Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre > Development

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-03-2012, 12:48 PM   #1
hakan42
Zealot
hakan42 is on a distinguished road
 
hakan42's Avatar
 
Posts: 136
Karma: 60
Join Date: Jul 2009
Location: Munich, Germany
Device: Nook Classic rooted; Galaxy S IV with Aldiko, other older devices
How to start Calibre on Windows in debug mode

Hi,

After I start calibre (on Windows), I can select "Restart in debug mode" from the Preferences menu to get the debug output in a file.

Is there any way to (automatically) start calibre directly in that mode? I am debugging some changes to the core and would really like to get that output without jumping through too many hoops :-)
hakan42 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 01:00 PM   #2
theducks
Grand Sorcerer
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 14,230
Karma: 5495470
Join Date: Aug 2009
Location: The (original) Silicon Valley, USA
Device: Galaxy Tab 2, Astak Pocket Pro, K4NT
Quote:
Originally Posted by hakan42 View Post
Hi,

After I start calibre (on Windows), I can select "Restart in debug mode" from the Preferences menu to get the debug output in a file.

Is there any way to (automatically) start calibre directly in that mode? I am debugging some changes to the core and would really like to get that output without jumping through too many hoops :-)
Click the preferences Icon: Item #4 for a 1 shot use

Or Create a shortcut (I also set the Icon to the Calibre standard)
to launch a bat file like the one attached
Attached Files
File Type: bat CalibreDebug.bat (111 Bytes, 115 views)
theducks is online now   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 01:45 PM   #3
hakan42
Zealot
hakan42 is on a distinguished road
 
hakan42's Avatar
 
Posts: 136
Karma: 60
Join Date: Jul 2009
Location: Munich, Germany
Device: Nook Classic rooted; Galaxy S IV with Aldiko, other older devices
The "one shot" usage I did for half-a-million times, that was why I asked

But thanks for the "calibre-debug" tip, I was just about to answer that I already do so until... I just noticed I was doing that in *another* script but not the one I'm calling from my development environment, so...

Anyway, thank you for prodding me in the right direction.
hakan42 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kindle Touch Debug Mode Access choclit Kindle Developer's Corner 2 11-22-2011 10:23 AM
windows 7 +calibre - 2 start methods - 2 speeds ? cybmole Calibre 4 01-21-2011 04:58 AM
PRS-900 Any luck getting a root shell? or debug mode? raisinbrain Sony Reader 0 01-05-2010 11:33 PM
Debug mode of HanLin v3 sang HanLin eBook 4 07-01-2009 04:00 PM
Can't start Calibre in Windows Robotech_Master Calibre 18 12-23-2008 01:35 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:05 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.