Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre > Devices

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-14-2014, 04:46 PM   #1
NSILMike
Connoisseur
NSILMike began at the beginning.
 
Posts: 64
Karma: 10
Join Date: Apr 2011
Location: Suburb of Boston, MA
Device: Kindle KeyBoard & Nexus 7
Have to reboot PC?

A strange problem, started a few weeks back, and is surviving at least two Calibre updates.
My PC runs windows 7 Ultimate. I use Calibre to download various news sites, and then Calibre Companion to sync them to my Nexus 7 (Android) tablet.
Perhaps 2 out of 3 or 4 days, Calibre downloads but can't save the news sources. All show up in Calibre as 0 byte files. So, I delete them, and restart Calibre and so far, it can successfully download them on the second try. But...whenever this happens, Calibre Companion cannot sync to Calibre on the PC. Calibre is absolutely started on the PC but Companion thinks it is not... to fix this, I have to reboot the PC.
Anybody have a clue about this....?
NSILMike is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2014, 06:37 PM   #2
theducks
Grand Sorcerer
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 14,262
Karma: 5495470
Join Date: Aug 2009
Location: The (original) Silicon Valley, USA
Device: Galaxy Tab 2, Astak Pocket Pro, K4NT
Quote:
Originally Posted by NSILMike View Post
A strange problem, started a few weeks back, and is surviving at least two Calibre updates.
My PC runs windows 7 Ultimate. I use Calibre to download various news sites, and then Calibre Companion to sync them to my Nexus 7 (Android) tablet.
Perhaps 2 out of 3 or 4 days, Calibre downloads but can't save the news sources. All show up in Calibre as 0 byte files. So, I delete them, and restart Calibre and so far, it can successfully download them on the second try. But...whenever this happens, Calibre Companion cannot sync to Calibre on the PC. Calibre is absolutely started on the PC but Companion thinks it is not... to fix this, I have to reboot the PC.
Anybody have a clue about this....?
My first guess is your (WiFi) network is going to sleep and not waking up properly (re-establish the connection).

My second guess is

theducks is online now   Reply With Quote
Old 03-14-2014, 08:02 PM   #3
NSILMike
Connoisseur
NSILMike began at the beginning.
 
Posts: 64
Karma: 10
Join Date: Apr 2011
Location: Suburb of Boston, MA
Device: Kindle KeyBoard & Nexus 7
Quote:
Originally Posted by theducks View Post
My first guess is your (WiFi) network is going to sleep and not waking up properly (re-establish the connection).

My second guess is

No, it's not the wifi going to sleep... there is no sleep mode on wifi routers as you probably know... Plus the PC is hard wired to the router and not dependent on wifi. I start calibre, and initiate the downloads so everything is awake just fine.
NSILMike is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2014, 08:34 PM   #4
theducks
Grand Sorcerer
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 14,262
Karma: 5495470
Join Date: Aug 2009
Location: The (original) Silicon Valley, USA
Device: Galaxy Tab 2, Astak Pocket Pro, K4NT
Quote:
Originally Posted by NSILMike View Post
No, it's not the wifi going to sleep... there is no sleep mode on wifi routers as you probably know... Plus the PC is hard wired to the router and not dependent on wifi. I start calibre, and initiate the downloads so everything is awake just fine.
You are correct that Routers don't sleep,

BUT I know Intel and Realtek Lan ports (on PC) can.
Device Manager:Network adapter: Properties: (power tab)
theducks is online now   Reply With Quote
Old 03-15-2014, 05:11 AM   #5
chaley
"chaley", not "charley"
chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.chaley ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Posts: 5,049
Karma: 802238
Join Date: Jan 2010
Location: France
Device: Many android devices
Not wanting to be alarmist, but you might want to do a complete scan for malware. It sounds like something is interfering with access to the file system and networking. Do the scan with a different AV than you are currently using.

Also, be sure that your calibre library is on a local disc, not on the LAN somewhere.
chaley is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2014, 05:05 PM   #6
NSILMike
Connoisseur
NSILMike began at the beginning.
 
Posts: 64
Karma: 10
Join Date: Apr 2011
Location: Suburb of Boston, MA
Device: Kindle KeyBoard & Nexus 7
Quote:
Originally Posted by chaley View Post
Not wanting to be alarmist, but you might want to do a complete scan for malware. It sounds like something is interfering with access to the file system and networking. Do the scan with a different AV than you are currently using.

Also, be sure that your calibre library is on a local disc, not on the LAN somewhere.
No, there's no malware. I'm exceedingly paranoid about that... Avast is my real-time anti-virus, plus I run Malwarebytes, usually about twice a week.
Plus this is the only suspicious behavior I've seen. I suspect there is some minor corruption somewhere in a dll or ?

28 March Update: it's cured. Don't know how, but one of the Calibre updates or perhaps a windows update has eliminated this problem... wish I knew how though!

Last edited by NSILMike; 03-28-2014 at 03:18 PM.
NSILMike is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2014, 05:07 PM   #7
NSILMike
Connoisseur
NSILMike began at the beginning.
 
Posts: 64
Karma: 10
Join Date: Apr 2011
Location: Suburb of Boston, MA
Device: Kindle KeyBoard & Nexus 7
Quote:
Originally Posted by theducks View Post
You are correct that Routers don't sleep,

BUT I know Intel and Realtek Lan ports (on PC) can.
Device Manager:Network adapter: Properties: (power tab)
It can happen (and has) when I'm sitting in front of the PC with a browser open, etc., etc. There is some glitch somewhere that is causing this, of course, but it's not sleeping ethernet adapters... thanks for the idea though.
NSILMike is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2014, 05:08 PM   #8
NSILMike
Connoisseur
NSILMike began at the beginning.
 
Posts: 64
Karma: 10
Join Date: Apr 2011
Location: Suburb of Boston, MA
Device: Kindle KeyBoard & Nexus 7
Quote:
Originally Posted by NSILMike View Post
No, there's no malware. I'm exceedingly paranoid about that... Avast is my real-time anti-virus, plus I run Malwarebytes, usually about twice a week.
Plus this is the only suspicious behavior I've seen. I suspect there is some minor corruption somewhere in a dll or ?

28 March Update: it's cured. Don't know how, but one of the Calibre updates or perhaps a windows update has eliminated this problem... wish I knew how though!
It's back again. The only thing I can relate it to is that when I (rarely) use IE 11, it happens. And, only a reboot cures it. Some IE 11 service is interfering with Calibre...?
NSILMike is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot reboot - help! khalleron Nook Color & Nook Tablet 0 05-05-2011 09:42 PM
602 reboot nel PocketBook 1 02-14-2011 07:28 AM
602 reboot nel PocketBook Developer's Corner 1 02-12-2011 03:55 PM
Have to reboot often Karinfhd Nook Color & Nook Tablet 2 11-29-2010 01:20 PM
Why I need to reboot the Dr so often? physics@war iRex 3 06-03-2009 04:55 PM


All times are GMT -4. The time now is 05:24 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.