma: 10
Join Date: Sep 2009
Location: The Netherlands
Device: bebook1, pocketbook 302
I installed it on a windows xp sp3 dutch computer. Didn't notice anything quicker in starting calibre up and that was after I splitted my libraries this afternoon in "old" version 07.27. So it has to read less book on startup.

Opening ebookviewer is very very quick.

I cannot reproduce the problem of sweetpea, I can open it from the system tray with one click (left mouse button).

I can try it on my vista computer later this week, I will let you know my experiences then.

thanks for all your efforts kovid
acolsandra is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 06:15 PM   #29
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,277
Karma: 4961457
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
@sweetpea: I've updated the msi to use Qt 4.7.1, see if that helps
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 08:45 PM   #30
SirBC
Connoisseur
SirBC is on a distinguished road
 
Posts: 54
Karma: 64
Join Date: Nov 2007
Device: Kindle
Some further testing on the speed of initially opening a book with different formats in the ebook viewer:

Lit: Still very slow (~10 seconds)
Epub: Very fast (< 0.5 seconds)
LRF: Very slow
Mobi: Very fast
PDB: Very fast
PRC: Very fast
SirBC is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Classic G:RSS: Optimized Google Reader (RSS) for the Nook [BETA Testers needed] Fmstrat Barnes & Noble NOOK 24 12-28-2010 12:22 PM
Windows testing needed kovidgoyal Calibre 19 01-17-2010 02:35 PM
calibre ereader output testers needed user_none Other formats 24 05-11-2009 12:00 AM
Web Browsing from the Ebw-1150 - BETA Testers needed Nate the great Fictionwise eBookwise 26 09-21-2008 11:52 PM
Beta Testers Wanted for Fish Tycoon for Windows Bob Russell Lounge 0 08-19-2005 06:33 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:18 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.