Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Readers > Kobo Reader > Kobo Developer's Corner

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-04-2014, 05:03 PM   #1
axellec
Junior Member
axellec began at the beginning.
 
Posts: 8
Karma: 10
Join Date: Jan 2014
Device: Kobo Aura HD
Can't telnet / dropbear: no IP address seen for device

Hello,
I'm trying to telnet to my new Kobo Aura HD but it does not work: I can't see my ereader with an nmap 192.168.0.10-30 (that's the range where it should be).

I also tried dropbear, no more success.

This is what I did.
I created a KoboRoot.tgz to drop in .kobo with
etc/init.d/rcS: added to the end:

Code:
/mnt/onboard/run.sh &
mkdir -p /dev/pts
mount -t devpts devpts /dev/pts
etc/inittab

Code:
::sysinit:/etc/init.d/rcS
::respawn:/sbin/getty -L ttymxc0 115200 vt100
::ctrlaltdel:/sbin/reboot
::shutdown:/bin/umount -a -r
::restart:/sbin/init
::respawn:/usr/sbin/inetd -f /etc/inetd.conf
etc/inetd.conf: my inetd.conf differs from the ones I usually see on the net.
I tried this:
Code:
# <service_name> <sock_type> <proto> <flags> <user> <server_path> <args>
#ftp    stream  tcp     nowait  root    /usr/sbin/tcpd          in.ftpd
telnet  stream  tcp     nowait  root    /bin/busybox telnetd -i
or this:
Code:
# <service_name> <sock_type> <proto> <flags> <user> <server_path> <args>
ftp     stream  tcp     nowait  root    /usr/sbin/tcpd          in.ftpd
telnet  stream  tcp     nowait  root    /usr/sbin/telnetd       telnetd -l /bin/login
My run.sh contains:
Code:
cat /proc/cpuinfo > /mnt/onboard/CPUINFO
cp /etc/inittab /mnt/onboard
cp /etc/inetd.conf /mnt/onboard
/sbin/ifconfig -a > /mnt/onboard/NETWORK
/mnt/onboard/dropbear/dropbear -r /mnt/onboard/dropbear/kobokey
echo "DONE" >> /mnt/onboard/CPUINFO
I get the expected output in CPUINFO, including the trailing DONE.

Code:
Processor	: ARMv7 Processor rev 5 (v7l)
BogoMIPS	: 999.42
Features	: swp half thumb fastmult vfp edsp neon vfpv3 
CPU implementer	: 0x41
CPU architecture: 7
CPU variant	: 0x2
CPU part	: 0xc08
CPU revision	: 5

Hardware	: Freescale MX50 Reference Design Platform
Revision	: 50011
Serial		: 0000000000000000
DONE
I am a bit surprised that NETWORK only shows lo:
Code:
lo        Link encap:Local Loopback  
          LOOPBACK  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
But perhaps network is not set at the time run.sh is run.

Anyway, in the end, impossible to telnet my device. I don't see any host up with a possible IP address.

Of course, my device is connected to my local wifi, and that's working.

Can anyone suggest an idea?



Thanks.

PS. I have a Kobo Aura HD with 3.1.1 firmware.
SerialNumber: N204B3xxxx...
axellec is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2014, 05:20 PM   #2
surquizu
Addict
surquizu , Klaatu Barada Niktu!surquizu , Klaatu Barada Niktu!surquizu , Klaatu Barada Niktu!surquizu , Klaatu Barada Niktu!surquizu , Klaatu Barada Niktu!surquizu , Klaatu Barada Niktu!surquizu , Klaatu Barada Niktu!surquizu , Klaatu Barada Niktu!surquizu , Klaatu Barada Niktu!surquizu , Klaatu Barada Niktu!surquizu , Klaatu Barada Niktu!
 
surquizu's Avatar
 
Posts: 201
Karma: 5392
Join Date: Jun 2008
Location: Zaragoza (Spain)
Device: prs-505, kobo auraHD
Telnet works perfectly on my auraHD (3.1.1) with Wi-Fi and USB. I followed the instructions in these posts:

WIFI:
http://www.mobileread.com/forums/sho...et#post2700881

USB (PBCHESS):
http://www.mobileread.com/forums/sho...d.php?t=201632

http://www.mobileread.com/forums/sho...1&postcount=48

surquizu is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 05:54 AM   #3
axellec
Junior Member
axellec began at the beginning.
 
Posts: 8
Karma: 10
Join Date: Jan 2014
Device: Kobo Aura HD
SSH works :)

Okay I solved my problem:

- not seeing the device with nmap: looks like the device wasn't connected straight away to the wifi. If I use the browser once, then it connects, gets an IP address, and then no problem I see my device.

- telnet port not open, but I don't really care, because ssh is working and that's what I really want. So actually, I removed telnet and ftp.

Thanks!
axellec is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help from those who have telnet access giorgio130 Kobo Developer's Corner 10 06-12-2013 03:03 PM
360 Plus How to enter address into browser address field? Hope PocketBook 15 04-06-2012 12:07 PM
SSH keys with dropbear? enn Kindle Developer's Corner 2 10-07-2010 12:54 AM
iLiad PC and iliad together: ssh? dropbear? daudi iRex Developer's Corner 10 01-13-2008 09:47 AM
iLiad dropbear ssh: how to change root password? daudi iRex Developer's Corner 2 01-10-2008 04:49 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:32 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.