Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-12-2008, 06:50 AM   #1
dsb66
Junior Member
dsb66 began at the beginning.
 
Posts: 7
Karma: 10
Join Date: Jul 2008
Device: PRS-505
Running Calibre (0.4.77)

I have get Calibre 0.4.77 today and install on 2 PC.
When i run Calibre, GUI not started, but i can look for the process Calibre at 4-5 sec, then it closed.
I have read FAQ about Calibre starting on Windows, but can't find both of files library1.db and calibre.log.

Thanks.
dsb66 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2008, 01:15 PM   #2
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 26,432
Karma: 5383257
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Have you tried using find to search for the files?
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
 
Advertisement
Old 07-13-2008, 07:00 AM   #3
dsb66
Junior Member
dsb66 began at the beginning.
 
Posts: 7
Karma: 10
Join Date: Jul 2008
Device: PRS-505
Yes
dsb66 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2008, 11:07 AM   #4
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 26,432
Karma: 5383257
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
i've added some instructions to the faq about running it in debug mode. Try that.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2008, 04:53 AM   #5
dsb66
Junior Member
dsb66 began at the beginning.
 
Posts: 7
Karma: 10
Join Date: Jul 2008
Device: PRS-505
Thanks for the reply. Output in debug mode s. Attachment
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	output.JPG
Views:	263
Size:	128.0 KB
ID:	14329  
dsb66 is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2008, 01:27 PM   #6
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 26,432
Karma: 5383257
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Delete the file library1.db
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2008, 03:02 AM   #7
dsb66
Junior Member
dsb66 began at the beginning.
 
Posts: 7
Karma: 10
Join Date: Jul 2008
Device: PRS-505
It's work!

But this library file was on network disk (Z, mapping for user home folder in our domain) by setup created. Imho this is a bug!

Thanks for the help!
dsb66 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2008, 03:22 AM   #8
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 26,432
Karma: 5383257
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
calibre creates the library file in your home directory, whereever it may be.
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2008, 05:29 AM   #9
dsb66
Junior Member
dsb66 began at the beginning.
 
Posts: 7
Karma: 10
Join Date: Jul 2008
Device: PRS-505
Ok. But You can set the target path for the library by install.
dsb66 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2008, 05:42 AM   #10
kovidgoyal
creator of calibre
kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.kovidgoyal ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
kovidgoyal's Avatar
 
Posts: 26,432
Karma: 5383257
Join Date: Oct 2006
Location: Mumbai, India
Device: Various
Just set you HOME environment variable to whatever you want it to be when launching calibre, You can do this by creaeting a simple .bat file

Code:
set HOME=C:\whatever
calibre
kovidgoyal is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running Calibre on Terminal Server JeffAlan66 Calibre 2 08-12-2010 03:00 PM
Calibre 0.7.5 problem install and running jean-paul Calibre 3 06-28-2010 05:15 PM
Trouble running calibre-server ould Calibre 0 04-16-2010 03:18 PM
Anyone running calibre on Centos 5.3? merzy Calibre 7 06-06-2009 03:01 AM
Getting folder to show in Calibre (running)? AbFabGab Calibre 1 03-14-2009 02:01 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:51 AM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.