Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-29-2012, 10:26 AM   #1
perler
Member
perler began at the beginning.
 
Posts: 23
Karma: 10
Join Date: Jul 2010
Device: perler
Autoimport broken?

Hi,

all this on windows 7 x64:

I enabled auto import and it worked. afterwards, I changed some options (auto convert to AZW and EPUB), deleted the imported book from the folder and from calibre and re-added it to the watched folder. From there on, the autoimport stopped working completely, even for books calibre has never seen before.

what can we do?
perler is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2012, 11:44 AM   #2
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 25,787
Karma: 4998511
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Check your settings. Use the restore defaults button to get back to the default settings and change them one by one till you discover the setting causing the problem.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2012, 11:54 AM   #3
perler
Member
perler began at the beginning.
 
Posts: 23
Karma: 10
Join Date: Jul 2010
Device: perler
that's a bit drastic, what setting can be wrong on a screen where you choose a directory and press OK? do you need a log to debug what's happening?
perler is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2012, 12:01 PM   #4
theducks
Grand Sorcerer
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 14,495
Karma: 5567061
Join Date: Aug 2009
Location: The (original) Silicon Valley, USA
Device: Galaxy Tab 2, Astak Pocket Pro, K4NT
Quote:
Originally Posted by perler View Post
that's a bit drastic, what setting can be wrong on a screen where you choose a directory and press OK? do you need a log to debug what's happening?
do you have any other program (including calibre's, save to folder) that might be 'connecting' to that folder, thus blocking read-delete rights?
theducks is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2012, 12:20 PM   #5
perler
Member
perler began at the beginning.
 
Posts: 23
Karma: 10
Join Date: Jul 2010
Device: perler
Not that I'm aware of, I'm connected to another folder within calibre and although I monitor some folders with another software not that particular one. I also can open the folder in explorer and can delete files in it..
perler is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2012, 12:32 PM   #6
perler
Member
perler began at the beginning.
 
Posts: 23
Karma: 10
Join Date: Jul 2010
Device: perler
one oddity I see is, that, after you change the auto-import option, you get asked to restart calibre. this is not possible, when you click restart, the tray icon get's unresponsive (no menu) and I need to kill the process in the task manager. shutting down calibre via the tray icon menu and restarting by hand is possible..
perler is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 06:23 AM   #7
perler
Member
perler began at the beginning.
 
Posts: 23
Karma: 10
Join Date: Jul 2010
Device: perler
Ok, I did what kovidgoyal asked and, as described in my very first post in this thread, this is when the bug pops up:

1. start calibre (virgin if you must)
2. enable automimport, set it to a folder of you choice
3. restart calibre, autoimport works
4. go to preferences|add books and enable some conversions (here epub, mobi)
5. restart calibre, autoimport stops working
perler is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 10:08 AM   #8
perler
Member
perler began at the beginning.
 
Posts: 23
Karma: 10
Join Date: Jul 2010
Device: perler
I opened a bug report

https://bugs.launchpad.net/calibre/+bug/1061631
perler is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
broken?? oorwullie Bookeen 8 09-06-2010 08:46 AM
Broken PRS-505; any place to buy chrome bottom piece? Or anyone with broken 505? erikk Sony Reader 1 12-09-2009 06:51 PM
Broken DR Grimulkan iRex 27 09-17-2009 11:23 PM
Broken Ipod works Fine! except that its broken Andybaby Lounge 1 06-04-2009 02:03 AM
Broken jeffoest Sony Reader 57 12-11-2007 03:15 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:33 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.