Register Guidelines E-Books Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   MobileRead Forums > E-Book Software > Calibre

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-10-2012, 05:33 PM   #1
Guba
Absolute beginner
Guba began at the beginning.
 
Guba's Avatar
 
Posts: 7
Karma: 10
Join Date: Feb 2012
Location: Milano (Italy)
Device: Iconia A500
CALIBRE User Interface Configuration

Sorry for writing here to all the community, but I searched for a GUI configuration section of this forum without finding it.
I'd like to configure the GUI of Calibre switching off the lower menu, that I find redundant and useless. Is it possible ?
I'd like to save space for the data tables.
Can anybody help me or send this thread on the right forum ?
Thank you very much indeed to any kind helper.

Guba

Last edited by Guba; 04-10-2012 at 05:39 PM.
Guba is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 11:10 PM   #2
theducks
Grand Sorcerer
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 15,235
Karma: 6020307
Join Date: Aug 2009
Location: (The original) Silicon Valley, USA
Device: Galaxy Tab 2, Astak Pocket Pro, K4NT
Quote:
Originally Posted by Guba View Post
Sorry for writing here to all the community, but I searched for a GUI configuration section of this forum without finding it.
I'd like to configure the GUI of Calibre switching off the lower menu, that I find redundant and useless. Is it possible ?
I'd like to save space for the data tables.
Can anybody help me or send this thread on the right forum ?
Thank you very much indeed to any kind helper.

Guba
Moderator Notice
This is NOT a developer topic. Please read the stickies before posting in that forum. Moved to main forum


The secondary menu is not normally enabled.

Or are you seeing the Book DETAILS pane. Click the Book Icon in the lower Right.

Last edited by theducks; 04-10-2012 at 11:14 PM.
theducks is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2012, 09:39 AM   #3
Guba
Absolute beginner
Guba began at the beginning.
 
Guba's Avatar
 
Posts: 7
Karma: 10
Join Date: Feb 2012
Location: Milano (Italy)
Device: Iconia A500
In my calibre interface there are two ribbons with icons, the top one and the lower one, with virtually the same icons.
The lower icons are fewer icons than the upper icons but those are a replica of the top icons.
I'd like to switch off the lower icons.
Is this possible ?

Thanks
Guba is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2012, 11:12 AM   #4
theducks
Grand Sorcerer
theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.theducks ought to be getting tired of karma fortunes by now.
 
theducks's Avatar
 
Posts: 15,235
Karma: 6020307
Join Date: Aug 2009
Location: (The original) Silicon Valley, USA
Device: Galaxy Tab 2, Astak Pocket Pro, K4NT
Quote:
Originally Posted by Guba View Post
In my calibre interface there are two ribbons with icons, the top one and the lower one, with virtually the same icons.
The lower icons are fewer icons than the upper icons but those are a replica of the top icons.
I'd like to switch off the lower icons.
Is this possible ?

Thanks

Preferences: Toolbars: Pull down the selecton till it says Second Toolbar.
Remove all the items on the Right side (Send them to the Left)
theducks is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2012, 04:39 AM   #5
Guba
Absolute beginner
Guba began at the beginning.
 
Guba's Avatar
 
Posts: 7
Karma: 10
Join Date: Feb 2012
Location: Milano (Italy)
Device: Iconia A500
Thumbs up THANKYOU!

Quote:
Originally Posted by theducks View Post

Preferences: Toolbars: Pull down the selecton till it says Second Toolbar.
Remove all the items on the Right side (Send them to the Left)

Thank you very much indeed.
Guba is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Initializing User Interface Nicko Calibre 7 06-11-2012 11:16 PM
Rethinking the user interface fesja Calibre 98 02-10-2012 03:02 AM
User Interface settings Ponderstibbons Calibre 1 09-05-2010 02:16 PM
BUG in user interface Giuseppe Chillem Calibre 9 05-10-2010 11:32 PM
iLiad User interface programming eth777 iRex Developer's Corner 3 12-23-2007 06:58 AM


All times are GMT -4. The time now is 04:44 PM.


MobileRead.com is a privately owned, operated and funded community.