Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Readers > Sony Reader

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-13-2013, 08:23 AM   #1
mediax
Readaholic
mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
mediax's Avatar
 
Posts: 249
Karma: 1058454
Join Date: Jul 2009
Location: Swindon, UK
Device: Sony PRS-T2 (previously 505 and 650)
Strange Wi-fi behaviour

Has anyone else had a problem connecting to a password-protected network with a T2?

My internet browser works fine with unprotected networks, but when I try to access a web site (Google is my usual test) through any password-protected network the browser just hangs. Next time I access the browser, however, it seems to have loaded the page I was trying to look at.

Yes, I am using the correct passwords for the networks I'm trying to access (honestly!) - and the behaviour is consistent on more than one network. My phone and laptop access the networks in question with no problems.

I'd appreciate any thoughts or suggestions!
mediax is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2013, 08:10 AM   #2
mediax
Readaholic
mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
mediax's Avatar
 
Posts: 249
Karma: 1058454
Join Date: Jul 2009
Location: Swindon, UK
Device: Sony PRS-T2 (previously 505 and 650)
I thought I'd give this a bump, as I'm still experiencing this problem, despite a system update - which I was unable to download until I switched to an unprotected access point.

In the absence of any responses, I'm beginning to wonder if it is only me experiencing anything like this!
mediax is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2013, 12:52 AM   #3
pssquirrel
ebooknut
pssquirrel ought to be getting tired of karma fortunes by now.pssquirrel ought to be getting tired of karma fortunes by now.pssquirrel ought to be getting tired of karma fortunes by now.pssquirrel ought to be getting tired of karma fortunes by now.pssquirrel ought to be getting tired of karma fortunes by now.pssquirrel ought to be getting tired of karma fortunes by now.pssquirrel ought to be getting tired of karma fortunes by now.pssquirrel ought to be getting tired of karma fortunes by now.pssquirrel ought to be getting tired of karma fortunes by now.pssquirrel ought to be getting tired of karma fortunes by now.pssquirrel ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
pssquirrel's Avatar
 
Posts: 205
Karma: 573170
Join Date: Oct 2011
Device: Sony T2 & T1 (previously PRS-350)
Sorry to hear you're having trouble with your T2. FWIW, I've not had any problem connecting my T2 to a password-protected network. Hope you figure it out.

Last edited by pssquirrel; 05-25-2013 at 01:35 AM.
pssquirrel is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2013, 08:33 PM   #4
hpjrt
Connoisseur
hpjrt is clearly one to watchhpjrt is clearly one to watchhpjrt is clearly one to watchhpjrt is clearly one to watchhpjrt is clearly one to watchhpjrt is clearly one to watchhpjrt is clearly one to watchhpjrt is clearly one to watchhpjrt is clearly one to watchhpjrt is clearly one to watchhpjrt is clearly one to watch
 
Posts: 77
Karma: 10862
Join Date: Aug 2010
Device: kobo
I just got my T2 today and just setup wifi on my password protected home network. When I tried to access google the reader froze. I figure I'm doing something wrong - but I have no clue as to what.

There's a system update you say? Hmmm. Must check into that.

If anyone has any idea what could be going on here, I too would appreciate some insight.

My wifi signal is "excellent" according to the setup.

************

I think the wifi might be starting to work but it definitely seems to wonk out the reader. It could have something to do with how long it takes to "internalize" the settings which makes everything else slow or otherwise grind to a halt.

Now I'm not unfamiliar with tech stuff and have managed to connect a diverse number of devices with my home network so there is really no reason for it not to work seemlessly. Hopefully it will.

Also, I'm in Canada, and while that should make no difference, perhaps it does?

Last edited by hpjrt; 05-24-2013 at 11:40 PM. Reason: Edited to add
hpjrt is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2013, 03:07 PM   #5
luvduchovny
Zealot
luvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melon
 
luvduchovny's Avatar
 
Posts: 138
Karma: 137186
Join Date: Mar 2009
Device: Sony Reader PRS-500, PRS-600, PRS-650, PRS-T1, PRS-T3
Quote:
Originally Posted by mediax View Post
I thought I'd give this a bump, as I'm still experiencing this problem, despite a system update - which I was unable to download until I switched to an unprotected access point.

In the absence of any responses, I'm beginning to wonder if it is only me experiencing anything like this!
Is the wifi network a WPA or WEP network? The reader should work with those just fine. It won't connect if you are using a corporate 802.1x that uses PEAP or LEAP along with WPA authorization.
luvduchovny is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2013, 03:11 PM   #6
luvduchovny
Zealot
luvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melonluvduchovny knows how to choose the perfect melon
 
luvduchovny's Avatar
 
Posts: 138
Karma: 137186
Join Date: Mar 2009
Device: Sony Reader PRS-500, PRS-600, PRS-650, PRS-T1, PRS-T3
Quote:
Originally Posted by mediax View Post
Has anyone else had a problem connecting to a password-protected network with a T2?

My internet browser works fine with unprotected networks, but when I try to access a web site (Google is my usual test) through any password-protected network the browser just hangs. Next time I access the browser, however, it seems to have loaded the page I was trying to look at.

