Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre > Devices

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-08-2012, 01:33 PM   #1
TomvanWeerd
Junior Member
TomvanWeerd began at the beginning.
 
Posts: 2
Karma: 10
Join Date: Nov 2012
Device: Sony
f-secure keeps calibre in service

After closing down Calibre it remains active as a service until f-secure is unloaded. In this situation also all internet trafic is blocked until f-secure is unloaded. Strange, because Calibre is accepted by f-secure. Any idea to work around yhis problem without unloading f-secure or installing a different fire wall or virus scanner?
TomvanWeerd is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 01:44 PM   #2
Ripplinger
350 Hoarder
Ripplinger ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ripplinger ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ripplinger ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ripplinger ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ripplinger ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ripplinger ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ripplinger ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ripplinger ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ripplinger ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ripplinger ought to be getting tired of karma fortunes by now.Ripplinger ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
Ripplinger's Avatar
 
Posts: 2,089
Karma: 2258009
Join Date: Dec 2010
Location: Midwest USA
Device: Sony PRS-350: 3 Silver, 2 Blue!; Kobo Glo
I've never heard of F-Secure, but it should have a way to add trusted apps to it. Have you tried adding Calibre as a trusted app?

Do you also have the Calibre server checked to start each time you start up Calibre? If so, did you really intend for that option? I use the feature, but I don't have a need to leave it on all the time. This alone could be the issue. The option is under Preferences, Sharing over the Net, uncheck the box for "Run server automatically when Calibre starts".
Ripplinger is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 02:54 AM   #3
TomvanWeerd
Junior Member
TomvanWeerd began at the beginning.
 
Posts: 2
Karma: 10
Join Date: Nov 2012
Device: Sony
Quote:
Originally Posted by Ripplinger View Post
I've never heard of F-Secure, but it should have a way to add trusted apps to it. Have you tried adding Calibre as a trusted app?

Do you also have the Calibre server checked to start each time you start up Calibre? If so, did you really intend for that option? I use the feature, but I don't have a need to leave it on all the time. This alone could be the issue. The option is under Preferences, Sharing over the Net, uncheck the box for "Run server automatically when Calibre starts".
I had Cablibre running as a server but als tg semae I ahd also Calibre in the F-xesure list as a trusted program. Until I can sort this out I shall not the server function of Calibre.
TomvanWeerd is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running Calibre content server as a service mathia Related Tools 31 07-04-2011 09:34 AM
Calibre as service Cylindric Calibre 1 05-13-2010 07:32 AM
Calibre as a service possible? Mitch G Calibre 22 02-11-2010 12:05 PM
Is it possible to run Calibre for Win as a service? wayner Calibre 4 12-03-2009 11:21 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:28 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.