Yes, I am using the correct passwords for the networks I'm trying to access (honestly!) - and the behaviour is consistent on more than one network. My phone and laptop access the networks in question with no problems.

I'd appreciate any thoughts or suggestions!

Has anyone suggested restarting the router if it is your home network. Sometimes just doing that will fix the issue.
luvduchovny is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2013, 07:38 AM   #7
mediax
Readaholic
mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
mediax's Avatar
 
Posts: 249
Karma: 1058454
Join Date: Jul 2009
Location: Swindon, UK
Device: Sony PRS-T2 (previously 505 and 650)
Quote:
Originally Posted by luvduchovny View Post
Is the wifi network a WPA or WEP network? The reader should work with those just fine. It won't connect if you are using a corporate 802.1x that uses PEAP or LEAP along with WPA authorization.
The networks I've tried have both been home networks. Mine's a WEP network, and I'm pretty sure the other one is too.

Thanks for the information, though - I'm sure that will come in useful one day.
mediax is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2013, 07:40 AM   #8
mediax
Readaholic
mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
mediax's Avatar
 
Posts: 249
Karma: 1058454
Join Date: Jul 2009
Location: Swindon, UK
Device: Sony PRS-T2 (previously 505 and 650)
Quote:
Originally Posted by luvduchovny View Post
Has anyone suggested restarting the router if it is your home network. Sometimes just doing that will fix the issue.
I've tried that on my home network to no avail, but thanks for the suggestion.
mediax is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2013, 02:12 PM   #9
Ashjuk
Addict
Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Ashjuk's Avatar
 
Posts: 205
Karma: 1129458
Join Date: May 2011
Location: Surrey, UK
Device: Sony PRS 600/650
Quote:
Originally Posted by mediax View Post
The networks I've tried have both been home networks. Mine's a WEP network, and I'm pretty sure the other one is too.

Thanks for the information, though - I'm sure that will come in useful one day.
You urgently need to change that - WEP is about as secure as a brown paper bag in a thunder storm!
Ashjuk is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2013, 06:22 AM   #10
tech_au
Oz Bookworm
tech_au has a spectacular aura abouttech_au has a spectacular aura abouttech_au has a spectacular aura abouttech_au has a spectacular aura abouttech_au has a spectacular aura abouttech_au has a spectacular aura abouttech_au has a spectacular aura abouttech_au has a spectacular aura abouttech_au has a spectacular aura abouttech_au has a spectacular aura abouttech_au has a spectacular aura about
 
tech_au's Avatar
 
Posts: 517
Karma: 4056
Join Date: Nov 2008
Location: Australia
Device: Sony PRS 505,PRS 650
I just got a T2 a couple of days ago and had no problems connecting to my WPA2 network using the auto WPS setup. Have you tried that?
tech_au is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2013, 08:45 AM   #11
mediax
Readaholic
mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
mediax's Avatar
 
Posts: 249
Karma: 1058454
Join Date: Jul 2009
Location: Swindon, UK
Device: Sony PRS-T2 (previously 505 and 650)
Quote:
Originally Posted by Ashjuk View Post
You urgently need to change that
That should keep me happy for a while. Let's hope it fixes the problem as well ...
mediax is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2013, 01:18 PM   #12
Ashjuk
Addict
Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Ashjuk's Avatar
 
Posts: 205
Karma: 1129458
Join Date: May 2011
Location: Surrey, UK
Device: Sony PRS 600/650
Quote:
Originally Posted by mediax View Post
That should keep me happy for a while. Let's hope it fixes the problem as well ...
You should be using WPA2-PSK to secure your network - WEP was hacked a long time ago and can be broken in a couple of minutes.

Not sure changing you security format will fix your problem, but at least your network will be more secure.
Ashjuk is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2013, 07:43 AM   #13
mediax
Readaholic
mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.mediax ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
mediax's Avatar
 
Posts: 249
Karma: 1058454
Join Date: Jul 2009
Location: Swindon, UK
Device: Sony PRS-T2 (previously 505 and 650)
Quote:
Originally Posted by Ashjuk View Post
You should be using WPA2-PSK to secure your network.
Many thanks, Ashjuk. For whatever reason, switching to WPA2-PSK also fixed my browser problem! No idea why, but I'm a happy bunny!
mediax is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2013, 01:31 PM   #14
Ashjuk
Addict
Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ashjuk ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Ashjuk's Avatar
 
Posts: 205
Karma: 1129458
Join Date: May 2011
Location: Surrey, UK
Device: Sony PRS 600/650
Quote:
Originally Posted by mediax View Post
Many thanks, Ashjuk. For whatever reason, switching to WPA2-PSK also fixed my browser problem! No idea why, but I'm a happy bunny!
Good result all round then.
Ashjuk is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PRS-T1 Strange T1 behaviour .... carpetmojo Sony Reader 3 03-24-2012 03:55 AM
Strange behaviour with PDFs timlegge Kobo Reader 3 06-24-2010 10:53 PM
Strange charging behaviour bob_ninja Bookeen 2 01-15-2010 07:44 AM
Strange Behaviour poshm PocketBook 9 12-31-2009 09:39 AM
2.11 Strange behaviour on startup ElaHuguet iRex 3 10-03-2007 02:03 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:43 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.